Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Isänmaata ei tule myydä venäläisille

Muun muassa Kauppalehti uutisoi 11.1.2011 Venäjän tehneen päätöksen, jonka mukaan ulkomaalaiset eivät pysty enää ostamaan tietyiltä Venäjän alueilta kiinteistöjä. Venäjän uusi ukaasi koskee pääasiassa Karjalan aluetta sekä rajaseutua. Venäjältä ei ole pystynyt ostamaan aikaisemmin maa-alueita, ja nyt ostaminen on tehty mahdottomaksi myös kiinteistöjen osalta.

Ei ole oikein, että venäläiset pystyvät ostamaan maata ja kiinteistöjä Suomesta lähes ilman rajoituksia, mutta suomalaiset eivät pysty vastavuoroisesti ostamaan niitä Venäjältä. Pelisääntöjen pitää olla samat molemmin puolin.

On muutenkin arveluttavaa, että venäläiset haluavat ostaa rappiotiloja ja laajoja maa-alueita Suomen maanpuolustuksen kannalta tärkeiden kohteiden läheisyydestä. Entäpä jos Venäjä päättääkin yhtäkkiä sosialisoida kansalaistensa omistamat maa-alueet?

Venäläisten epäilyttävät maakaupat ja maanomistus Suomessa ovat olleet esillä jo useiden vuosien ajan, mutta valtiovalta ei ole puuttunut ongelmaan lainsäädännön keinoin. Päättäjät eivät näytä ottavan asiaa tosissaan. Esimerkiksi vihreiden europarlamentaarikko Satu Hassi allekirjoitti aikanaan ympäristöministerinä lakiehdotuksen, jolla poistettiin kaikkien ulkomaalaisten kiinteistönostorajoitukset. Hassi kommentoi allekirjoittamaansa lakiehdotusta Iltasanomille 13.1.2011 seuraavasti: ”Minulla ei ole asiasta minkäänlaista muistikuvaa”.

Venäläisten oikeutta ostaa maa-alueita Suomesta tulee rajoittaa lailla. Mikäli suomalaiset eivät voi ostaa maata Venäjältä, silloin myöskään venäläisille ei tule myydä maata Suomesta. Voidaan tietysti miettiä, olisiko maa-alueita esimerkiksi mahdollista vuokrata venäläisille, jolloin maat pysyisivät suomalaisessa omistuksessa ja vuokrarahat ropisisivat suomalaiseen kirstuun. Jos näin tehtäisiin, maata ei tietenkään vuokrattaisi sotilaallisesti vähänkään merkittävämpien alueiden läheisyydestä.

Venäjä on ilmoittanut suojelevansa omia kansalaisiaan tarvittaessa vaikka aseellisesti myös maansa rajojen ulkopuolella. (edit.) Maa-alueiden myynti venäläisille tuleekin nähdä lähinnä turvallisuuspoliittisena kysymyksenä. Venäläisten maaomistukset voivat lisätä Venäjän valtion intressejä puuttua Suomen sisäisiin asioihin. Voidaan esimerkiksi ajatella tilannetta, jossa suuri osa Itä-Suomen maaomaisuudesta olisi myyty venäläisille ja Suomi alkaisi tuossa vaiheessa puuttua ulkomaalaisomistukseen. Venäjä todennäköisesti lähtisi puolustamaan kansalaistensa etuja, mahdollisesti jopa aseellisesti.

 

____________________

www.olliimmonen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Toinen vieras (nimimerkki)

Mihin oikeastaan tarvitaan ulkomaalaisten (lue venäläisten) maanomistusta rajoittavaa lakia? Pidätkö siis suomalaisia maan- ja kiinteistöjen omistajia niin a) ymmärtämättöminä, b) ahneina tai c) epäisänmaallisina, että heidän toimintaansa oman omistuksensa suhteen tulisi rajoittaa?

Eipä taida monellekaan myyjälle riittää lämmikkeeksi tietoisuus siitä, että ei tullut myyneeksi "väärille" ostajille; niitä tontteja ja taloja kun ei nykytietämyksen mukaan saa täältä mukaansakaan...

Julistuksesi tarkoittaa käytännössä, että ei kansa sitten tiedäkään omaa parastaan vaan heitä tulee isällisesti ohjata oikeaan. Miten tämä korreloi monissa muissa asioissa peräänkuuluttamanne valinnanvapauden kanssa jää kyllä minulle epäselväksi. Sillälailla!

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen

Tämä on lähinnä turvallisuuspoliittinen kysymys.

Venäläisten maaomistukset voivat lisätä Venäjän valtion intressejä puuttua Suomen sisäisiin asioihin.

Voidaan esimerkiksi ajatella tilannetta, jossa suuri osa Itä-Suomen maaomaisuudesta olisi myyty venäläisille ja Suomi alkaisi tuossa vaiheessa puuttua ulkomaalaisomistukseen. Venäjä todennäköisesti lähtisi puolustamaan kansalaistensa etuja, mahdollisesti jopa aseellisesti.

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2009/10/...

Niilo (nimimerkki)

Halusit sitten näköjään tahallasi ymmärtää väärin.

Kiinteistöjen ja maiden omistajat ovat huonossa välikädessä. Eivät välttämättä halua myydä venäläisille, mutta tarjotusta rahasta ei ole varaa kieltäytyäkään. Laki lopettaisi kaupat venäläisten kanssa eikä maanomistajan tarvitsisi ottaa vastuuta Suomen myynnistä. Vastuu kuuluu päättäjille ja heidän se tulisi lainsäädännön muodossa kantaa. Harvalla isänmaallisellakaan suomalaisella on varaa kieltäytyä kaksin-kolminkertaisesta kauppahinnasta suomalaiseen tarjoajaan nähden. Venäläisten kiinteistö- ja maakaupat sitä paitsi vääristävät voimakkaasti kilpailua suhteessa suomalaisiin ostajiin ja useat kiinteistöt ja maat siirtyvät suomalaisten isänmaallisuudesta huolimatta.

Kuten Immonen kirjoituksessaan totesi, lainsäädännön muuttaminen on ratkaisu tähän ongelmaan. Miksi käännät asian kiinteistöjen ja maiden omistajien ongelmaksi?

Kansallisvaltion vahvat rajat mahdollistavat vapaudet maan sisällä. Rajojen keinotekoinen häivyttäminen pakottaa lainsäätäjät tiukentamaan lainsäädäntöä ja lisäämään määräyksiä.

Toinen Vieras (nimimerkki)

En todellakaan ymmärtänyt väärin, minkä omakin kirjoituksesi vahvisti. Sinunkin mielestäsi omistajien omaan harkintakykyyn ei pidä luottaa vaan asia pitää siirtää viisaampien lainsäätäjien päätettäväksi. Suomalaisuus ja isänmaallisuus eivät siis istukaan ihan niin vahvassa, joten asia on parempi vahvistaa lailla. Vastuun ulkoistaminen viranomaisille on tietysti sikälikin kätevämpi ratkaisu, että silloin löytyy se legendaarinen "joku muu", johon purkaa katkeruutensa ja syyttää saamattomista myyntivoitoista.

Kolmas vieras (nimimerkki)

Oletpa sinä toinen vieras tyhmä. Tietenkään kaikki suomalaiset eivät ole isänmmaallisia, senhän historia on selvästi osoittanut. Joukossamme on myös kaltaisiasi maanpettureita, jotka aikoinaan saivat sisällissodankin aikaiseksi halutessaan luovuttaa koko Suomen Venäjälle. Nyt saman ideologian kasvatit haluavat luovuttaa koko Suomen mille tahansa muulle maalle, niin ettei vain missään tapauksessa Suomi pysyisi itsenäisenä, eikä suomalaisella enää olisi itsemääräämisoikeutta.

Tietenkin tarvitaan lakeja, koska ilman sitä maanpetturit myyvät isänmaamme ilman omantunnontuskia eniten tarjoavalle.

Kaikki ihmiset eivät ole hyviä, valitettavasti eivät myöskään fiksuja. Sen vuoksi tarvitaan lakeja, jotta tyhmät ja tuhmatkin ymmärtävät oikean ja väärän välisen eron. Tai, vaikka eivät ymmärtäisikään, joutuvat edes hetken ponnistelemaan ennen kuin onnistuvat toisten tyhmien edessä naamioimaan rikollisen toimintansa humaaniksi ja suvaitsevaiseksi.

Massiivisen aivopesun ansiosta, vaikka edustavatkin vähemmistöä, maanpetturit ovat myös päässeet eduskuntaan ja hallitukseen. Sen vuoksi on tavattoman tärkeää, että isänmaalliset suomalaiset äänestävät näissä vaaleissa ja säätävät merkittävän vaalivoiton jälkeen epäonnistuneita maanpetoslakeja oikeaan suuntaan nyt, kun se vielä on mahdollista.

Toinen Vieras (nimimerkki)

Voi sinua raukkaa tyyhminesi ja tuhminesi. Olet valitettavasti ulkona kuin se kuuluisa naistarvikkeen naru, mutta ehkä sinun on parempi siellä pysyäkin.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Kukapa se toisten suomalaisten maita ostaisi tai vuokraisi? Evakkojen oikeus restituutioon eli omaisuuden palauttamiseen täytyy toteuttaa.

Tämä asia on ollut esillä ainakin vuodesta 2007. Poliittinen eliittimme sai nyt, mitä on tilannut. Se ei ole asiaan tarttunut, vaikka aikaa on itse asiassa ollut kaksikymmentä vuotta. Ja Venäjän maalainkin jälkeen 10 vuotta.

Tämä vastavuoroisuus pitää sisällyttää uuden hallituksen ohjelmaan.

Mika Eiramaa, tutkija, KNFIJV (nimimerkki)

Isänmaan myynti tai myyntikielto ei ole laitonta, jos se ei ole laitonta. Eikä legaliteetti ole sama kuin legitimiteetti. Tästä tapauksesta näistä näkökulmista suosittelen tutustumaan lyhyisiin kirjoituksiini "Lavrov: Maanmyyntikielto ei kansainvälisen lain vastainen" ja "Kv. oikeudesta, case Satu Hassi"
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/108257-venalaisten...

Muistuttaisin lisäksi tästä eriarvoistamisesta ministeritason ja tavallisten kansalaisten välillä: http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/108237-yle-suomal...

Mika Eiramaa, tutkija, KNFIJV
KNFIJV Kansalaiset neuvostofasistisen imperialismin jäänteitä vastaan
http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html
mitäs me sanottiin - oltiin oikeassa alusta alkaen!

Mika Eiramaa, tutkija, KNFIJV (nimimerkki)

linkkikorjaus: Muistuttaisin lisäksi tästä eriarvoistamisesta ministeritason ja tavallisten kansalaisten välillä: http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/108237-yle-suomal...

Mika Eiramaa, tutkija, KNFIJV

Käyttäjän JaniRantala kuva
Jani Rantala

Joo ryssät ostaa tän maan käärivät rullalle, ja vievät venäjälle.

Paksu-Paavo (nimimerkki)

Miksi ne saksalaiset eivät tulleet ja ostaneet Suomen rantatontteja? Muistelen näet, että tämä saksalaisuhka oli aikoinaan yksi perustelu Euroopan Unioniin liittymistämme vastaan. Mihin unioniin ne venäläise kuuluvat kun voivat ostaa ja ostavatkin maata Suomesta?

Olli Immonen, olisitko niin uhkarohkea, että ostaisit tontin Venäjältä jos se olisi mahdollista? Eikö ole enemmänkin hyvää mainosta Suomelle, että venäläiset ostavat tontteja ja kiinteistöjä rauhallisena ja turvallisena pitämästään Suomesta?

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen

"Miksi ne saksalaiset eivät tulleet ja ostaneet Suomen rantatontteja?"

- Sitä en tiedä, mutta nyt venäläiset ostavat niitä heidänkin edestään.

"Olli Immonen, olisitko niin uhkarohkea, että ostaisit tontin Venäjältä jos se olisi mahdollista?"

- Todennäköisesti en ostaisi tonttia noin epävakaan valtion alueelta.

"Eikö ole enemmänkin hyvää mainosta Suomelle, että venäläiset ostavat tontteja ja kiinteistöjä rauhallisena ja turvallisena pitämästään Suomesta?"

- Suomi tunnetaan kansainvälisesti turvallisena ja vakaana maana. Siihen ei maakauppoja venäläisten kanssa tarvita.

Vieras (nimimerkki)

Ajaako Suomen tarve positiiviseen imagoon turvallisuuspoliittisten kysymysten ohitse? Toivottavasti ei, vaikka Suomi onkin kunnostautunut pelkäämään milloin minkäkin asian tiimoilta "miltä nyt näytämme muiden silmissä".

Paksu-Paavo (nimimerkki)

Turvallisuuspolitiikka ensin ja imagot vasta sitten. Minä kun en omista neliötäkään maata niin mietin asiaa enemmänkin periaatteen kannalta. Minua ei haittaa jos ulkomailla ajatellaan Suomesta sitä tai tätä jos vain itse tiedämme toimineemme oikein. Näissä maanmyyntijutuissa Suomi ei saa minulta täysiä pisteitä mutta ei hylkäävääkään arvosanaa. Se, että venäläiset ostavat maata turvallisesta Suomesta eivätkä turvattomalta Venäjältä on kuitenkin kaikesta huolimatta myönteistä mainosta maallemme. Jos taas päättäjämme eduskunnassa ovat niitä tyhmiä tsuhnia, jotka eivät tajua maansa parasta niin katsokaamme peiliin, sillä mehän heidät sinne olemme äänestäneet.

Vieras (nimimerkki)

Perusongelma on, että suomalaiset myyvät?

Ongelmia on siis kahdenlaisia:

1.) Valivalta ei ole halunnut reagoida ja rajoittaa myyntimahdollisuutta lakiteitse.
- tämä osoittaa poliitikkojemme selkärangattomuuden.

2.) Kansalaiset suostuvat myymään, koska venäläisillä on raaa ja usein he maksavat enemmän. Hetken hyöty ja ahneus ohittaa periaatteen ja isänmaallisuuden.

Mistä venäläisten rahat ovat peräisin - tiedämmekö?

Paljonko venäläiset ostavat epämääräilisin, moraalittomin perustein hankitulla rahalla?

...ja presidentti on hiljaa? - tietysti?

No onhan nyt Stubb:i ottanut kantaa nootilla. Niin sitä pitää.

Vieras (nimimerkki)

Meillä on toinen valtiomahti, jonka puheita, tekemisiä ja lupauksia ei kontrolloi kukaan. Tämä toinen mahti on presidentti Tarja Halonen. Venäjän maanostokiellon asettaja on maan korkein johto presidentti Dimitri Medvedev. Miksi Tarja Haloselta ei ole kysytty asiasta mitään ? Ulkoministeri kertoi lukeneensa asiasta mediasta. Ulkoassiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen onkin moneen otteeseen kysynyt presidentin käymistä keskusteluista. Tietoa vaan ei ole tullut.

Vieras (nimimerkki)

Satakunnan Kansan kommenteissa liittyen oikeudenkäyntiin Antonin huoltajuudesta:

”Mitään estämistä äidin taholta ei ollut. Isä tapasi lapsensa säännöllisesti Suomessa ja myös useita kertoja Venäjällä.
Mutta nyt lapsi on eristetty äidistä ihan suomalaisten viranomaisten toimesta ja virkamiesten päätöksellä. Näin ei saa lapselle tehdä.

Entisen konsulin entinen vaimo vielä hyötyy taloudellisesti oikeusprosesseista oikeusavustajan palkkion muodossa. Heillä on entisen konsulin kanssa 3 yhteistä lasta - eli yhteisten lasten perinnöstä on kyse. Salakuljetetaan venäläisiä lapsia ja sitten rahastetaan heidän kustannuksella.”

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite?c=AMArt...

Ihmiskauppaa?

Vieras

Venäjällä on oikea linja, isänmaata ei myydä mistään hinnasta.

Miksi tästä maasta on sodittu? Miksi verta vuodatettu? Siksikö että
Suomea voisi myydä pois pala sieltä toinen täältä että joku maanomistaja, yksityinen tai kunta saisi hyvät rahat?
Tämän pitäisi olla laissa ehdottomasti kielletty. Ei ole väliä sen saammeko me ostaa Venäjältä maata vaiko emme, isänmaata ei myydä!

Kun on ajattelematon pää niin koko ruumis saa kärsiä.

Harri Rautiainen

Minulla on erilainen käsitys isänmaasta.
Isänmaa on jotain muuta kuin yksityisessä omistuksessa olevien maa-aluiden pinta-alojen summa. Isänmaa sisältää arvoja, perinteitä, historiaa, tulevaisuudenuskoa; ei hehtaareja.

Vieras (nimimerkki)

Kokeile säilyttää arvot, perinteet, historia ja tulevaisuudenusko silloin
kun ne voimallisesti ja systemaattisesti hävitetään.
Isän tykönä se Isänmaa on, mutta kun henki on ruumiissa maan päällä se voi parhaiten siellä missä elämä on mahdollisimman lähellä sitä mikä on Isän tahto.
Suomi on erilainen maa kuin Venäjä. Mikäli Suomi olisi Venäjän vallan alla
moni asia muuttuisi. Toki saa sitä kotonansa ja itsessään säilyttää "isänmaatansa". Henki ei tarvitse maallista kotia mutta ihmisruumiissa ollessaan se tarvitsee ruokaa, lämpöä ja vaatteita.
Suomessa ei vielä tapeta niitä jotka puhuvat ihmisoikeuksista ja jotka
puolustavat sorrettuja, heikkoja eikä tapeta niitä jotka tuovat esille niitä pahoja asioita mitä maailmassa tapahtuu.
Suomessa Jumalan Hengellä on mahdollisuus ja meillä on velvollisuus
säilyttää Suomi niin että Henki voi täällä kasvaa.
Ihmisen on tarkoitus saavuttaa se henkinen tila mikä on Jumalallinen tarkoitus ja Suomessa tämä on vielä mahdollista. Kun Henki puhkeaa kukkaan, mikään ei enää estä sen leviämistä. Valon tuloa. Se on vapautus;
ilon, oikeudenmukaisuuden, hyvyyden voitto! Suomi on tärkeä maa.

Aina Vieras (nimimerkki)

Kun venäläinen tarjoaa suuren summan rahaa, tai suuren määrän vaikeuksia, on myytävä. Putinin kopla jatkaa samaan tapaan kuin Neuvostoliiton hajottua, nyt vain naapurimaissa.

Vieras (nimimerkki)

# * Kuorevesi * Kuorevedellä, ilmavoimien keskeisimmän harjoitus- ja testauskentän naapurissa myytiin viime syksynä asuinkelvoton kiinteistö pietarilaiselle, 40-vuotiaalle Natalialle. Uudelle omistajalle ei löydy minkäänlaisia yhteystietoja.
# * Lähellä sijaitsevat myös ilmavoimien varuskunta-alue, varikko, teknillinen koulu, koelentokeskus sekä sotilaskoneita huoltava ja valmistava Patria.
# * Kaksikymmentä vuotta tyhjänä olleen kiinteistön ja tuhannen neliön tontin myyntihinta oli 7 000 euroa.
# * Kymmenen vuotta tyhjillään ollut naapuritalo myytiin venäläisostajille jo kolme vuotta aiemmin 9 000:lla eurolla. Suuri kiinteistö on pahoin ränsistynyt ja kauppakirjan mukaan arvoton. Kauppakirjassa todetaan, että kiinteistön putkisto on rikkoutunut ja talo kärsii vakavista kosteus- sekä homevaurioista.
# * Kaupparekisterin mukaan kiinteistössä toimii myös pietarilaismiehen hallinnoima yritys, joka harjoittaa nettikauppaa ja ohjelmointia sekä osakkeiden ja kiinteistöjen hallintaa sekä vuokrausta.
* Uurainen
# * Keski-Suomessa Uuraisten Kuukkajärvellä, Höytiän kylässä myytiin vuosia hoitamatta ollut kiinteistö ja runsaan 8000:n neliön tontti runsas vuosi sitten Petroskoista Suomeen muuttaneelle 30-vuotiaalle autonasentajalle 84000:lla eurolla.
# * Mies tekee keikkatyötä autokorjaamossa ja asuu pääasiallisesti Jyväskylän kaupungin omistamassa vuokra-asunnossa. Kiinteistöstä maksettu kauppasumma on selvästi yli alueen yleisen hintatason. Kiinteistökaupan asiantuntijoiden mukaan hinnan olisi pitänyt asettua alle puoleen maksetusta.
# * Alueella sijaitsee testauksia suorittava ilmavoimien erikoisyksikkö. Esikunta, viestikoelaitos ja varuskunta-alue sijaitsevat naapuritaajamassa Tikkakoskella.
* Pirkkala
# * Moskovalainen liikemies on hankkinut omistukseensa kaksi taloa Satakunnan lennoston tukikohdan liepeiltä Pirkkalasta. Rinnakkain sijaitsevista kiinteistöistä toinen maksoi 390 000 euroa ja toinen 315 000 euroa.
# * Taloissa näkyy liikettä harvoin. Kaupparekisterin mukaan toisessa niistä harjoitetaan mittalaitteiden ja kalibrointijärjestelmien kauppaa.
* Kauhava
# * Sotilaslentäjien koulutuksessa käytetyn Kauhavan lentokentän läheisyydestä on juuri myyty venäläisomistukseen toimintansa lopettanut puualan yritys liiketiloineen ja tontteineen.
* Saarijärvi
# * Puolustusvoimien keskeisen linkkimaston juurella Saarijärvellä sijaitsevan hiljaisen teräshallin omistaja, duumassa työskentelevä Denis Varlakov on hankkinut haltuunsa Saarijärveltä myös pari uutta maa-aluetta. Toiselle, louhokseen rajoittuvalle 40 hehtaarin suoalueelle hän sanoo suunnittelevansa minkkitarhaa.
* Petäjävesi
# * Nelikymppinen pietarilaispariskunta osti Petäjäveden kunnasta Kintauden kylästä noin kymmenen hehtaarin tilan ja kiinteistön lähes miljoonalla eurolla kolme vuotta sitten. Kiinteistöllä käy vain paikallinen huoltomies.
* Parainen
# * Varsinais-Suomessa Länsi-Turunmaan kaupungissa venäläisomistukseen on siirtynyt useita maa-alueita: saaria ja mannerkiinteistöjä satojen metrien rantaviivalla.
# * Alueella sijaitsee rannikkopuolustuksen johtokeskus ja Korppoon tutka-asema. Laivaliikenteen pääväylä kulkee ulkomaalaisomistukseen siirtyneiden saarten välissä.

Jaakko Kontinen (nimimerkki)

Tuskin on pelkkää sattumaa, että maanpuolustukseen ja erityisesti ilmapuolutukseen liittyvien alueiden läheltä hankitaan maa-alueita, ilman että niillä on esim. asuinkäyttöä.
Miksi Vanhasen ja Kivinimen hallitukset eivät ole reagoineet.
Pitäisi säätää laki, jolla ulkomaalaisten maa-alueiden omistus ei ole sallittu kuin valtioneuvoston luvalla.

Toimituksen poiminnat