Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Pakkoruotsista vaaliteema

Uutisten mukaan keskusta haluaa koota kaikki suurimmat puolueet yhteen neuvottelemaan siitä, että pakkoruotsista ei tehtäisi näkyvää vaaliteemaa kevään tulevissa eduskuntavaaleissa.

Toivon ja vetoan, että ei menetettäisi malttia ja yritettäisi ratsastaa eduskuntaan pakkoruotsilla”, keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen sanoo.

Sananvapauden ja avoimen keskusteluilmapiirin kannattajan korvaan tällaiset puheet kuulostavat vähintäänkin kummallisilta. On käsittämätöntä, että länsimaisessa sivistysvaltiossa, vuonna 2011, maata johtavat puolueet yrittävät ohjailla ja sanella kansanedustajaehdokkaille, mistä asioista saa puhua ja mistä ei. Demokratiaa ei ole ilman sananvapautta – eikä sananvapautta ilman demokratiaa.

Itse olen pitänyt pakkoruotsiteemaa aktiivisesti esillä vaalikentillä ja tulen tekemään näin vanhojen puolueiden estely-yrityksistä huolimatta jatkossakin.

______________________________________________________________________________

Ohessa Perussuomalaisten Nuorten kannanotto aiheeseen liittyen (julkaistu 9.1.2011):

Perussuomalaiset Nuoret ratsastaa pakkoruotsilla eduskuntaan

Hufvudstadsbladetin mukaan keskusta haluaa koota suurimmat puolueet keskustelemaan pakkoruotsin käsittelystä vaalikampanjoissa. Puoluesihteeri Timo Laaninen toivoo, että eduskuntaan ei yritettäisi ratsastaa pakkoruotsilla.

Keskustan järjestämä puoluekartelli häpäisee länsimaalaisen demokratian, johon ei sovi vaalikeskustelun minkäänlainen ennaltamäärääminen. Puheenjohtaja Mari Kiviniemen uusi ja avoin keskusta muistuttaa vahvasti Matti Vanhasen vanhaa ja sulkeutunutta.

Kansan äänen unohtaminen ei ole keskustalle harvinaista – opetusministeri Johannes Virolainen sopi kulissien takana Rkp:n kanssa pakkoruotsista 1970-luvun peruskoulu-uudistuksessa. Siitä lähtien suomalaiset ovat saaneet maistaa pakkoruotsin karvasta kalkkia.

Perussuomalaiset Nuoret uskoo, että ensi vaaleissa eduskuntaan nousee ennätyksellisen paljon nuoria, kieliopintojen valinnanvapautta kannattavia ehdokkaita. Uuden sukupolven myötä pakkoruotsin loppu on vain ajan kysymys – mitä nopeammin, sen parempi.

Perussuomalaiset Nuoret vaativat jo vuonna 2009, että Suomesta tehdään virallisesti yksikielinen maa. Nykyinen kielilainsäädäntö ei vastaa kansalaisten todellista tahtotilaa – tutkimusten mukaan valtaosa suomenkielisistä ja merkittävä osa ruotsinkielisistä haluaisi luopua pakkoruotsista.

Perussuomalaiset Nuoret ratsastaa eduskuntaan pakkoruotsilla, koska se on kansan tahto. Rkp:n kanssa tehtävien lehmänkauppojen aika on ohi ja kansanvallan aika on alkanut.

 

____________________

www.olliimmonen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Millä tapaa pakkoruotsi on sinulta tai muilta ruotsalaisvastaisilta persuilta pois? Kamalan vihamielistä politiikantekoa. Pelottavaa, jos noin suvaitsemattomat ulkomaalaisvastaiset ehdokkaat saavat kannatusta vaaleissa.

Onneksi muut puolueet pitää puolensa ulkomaalaisvihaa vastaan ymmärtämällä monikulttuurisuuden ja ruotsin kielen osaamisen tärkeyden.

Vieras (nimimerkki)

Mitä sinulla on valinnan vapautta vastaan? Olet siis sitä mieltä, että nimenomaan ruotsin kieli on niin tärkeä oppiaine, että jos ihmiset eivät itse ymmärrä sitä opiskella niin sitten pakotetaan?

Vieras (nimimerkki)

Mitä valinnanvapautta pelkän englannin opiskelu muka on? Ruotsin poistaminen heikentää vain entisestäänkin suomalaisten kaventuneita kielitaitoja. Englannilla ei tulla toimeen, ja omaa äidinkieltäkin njopa persujen tuleva Eu-meppi halveksii sanoittelemalla ENGLANNIKSI. Suomessa ruotsi on ykjsi viralliissta kielistä, vaikka te bkieliä oppimattomat katkerat persut ette sitä hyväksykään. On ja pysyy.

Ruotsin kiletä vastustavat tyhmät, laiskat ja ajatteluhaluttomat. Kuten myös sukupuolineutraalia aviuoliittoa ja kansainvälisen pakolaisvastuun kantamista. Persuja ei terve ihminen äänestä, koska peruista ei ole muuhun kuin populistiseen paskanjauhantaan. Ja roikkuvien vaatteitten käyttöön.

Yrittäjä (nimimerkki)

Minkälaisella logiikalla kielivapauden ajaminen on ulkomaalaisvastaista?

Yrittäjä (nimimerkki)

9.1.2011 19:02 Vieras (nimimerkki)

Mitä valinnanvapautta pelkän englannin opiskelu muka on? Ruotsin poistaminen heikentää vain entisestäänkin suomalaisten kaventuneita kielitaitoja. Englannilla ei tulla toimeen, ja omaa äidinkieltäkin njopa persujen tuleva Eu-meppi halveksii sanoittelemalla ENGLANNIKSI. Suomessa ruotsi on ykjsi viralliissta kielistä, vaikka te bkieliä oppimattomat katkerat persut ette sitä hyväksykään. On ja pysyy.

Ruotsin kiletä vastustavat tyhmät, laiskat ja ajatteluhaluttomat. Kuten myös sukupuolineutraalia aviuoliittoa ja kansainvälisen pakolaisvastuun kantamista. Persuja ei terve ihminen äänestä, koska peruista ei ole muuhun kuin populistiseen paskanjauhantaan. Ja roikkuvien vaatteitten käyttöön.
------------------------------------------------------------------

Oikoluku kannattaa, jos aikoo haukkua 16% äänestäjistä tyhmiksi...tai kommentoida selvinpäin.

Matti Mottonen

Pelkän englannin opiskelu?

Ei poijat, te olette nyt ymmärtänyt tämän ihan väärin.

Propagandan uhri? Saisiko ruotsinopettajia uudelleenkoulutettua hyödyllisempiin kieliin? Natiivithan eivät koskaan ole vaivautuneet opettamaan meitä suomenkielisiä vaan kaikki ovat näitä myötäilijöitä.

magtti Palviainen (nimimerkki)

"Ruotsin kiletä vastustavat tyhmät, laiskat ja ajatteluhaluttomat." - yrittäjä

Ruotsin kieltä ei vastusta kukaan.

Mutta.

Erityisesti korkeakoulutetut vastustavat suomenruoptsalaisten masinoimaa pakkoruotsia ja siihen kytkettyä turhaa ruotsinkielistä byrokratiaa.

Ruotsi on kansainvälisesti merkityksetön kieli. Siitä on selvä näyttö. Ruotsia ei voi opiskella minkään maan julkisissa kouluissa edes valinnaisena. Menikö perille?

Kun surut jo osaavat hyvin tai kohtuullisesti suomea, mihin tarvitaan ruotsia? Siis todellisesti?
Ei mihinkään!

Ben Kaergin
Matti Mottonen

Eikö kahden kielen oppimisvaatimus ja asema virkakielenä juuri estä aitoa monikulttuurisuutta ja maahanmuuttajien integroitumista - onhan riittävän vaikeaa opetella yksi uusi kieli.
Suomessa vaaditaan kaksi.

Van Helsing (nimimerkki)

Kepulipuoluesihteerin esitys on mitä tyypillisintä sontakuoppapolitikointia. Toivon todella että kevään vaalitulos räjäyttää tuollaisen saastan pois politiikasta.

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Minäkin toivon. Toivon täydellistä suursiivousta politiikkaan. Ruotsin kieli sopii nuorisolle vaaliteemaksi, on ajankohtainen. Talouden painopiste siirtymässä itään, Venäjä, Kiina ja Intia nousussa, EU ja USA laskussa. Kiinaa ja venäjää opiskelemaan! Ruotsi on mennyttä maailmaa.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Huomionarvoisaa on,että Laaninen pyrkii estämään _suomenkielisiä_ keskustelemasta omista opinnoistaan.

Samaan aikaan Rkp:n lehdistössä on päivittäin hyvinkin agressiivisia kirjoituksia suomenkielisten kieliopinnoista.

Ruotsinkieliset siis saavat keskustella kouluruotsista suomenkielisissä kouluissa,mutta suomenkieliset itse eivät saisi!!!

Meillä on jo vuosikymmeniä pidetty kielipolitiikkaa Rkp:n omana hiekkalaatikkona. Ilmeisesti Keskustan ja muiden rkp:n apupuolueiden tuella.

Vain Perussuomalaiset voivat lopettaa tämän epädemokraattisen käytännön ja poliittisen kulttuurin. Sen on aikaansaaneet vanhat puolueet. Ne on pantava vaaleissa koville ja vastuuseen suomalaisvastaisesta toiminnastaan.

Pentti Juhani Järvinen (nimimerkki)

Ruotsinkielen kiihkoilijat tuskin ovat enemmistö Rkp:ssä, jos asia tutkittaisiin täysin objektiivisesti. Nuo kiihkoruotsittajat tahtovat olla lievästi omituinen, ajoin takapajuinen joukko, jolle ruotsin käyttö muka takaa tai antaa jonkilaista sosiaalista asemaa.

Täysin mielisairastahan se on, että 4-5 prosentin väestönosa, tai käytännössä senkin vähemmistö, ajaa muun kansan opiskelemaan pientä ja sekavaa, siis kieliopitonta, germaanista reunamurretta, jota noin 90 prosenttia opiskelijoista ei tarvitse. Lisäksi tuo politiikka päätyy vahingoittamaan suhteita Tukholmaan.

Toimivassa yhteiskunnassa on pakollisia asioita. Jos velvoitteiden arvon ja yleisen kunnioituksen haluaa ylläpitää, niiden joukkoon ei tule, ei lainkaan, liittä idioottimaisuuksia. Mitä muuta ruotsin pakko muka on? Tai toisin sanoin: mitkä poliitikot siitä hyötyvät? Miten paljon?

frank (nimimerkki)

Kepulointi eli demokratian dissaaminen osuu kyllä tällä kertaa kepun omaan nilkkaan! Ei kepua tarvitse kaataa, ne tekevät sen itse...

Johannes X (nimimerkki)

Hyvä, juuri näin! Kepu ei määrää, mitkä teemat ovat vaaleissa sallittuja ja mitkä eivät. Tällä kertaa näyttää siltä, että isoimmiksi kynnyskysymyksiksi nousevat pakkoruotsi ja maahanmuuton järkeistäminen.

Erkki Mikkonen (nimimerkki)

Läpimätä rötöspuolue Keskusta kunnostautuu taas. En voi käsittää, miten kukaan voi enää edes harkita tuollaisen puolueen kannattamista...

Vieras (nimimerkki)

Minä ymmärsin Laanisen kommentin niin, että hän toivoo, että ehdokkailla olisi myös muita ajettavia asioita kuin pakkoruotsi ja kuten kaikkien ajettavien asioiden kohdalla, myös pakkoruotsilla näytettäisiin olevan merkitystä Suomen tulevaisuuden kannalta.

Jukka-Pekka Vasara

Laanisen kommentti kertoo hyvin missä mennään: kepulaisuus on ammatti ja sen kk palkatut äänestelijät äänestävät kepua joka tapauksessa.

laanisella oli siis varaa osoittaa alamaisuuuttaan RKPeelle.

Harri Rautiainen

Vaalirahakohu ei ole köyhdyttänyt ruotsinkielisiä säätiöitä senttiäkään.
Vetäkää itse omat johtopäätöksenne.

Vieras (nimimerkki)

Seuraavassa hallitusohjelmassa ei mainita sanallakaan pakkoruotsista tai sen poistosta.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Pakkoruotsi on yksi vaaliteemoista, vähäinen sellainen. Jos joku sen nostaa keskiöön, niin jopa vaalien merkitys supistuu olemattomiin.

Vilho Juntunen

Otapa Olli vaaliteemaksesi Suomen Sisu -järjestö!

Vieras (nimimerkki)

Vilho, millä tapaa Suomen Sisu voi olla vaaliteema?

Vilho Juntunen

Annahan Ollin vastata kun hän on kuulunut siihen äärioikeistolaiseen
ryhmään. J. Hirvisaari, J. Halla-Aho ja J. Nieminen persuista pitävät Ollia
ykkösehdokkaana Oulun läänissä.

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Eikös sen niminen nettilehti ollut aikoinaan, joka uskalsi julkaista tanskalaiset pilakuvat ainoana Suomessa.

Suomalainen Sisu voisi olla hyvä vaaliteema, houkuttaisi taitelijat, kirjailijat, teatterintekijät ym. luovat ihmiset sekä agnostikot, ateistit, homoseksuaalit ym. tahot joihin islam suhtautuu syrjivästi.

turunen (nimimerkki)

Suomen Sisu olisi ansainnut tiedonvälityspalkinnon pilakuvien julkaisemisesta ainoana mediana Suomessa. Ne (pilakuvat) sentään olivat maailman ykkösaihe uutisissa. Aikanaan tapausta tullaan ihmettelemään tyyppiesimerkkinä 2000-luvun suomettumisesta eurooppalaisessa mediassa.

Palkintoa ei kuitenkaan Sisulle tule edes takautuvasti, sillä Suomessa vain korruptoituneen valtamedian toimittajat jakavat palkintoja - toisilleen. Journalistisen teon merkittävyys ei siis toimi kriteerinä palkintojen myöntämiselle. Vallan jahtikoirat taputtelevat toisiaan olalle ja paukuttelevat henseleitä, kuin viimeistä päivää. He osaavat arvostaa toisiaan.

Minäkin muuten ihmettelen, kun "raavaat miehet" pelkäävät "äärioikeistolaista" Suomen Sisua. Täysin laillista ja lainkuuliaista kansalaisjärjestöä. Hupaisaa.

Lampinen (nimimerkki)

Miten liittyy kirjoituksen aiheeseen? Otahan sinä vaikka vaaliteemaksesi vaikka partahöylä.

Vieras (nimimerkki)

"Millä tapaa pakkoruotsi on sinulta tai muilta ruotsalaisvastaisilta persuilta pois?"

Ensinnäkään pakkoruotsin vastustaminen ei ole ruotsalaisvastaisuutta kuten ei olisi pakkovenäjänkään vastustaminen venäläisvastaisuutta mikäli meillä sellainen oppiaine olisi. Toiseksi pakkoruotsi on juuri pois muilta oppiaineilta ja lähinnä muista oppilaalle tärkeämmistä kielistä, kuten saksasta ranskasta ja myös tuosta venäjästä jolle tarvetta olisi varsinkin itä-Suomessa.

jokuvaan, (nimimerkki)

Eiköhän Laaninen huomenna selittele lausetta jossain mediassa.

Itse käsitin asian niin, että olisi herrasmiessopimus siitä, ettei ruotsin kieltä vastaan hyökättäisi rajusti. Eli kukaan ei esim. kyseenalaistaisi virallista kaksikielisyyttä, eli olisi ns. "pelisäännöt" kielikeskustelulle.

Oli mikä oli, Persujen laariin valahti tämäkin.

Harri Rautiainen

Termi 'pakkoruotsi' tarkoittaa ruotsinkielen pakollista opiskelua peruskoulussa. Ei sen tekminen vaihtoehtoiseksi kyseenalaistaisi virallista kaksikielisyyttämme. Olihan Suomi virallisesti kaksikielinen silloinkin, kun vain vähemmistö ikäluokasta opiskeli ruotsia (oppikouluissa).

Vieras (nimimerkki)

Pakkoruotsi on jo vaaliteema!

PAKKORUOTSI POIS KOULUISTA!

PAKKORUOTSI POIS VIRKAMIEHILTÄ!

Vieras (nimimerkki)

"Suomi pitää säilyttää kaksikielisenä maana, ryssiä emme ole emmekä semmoisiksi halua"

Ei suomi tai suomalaiset ole sen kaksikielisempiä kuin Ruotsi ja Venäjä on.

turunen (nimimerkki)

Kepun paatti vuotaa ja pahasti. Ennen vaaleja tapahtuu romahdus. Kepulaisten äänestysintoa ei tällaisilla heitoilla kohoteta. Hyvä niin.

Vieras (nimimerkki)

Toden totta, jotensakin käsittämätön ohjailuyritys... Useiden eri gallupien mukaan suurin osa suomalaisista tahtoo pakkoruotsin pois, mutta kepulit tahtovat oikein neuvotella, ettei siitä tehtäisi vaaliteemaa? Ettei vain demokratia pääsisi toteutumaan, koska kansalaiset ovat väärässä, vaiko mitä?

Karu tosiasiahan on, ettei pakkoruotsin puolesta löydy sellaisia varteenotettavia perusteluja, joita ei voisi kumota. Siksi tuntuu, ettei pakkoruotsista synny kuin kliseiden värittämää keskustelua, johon otetaan milloin mitäkin järjettömiä perusteluja.

Pakkoruotsi ennen kaikkea tarkoittaa siis sitä koulujen pakollista ruotsinopiskelua - ei suomenruotsalaisten häätämistä Ruotsiin tai näiden oikeuksien viemistä, kuten jotkut ovat ilmeisesti kuvitelleet. Eikä Suomen venäläistämistä - ainoastaan Suomen nykyaikaistamista. Pakollinen ruotsi ei ole nykypäivää niin mitättömän pienen vähemmistön takia - vähemmistön, jonka nuoremmat polvet osaavat suomea tai ainakin englantia tarvittaessa. Ruotsinkielisillä alueilla ruotsinkielinen väestö kykenee tarjoamaan tarvittavan määrän ruotsinkielistä palvelua, eikä ruotsin opiskelu minnekään katoa, edelleen se olisi valinnaisena aineena.

Englanti on globaali kieli, jota osataan jokaisessa länsimaassa - ruotsilla pärjää vain pohjoismaissa, joissa osataan jo nykyään englantiakin.

Valinnaisuutta opiskeluun! Ruotsia opiskelevat nyt kaikki, kun taas esim. saksan tai venäjän osaajista on pulaa.

svedupetteri (nimimerkki)

Millä keinolla me saataisiin eduskuntaan (förkommun) sata henkilöä jotka edustaisivat säätiöitä ja 100 jotka edustaisivat ihmisiä .. ?

- anna vinkki

Antero Vipunen (nimimerkki)

Kohtuudella voi EU:ssa vaatia ihmmisiltä PERUStaitona osata kahta kieltä. Äidinkieltään ja jotain muuta. Ja se muu on kansainvälinen supppean sanavaraston englanti. Se kun on nykyajan esperanto. Tosiasia on se, että Suomi on 95% suomenkielinen ja on hyötyä osata sitä, mutta englannillakin tulee mm. työntekijät toimeen.

Muita kieliä voi opettaa valinnaisena opiskelijan ja resurssien puitteissa.

Ulkomaankielet, esim saksa, ovat portti myös virkamiesruotsin opiskeluun. Suomessa pelkästään ruotsinkieltä puhuu n. 1 % kansasta ja määrä on vähenemässä luonnollisen poistuman takia. Ja heitä varten tarvitaan vielä vähemmän virkamiehiä 1:500 palvelemaan ruotsiksi. Asia voidaan hoitaa tulkkaus ja tietoliikenne ym palveluilla.

Eli 5,3 milj x 1/500 x 1% = 106 kpl tarvitaan. Siis 106 !

On järjetöntä kouluttaa 95 % kansasta, 5 030 000 kpl olemaan 1 % tulkkeja.

Kaikkein järjettömintä on RKP:n tavoite tehdä 25 % maahanmuuttajista ruotsinkielisiksi itsekkäistä syistä ja lisätä maahanmuuttoa. Näiden ihmisten kommnetti on, että heitä on huijattu ja kovan opiskelun jälkeen ei saa töitä, koska pitäisi osata suomea 95 % töihin. Vaikkapa kassaksi, siivoomaan tai hoitoalalla.

Tuollaiset toivomukset sensuroida keskustelut ovat naurettavia.

v. 1600-1809 Suomi oli ruotsinvallan alla. Venäjä valloitti Suomen 1809. Ruotsinkieliset virkamiehet pitivät Suomen väkisin 100 vuotta ruotsinkielisenä 1906 asti, jolloin suomenkieli vasta virallistettiin. Syy oli mm. että suomenkieli oli niin kehittymätön, ettei sitä voinut käyttää. Nyt se on tarpeeksi todistettavaksi kehittynyt.

Suomenruotsia puhuu 280 000 ihmistä maailmassa. Muualla puhutaan muuta ruotsia. Ruotsisaskin ihmetellään miksi suomessa suomenruotsi on virallinen kieli. On järjetöntä opettaa mikrokieltä. Suomenkielikin on jo pieni kieli vaikka sitä puhuu n. 5 miljoonaa. Noiden osaaja on kansainvälisesti kielitaidoton kansainvälisillä areenoilla, kuten EU:ssa.

Suomenkielisten ei tarvitse ylläpitää ruotsinkielisten kultturia volyymillaan. Hapansilakka, Lucia ja juhannustanko ei ole niin tärkeitä. Johan sitä ylläpitää vaikka Ruotsi, josta saataisiin vaikka TV-ohjelmatkin.

Pakkoruotsin opettamisesta on haittaa. Se vie mahdollisuuden oppia jotain tarpeellista, kuten maailmankielen ja muita aineita.

Moni on joutunut luopumaan esim saksasta tai ranskasta ja muista tuntien ja energian loppuessa. Kaikki teinit tai aikuiset eivät omaksu 3-4 kieltä ja matematiikaa, fysiikkaa, taloustietoa, yhteiskuntaoppia ym. kiitettävästi systeemin puitteissa samaan aikaan.

Ruotsinkielisten ihannemaata Nordenia ei ole olemassa. Siis sitä missä puhutaan yhtä kieltä ja siellä on hienompi kulttuuri, joka on tullut Suomeen. Se on myytti ja harhaa.

Poikkeuksellisesti nimimerkillä ettei joudu rkp:n ja yritysten ja pankkien vihan kohteeksi.

Jyrki Seppälä

Kielipolitiikka on valtapolitiikkaa, taloudellisesta- ja poliittisesta vallasta taistelua, siksi pakkoruotsista on niin vaikea luopua.

http://pool.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63318-veronma...
Olli Porran kirjoituksesta katkelma:
"Korkeakoulujen varainhankintakampanjan tulokset on julkistettu. Tulos oli eräältä osin ihan odotusten ja mitä ilmeisimmin poliitikkojen suunnitelmien mukainen: ruotsinkieliset korkeakoulut nappasivat jättipotin valtion ns. vastinrahasta, joka oli kullekin koululle sen itse hankkimien lahjoitusten määrä kaksi- ja puolikertaisena.
Seuraavassa valtion, siis veronmaksajien, vastinrahoitus eri korkeakouluille suuruusjärjestyksessä euroina:
Svenska handelshökskolan 31771138
Åbo Akademi 28155388
Helsingin yliopisto 26744368
Turun yliopisto 22182628
Oulun yliopisto 14371813
Itä-Suomen yliopisto 11417628
Vaasan yliopisto 11078610
Lappeenrannan teknillinen yliopisto 9076353
Jyväskylän yliopisto 7679140
Tampereen yliopisto 5192940
Sibelius-akatemia 4553090
Lapin yliopisto 2792503

Koska oli etukäteen täysin selvää, miltä tahoilta rahaa lähtee miljoonittain, tiedettiin myös, mille kouluille veronmaksajat tulevat lahjoittamaan keräystuloksen moninkertaisena. Tukea siis maksettiin täysin riippumatta kunkin koulun todellisista tarpeista tai niiden opiskelijamääristä. Poliitikkojen mielestä esimerkiksi jo ennestään upporikkaan Åbo Akademin avustustarve on ilmeisesti yli viisinkertainen Tampereen yliopistoon verrattuna."
******

http://heikkitala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/48188-s......
Vuosina 2000–06 yliopistoihin on päässyt 51–55 % ruotsinkielisistä hakijoista, mutta suomenkielisistä vain 34–36 %. Yliopistoihin hyväksyttiin vuosina 2005–06 yhteensä 24.990 opiskelijaa, josta 4,9 prosenttia merkitsisi 1.225 paikkaa, mutta vuosittain hyväksyttyjen ruotsinkielisten määrä on joka vuosi 1.680 eli 455 yliopistopaikkaa yli väestöosuuden.
Onko tämä oikeudenmukaista ja tasa-arvoista?
Jos ei ole, niin olisiko syytä ryhtyä muuttamaan tilannetta?
*****

Tuosta Heikki Talankin kirjoituksesta käy ilmi, että kyseessä yhteiskuntaan laajasti vaikuttava kysymys, kun puhutaan pakkoruotsista. Puhuttaessa pakkoruotsista puhutaankin vapaudesta, tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta.

Identiteetti, kun sitä katsoo vaikka Wikipediasta on aika epämääräinen ja laaja käsite. Mm. Stubb puhuu suomalaisuudesta, missä geeneissä kulkee ruotsinkieli. Ikävä piirre valtaa pitävillä poliitikoilla (Virkkunen, Sasi, Katainen, Stubb) on se, että he haluavat ylhäältä päin sanella mikä on suomalaisen identitetti.
"Te olette kaksikielisiä! - Ja se toinen kielenne on ruotsi!"

Tässä kielipoliittisessa keskustelussa on kysymys rahasta ja vallasta. Pitämällä yllä näennäistä kaksikielisyyttä voidaan perustella Åbo Akademian ja Hankenin ylisuuret valtion tuet sekä vaatia valtion virkoihin hakevilta ruotsinkielen taito. Samalla perusteella voidaan pitää kiintiöitä ruotsia puhuville kaikkiin opinahjoihin. Näin pieni vähemmistö pääsee tuplaten paremmin opiskelemaan ja tuplaten helpommin valtion virkoihin. Pysyvät taloudellisen ja poliittisen vallan kahvoissa kiinni.
***

Jukka Hankamäki, filosofian tohtori Helsingistä kirjoittaa:
http://jukkahankamaki.blogspot.com/2010/12/pois-po...
...
Kulturfondenin menettely pitää yllä kielirasismia Suomessa: sitä samaa, jota edustavat myös ruotsinkielisten etuoikeudet suomalaisessa yliopistopolitiikassa. Ne turvattiin jopa uudessa yliopistolaissa, jonka mukaan Helsingin yliopiston kolmesta rehtorista yhden on oltava aina ruotsinkielisten kiintiöistä (74 §). Näin on siitä huolimatta, että ruotsinkielisten osuus yliopistolaisista on huomattavasti pienempi ja ruotsinkielisille on omat korkeakoulunsa ja professuurinsa. ...

Pakkoruotsi – haistatus suomenkieliselle rahvaalle
Ruotsia pakko-opetetaan kouluissa ja virkamiehiltä vaaditaan ruotsinkielen taitoa vain siksi, että näin halutaan todistella vuosisatoja vanhan kielipoliittisen valtasuhteen jatkumisesta. Tätä suomenkielisen kulttuurin syrjintää on turha edes yrittää ymmärtää minkään logiikan vaan ainoastaan historian pohjalta. Puhe pakkoruotsista on symbolista jankutusta aidanseipäistä, kun pitäisi puhua itse aidasta.
Esimerkiksi RKP ei ole suinkaan mikään kielipuolue vaan ruotsinkielisten erikoisetuja suojeleva intressiryhmä, jonka tehtävänä on edistää ruotsinkieltä puhuvan taloudellisen eliitin etuja Suomessa.
..." (osa pidemmästä kirjoituksesta)
***

"Sitä kynitään, joka kynsissä pysyy", sanoi enoni. Ollaanko suomea puhuva enemmistö kynittävinä vielä neljän vuoden jälkeen?

vänlig hälsningar, Jyrki

Toimituksen poiminnat