Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Kaikki blogit puheenaiheesta ELY-keskus

Onko maataloushallinto aivan sekaisin?

Kävin tutun kaverin luona katsomassa Uudenmaan ELY-keskuksen päätöstä. Täytyy sanoa, että en ollut uskoa silmiäni. Suomalainen maataloushallinto tavoittelee entisen Neuvostoliiton toimintatapoja.

Destaclean Oy häpeäksi cleantechille

Vastikään Destamatic Oy:stä komeasti Destaclean Oy:ksi nimensä vaihtanut tuusulalainen kiertotalouden yritys rikkoo jatkuvasti ympäristölupansa määräyksiä eikä ota vastuuta aiheuttamistaan ympäristöhäiriöistä. Yritys markkinoi itseään ekologisena toimijana rakennusjätealan markkinamurroksen kärjessä sloganinaan Puhtaasti parempi tulevaisuus. Yritys sai viime vuonna Nuorkauppakamarin Tuottava idea -palkinnon  Destaclean Puukivellä seuraavin perusteluin: ”Kestävästä kehityksestä on tehty bisnestä.

Yritysten ympäristölupien valvonta "omavalvontana" ei yksinkertaisesti toimi

Monet yritykset cleantech-alueella tarvitsevat toiminnalleen Aluehallintoviraston myöntämän ympäristöluvan, jonka noudattamisen valvonta on ELY-keskusten vastuulla. Tämä valvonta perustuu kuitenkin pääosin ns omavalvontaan eli käytännössä tuo yritys valvoo itse itseään. Kuva siitä että ELY-keskus aktiivisesti suorittaisi tarkastuskäyntejä yms on täysi illuusio. Kuinka hyvin pukki kaalimaan vartijana sitten toimii? Kerron tässä lähiasukkaiden karuja kokemuksia yhdestä yrityksestä ja sitä valvovasta Uudenmaan ELY-keskuksesta.

Sote/maakuntauudistus on erittäin merkittävä ja hyvä asia

Soteuudistuksen nimen alla tehty hallintouudistus on suurin sitten maan itsenäistymisen, sillä sosiaali- ja terveyspuolen uudistusten ohella kyse on monista muista erittäin merkittävistä asioista. Media ja siksi myös suuri yleisökään ei ole vielä huomannut, että erillisiä hallintohimmeleitä poistuu uudistuksen myötä todella paljon.

Virkamies haluaa olla kukkulan kuningas

Nykyisen hallituksen tavoitteena on purkaa turhaa sääntelyä, sillä terveellä järjellä ajateltuna monet määräykset ovat täysin tarpeettomia tai sopimattomia.

Sen lisäksi vähän väliä kuulemme tapauksista, joissa yritys tai yksittäinen kansalainen taistelee viranomaisten pilkuntarkkaa määräysten tulkintaa tai jopa suoranaista kiusantekoa vastaan.

Savon Sanomat kertoo ikävän esimerkin:

Maaseudulla asumista ja työntekoa helpotetaan

Hallitusohjelma on monilta osin kipeää luettavaa. Silti sovitut ratkaisut ovat suorastaan välttämättömiä edellisten hallitusten täydellisten epäonnistumisten jäljiltä. Tämä maa on saatava nousuun!

Suomi kuntoon kansanvaltaisen aluehallinnon avulla

Lapin liitto esittää tänään 8.4.2015 julkistetussa, uudessa kasvun ja kehityksen aluemallissaan, että tulevaisuudessa kansanvaltainen maakuntahallinto vastaisi alueen kehittämisestä ja maankäytöstä ja yksi valtion aluehallintoviranomainen valvonnasta, ohjauksesta ja luvituksesta.

Rysäytitkö asvalttimonttuun?

 

Rysäytitkö autolla asvalttimonttuun? Pääsikö paha sana?

Et ole ainoa. Tämä on vanneliikkeiden kulta-aikaa ja osansa saavat korjaamotkin.

Tuolla vaalitoreilla kierrellessäni kuulin vastikään, kuinka itä-Suomessa ajellut tuttavani oli rysäyttänyt etupyöränsä muhkeaan asvalttimonttuun sillä seurauksella, että pyörän ripustukset olivat hajonneet.

Auto vietiin pois hinaamalla. Tässä tapauksessa alueen ELY-keskus oli hyväksynyt korvausanomuksen. Se oli kaverin onni, sillä vain joka neljäs korvausanomus menee läpi.

Sipilän venäläinen malli

 

Olisi mukava luottaa myhäilevän Juha Sipilän arviokykyyn. Luonto on silti vaarassa.

Johtava pääministerikandidaatti Juha Sipilä on nostamassa Suomea biotalouden edelläkävijäksi ja puhuu mielellään sekä älykkäistä sähköverkoista että hajautetusta energiantuotannosta. Kun keskusta lupaa vaaliohjelmassaan luoda Suomeen 200 000 uutta työpaikkaa, cleantechin osuus siitä olisi 50 000 työpaikkaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä