Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Onnea Ruotsidemokraatit!

Ruotsin parlamenttivaaleissa tehtiin eilen ja viime yönä historiaa, kun kansalliskonservatiivinen ja maahanmuuttokriittinen Ruotsidemokraatit-puolue (SD) nousi valtiopäiville lähes kuuden prosentin kannatuksellaan. Kyseisellä kannatuksella valtiopäiviltä näyttäisi irtoavan puolueelle 20 paikkaa. Olen seurannut jo vuosien ajan Ruotsidemokraattien taivalta marginaaliryhmästä kohti varteenotettavaa valtiopäiväpuoluetta. Puolueen tie on ollut äärimmäisen vaikea ja kivinen kulkea. Siksi olenkin nyt hyvin iloinen siitä, että puolueen aktiivien rankka työ viimein palkitaan.

Olin aikaisemmin vaalien alla yhteydessä Ruotsidemokraattien suuntaan. Tuolloin puheista kävi selväksi, että puolue todella taistelee tuulimyllyjä vastaan. Ruotsidemokraatteja ei muun muassa huolittu muiden puolueiden tavoin mukaan television vaalikeskusteluihin, eivätkä ruotsalaiset tv-kanavat suostuneet näyttämään puolueen vaalimainosta. Sen sijaan esimerkiksi aikakauslehti Fokus julkaisi kaksisivuisen pääkirjoituksen, jossa se vetosi ruotsalaisiin, etteivät nämä äänestäisi Ruotsidemokraatteja. Tämä on ilmeisesti sitä todellista sananvapautta ja demokratiaa Ruotsin tyyliin.

Kaiken Ruotsidemokraatteihin kohdistuneen sensuurin ja propagandan lisäksi puolueen aktiivit ovat joutuneet poliittisen uransa aikana ja erityisesti vaalien alla demokratiaa vastustavien tahojen, lähinnä vasemmistoaktivistien ja maahanmuuttajien, jatkuvan uhkailun ja väkivallan kohteeksi. Muun muassa vuosi sitten puolueen lehdistösihteeri Martin Kinnunen ja hänen tyttöystävänsä pahoinpideltiin kadulla vasemmistoaktivistien toimesta. Jukka Turunen listasi blogissaan nyt vaalien alta esimerkkejä siitä, kuinka törkein keinoin Ruotsidemokraatteja vastaan on toimittu. Tuntuu uskomattomalta, että tällaista voi tapahtua naapurimaassamme Ruotsissa. Maa näyttää taantuneen länsimaisesta sivistysvaltiosta lähes kehitysmaan asteelle, mitä tulee sananvapauteen ja demokratiaan.

Jotain tilanteesta kertoo myös se, että jopa venäläinen tv-kanava ihmetteli ruotsalaista sensuuria. Lisäksi tanskalaiset parlamentaarikot vaativat ulkopuolisten vaalitarkkailijoiden lähettämistä Ruotsiin. Vaalitarkkailijoita ei kuitenkaan saatu Ruotsidemokraatteihin kohdistuneesta uhkailusta ja väkivallasta sekä äänestyspaikoilla tapahtuneesta SD:n vaalilippujen hävittämisestä huolimatta paikalle.

Ruotsi alkaa olla maahanmuuton ja monikulttuurisuuden osalta jo menetetty tapaus. Seuraan kuitenkin mielenkiinnolla, miten tilanne kehittyy ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Toivotan Ruotsidemokraateille voimia ja menestystä valitsemallaan vaikealla tiellä. Vaikka Ruotsin pelastaminen monikulttuurisuuden kynsistä voi tuntua mahdottomalta tehtävältä, mielestäni on silti hienoa, että joku jaksaa unelmoida paremmasta huomisesta ja yrittää muuttaa tuulen suuntaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (95 kommenttia)

jukkakturunen (nimimerkki)

Näinpä. Ruotsin vaaleissa kävi onneksi juuri niin kuin pitikin: porvariblokki voitti Kahjo-Sahlinin johtamat punavihreät, SD nousi valtiopäiville ja se pääsi kaiken päälle suoraan vaa'ankieliasemaan. Nyt SD voi jakaa todellista tietoa maahanmuuton kuluista ja hinnasta.

Ruotsi äänesti itselleen 15 minuutin jatkoajan.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Onnea myös puolestani Ruotsin demokraateille. Häpeä Ruotsin medialle, suurpuolueille, ja muutamalle julkitulleille urheilijoille (esim. Börje Salming), jotka kamppailivat demokratiaa vastaan. Barbaareita, sanoisin.

Vieras (nimimerkki)

Onko mielipiteensä kertominen siis kamppailua demokratiaa vastaan? Tullaanko se kieltämään siinä vaiheessa kun Valtakunnankansleria valitaan?

Vieras (nimimerkki)

Mielipiteen kertominen tuskin on kamppailua demokratiaa vastaan. Sen sijaan pyrkimykset kieltää ruotsidemokraatteja ilmaisemasta mielipidettään voidaan pitää demokratian vastaisina.

Vieras (nimimerkki)

Vastaus alempaan:

Ja kuka on estänyt ruotsidemokraatteja ilmaisemasta kantaansa? Kovastihan nämä draamakuningattaret ovat toki itkeneet ja polkeneet jalkaa, jopa piirrelleet hakaristejä otsaansa. Onko Suomessa vallalla SAK:n vastainen salaliitto, kun norpansyöntimainosta ei nähty televisiossa?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Saapa nähdä miten elämä tästä jatkuu ja minkälainen hallitus maahan muodostuu.

En näe SD:llä tässä muuta kuin voitettavaa. Mitä kauemmin blokkien lapsellinen kiukuttelu jatkuu, sitä useampi ruotsalainen alkaa ajatella itse.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Suurin osa ruotsalaisista on kaksinaamaisia pellejä. Julkisuudessa ollaan NIIIIIN suvaitsevaisia ja ymmärtäväisiä.

Maahanmuuttajan todellisuus on aivan toista. On aivan tutkittu asia, että kun soitat tai lähetät hakemuksesi työnantajalle nimellä ahmed tai muhammed et saa MINKÄÄNLAISTA vastausta.

Eli maahanmuuttajia ei huolita mihinkään ns. varteenotettaviin töihin.

Maahanmuuttajan osa on äänestää punavihreitä, jotka huolehtivat heidän sosiaaliturvastaan.

Kuten vaalifarssista nähtiin ruotsi ei ole valmis todelliseen demokratiaan ja avoimeen keskusteluun vaikeista asioista.

Suomalaisten ei tule unohtaa ruotsalaisten erittäin rasistista menneisyyttä ja nykyisyyttä. Suomenkielisiä vainottiin tapporahalla palkitsemalla.

Valtakunnassa ei ole mikään muuttunut. Edessä päin ollaan mukavia ja suvaitsevaisia, mutta jos maahanmuuttaja uhkaa vähänkin omia saavutettuja etuja ja työpaikkoja niin ahmed ja pekka huomaavat olevansa heille kuuluvassa asemassa. Raudoittajana tai siivoojana metrossa.

Heille on varattu vaalikarjan asema punavihreässä blokissa, mutta ei täysipainoista yhteiskunnan jäsenyyttä tai paikkaa ns. pitkillä vaalilistoilla.

Vieras (nimimerkki)

Vähätteleekö Marko raudoittajia tai siivoojia? Eivätkö raudoittaminen ja siivoaminen ole varteenotettavia töitä? Ovatkohan kaikki varteenotettavaa IT-alan työtä tekevät samalla sivistystasolla? Uskon, että Marko on kuitenkin vain poikkeus. Eli rikkana rokassa.

Asian Tuntija (nimimerkki)

Ei raudoittajan tai siivoojan työ ole varteenotettavia töitä jos on kouluttautunut akateemisesti tms.

Maalaismummo (nimimerkki)

Marko on siis suomalainen maahanmuuttaja, johon SD-rasismi kohdistuu.

PensseliSetä (nimimerkki)

Maahanmuuttajaryhmiä on erilaisia.

SD:n toimet, joista ei muuten saa rasistisia millään, eivät koske suomalaisia sen takia ettemme pyri turvapaikanhakijoina muiden maiden sosiaaliturvanpiiriin saatika aiheuta erinnäisiä muita ongelmia.

Vieras (nimimerkki)

Kyllä Pekan ja Ahmedin osa taitaa kuitenkin olla hieman erilainen. Jostain syystä finnjävelit on kaikesta huolimatta arvostettu toistuvasti kaikkein suosituimmaksi maahanmuuttajaryhmäksi Ruotsissa. Olisikohan asialla jotain tekemistä sen kanssa, että suomalaiset sulautuvat ruotsalaisten joukkoon kuin tyhjää vain ja ovat yleensä tulleet maahan nimenomaan työnteko mielessään.

VierasAimo Remes (nimimerkki)

Värmlannin suomalaisasutus: suomalaiset olivat lainsuojattomia ja pakenivat Amerikkaan Delavereen.Onneksi,sillä suomalainen Jussi Marttinen (John Morton) ratkaisi äänellää Amerikan yhdysvaltojen perustamisen.
Pohjoisruotsin suomalaiset ruotsalaistettiin kielipolitiikalla niin että jos kunnan kouluissa opetettiin suomen kieltä lopetettiin valtion apu kunnalle.Lapsia kouluissa rangaistiin suomen puhumisesta fyysisellä kurituksella.Kuka voisikaan avata riikinruotsalaisen todellisen ylemmyyden tuntoisen sielunelämän?

SS Viking (nimimerkki)

Timo Soini julisti tänä aamuna, että Persuilla ei ole mitään tekemistä Ruotsidemokraattien kanssa ja oli haluton edes näkemään mitään yhteistä.

kaija Kuopila (nimimerkki)

Suomessakin sensuuri jyllää laajalti valitettavasti. Menneiden sukupolvien vainoista on naivia puhua, mutta kyllä uomen vihreät ja vasurit pystyyt vähintään samanlaiseen kiiusantekoon kuin Ruotsissa nyt on tapahtunut. Ruotsi on kuitenkin hyvinvointivaltio monessa mielessä Suomeen verrattuna.

Aku Ankka

Timo Soini on typerys. Samaten typeryksiä ovat suurin osa ruotsalaisista, jotka uskoivat medioiden valheet siitä, että Ruotsidemokraatit tuovat mukanaan jotain pahaa ja hirviömäistä. He eivät tuo mitään muuta kuin edes hitusen avoimuutta ruotsalaiseen konsesnsuspolitiikkaan, joka on tuottanut vielä surkeampia tuloksia kuin suomalainen konsensuspolitiikka.

Kuinka kukaan ajatteleva ihminen voi olla Timo Soinin puolueessa?

Käyttäjän auliskallio kuva
Aulis Kallio

"Timo Soini on typeryss."

Tässä pata kattilaa soimaa. Tunnetun kulttuurisuvun degeroitunut jälkeläinen Riku ei omassa kirjoittelussaan pysty kuin iänikuiseen kaunapolitikointiin.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Hitto!? Onx Soini mun kaa samas puoluees!?

M-T Heikka
Pentti Järvi

:) preciosa balada.... Tack!

M-T Heikka

Vassakuu, Pentti. Tuo oli tosiaan mahtava versio Vanhasta ja Vapaasta. Siinä soi jokin ruotsalainen muinaissoitin, viuluntapainen. Se, mitä vesipoika soittelee kivellä yhdessä youtuben kuvassa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sverigedemokraatit haastoivat valtapuolueet. Timo Soinin puolue on valtion pullasorsa muiden joukossa. Persut myisivät vaikka äitinsä, jos siitä saisi tarvittavat äänet omien asemien ja etujen säilyttämiseen.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Minun sympatiat ovat Ruotsin Demokraateille, niin kuin useimmiten niiden Eurooppalaisten puolueiden puolella jotka haluavat säilyttää oma kansalista identiteettiä.
Se ei tarkoitta vielä sitä, että olisi niin paljon muuta yhteistä joka tekisi niistä Euroopan mittakaavassa veljespuolueita.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Onko tuota Fokuksen kahden sivun pääkirjoitusta missään? Olisi mukava lukea, mitä ruotsalaisten päissä liikkuu.

Ainakin Reinfeldt on ympyräsuinen. Ensin puhuu, ettei ruotsidemokraattien pitäisi päästä valtiopäiville ja sitten julistaa, että ei hallitse sosialidemokraattien tuella (porvarillisessa vähemmistöhalituksessa tai sitten sinipunassa).

Ruotsalaiset valehtelevat ja vääristelevät vielä enemmän kuin Helsingin Sanomat ja Yleisradio, mutta kyllä me vielä otamme Ruotsin kiinni.

Pekka Raukko

Hassua, kuinka kaikki persut hehkuttavat sellaisen puolueen menestystä, jolla omaa puoluetta johtavan "isä aurinkoisen" mukaan ei ole mitään yhteistä persujen kanssa.
Onkohan puolueen jäseniltä jäänyt isä Soinin päivän epistola lukematta, vai onko jo tultu uhmaikään ;)

Mikko K (nimimerkki)

Tekee asian melko mielenkiintoiseksi, että oikeasti voisi olla asiasta eri mieltä johdon kanssa ja keskustella siitä. Alkaa kuulostaa enemmän demokraattiselta ja vähemmän stalinistiselta.

Viime vaaleissa kokoomusta äänestäessäni unohdin kysyä ehdokkaalta hänen lupaamistaan aiheista, että mitä hänen puoluejohtonsa on asiasta mieltä ja nyt sitten on käynyt niin, että ehdokkaan lupaukset olivat yhtä tyhjän kanssa, eikä luvattuja asioita ole oikeastaan edes käsitelty.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Hassua, kuinka kaikki persut hehkuttavat sellaisen puolueen menestystä, jolla omaa puoluetta johtavan "isä aurinkoisen" mukaan ei ole mitään yhteistä persujen kanssa."

Heh heh. Itse kyhäämistään olkiukoista on helppo vitsailla, mutta oletko harkinnut sellaista vaihtoehtoa, että Soini ei kuitenkaan olisikaan mikään "isä aurinkoinen" ja perussuomalaiset olisivat ihan aidosti demokraattinen puolue?

Pekka Raukko

Tarkoitatko ehkä, että "hipsut" ovat tarpeettomat?
Jos lähes koko jäsenistö ajattelee aidosti toisin kuin "suuri johtaja", niin demokratiasta tuskin voi olla kyse.

Vieras (nimimerkki)

Stalin hallitsi kommunistipuoluetta aika pitkään, jopa yli 30 vuotta. Soinilta puuttuu enää kymmenen vuotta tuosta. Hän on Suomen ylivoimaisesti pitkäaikaisin puoluejohtaja, jo 21 vuotta vallankahvassa. Miksi muuten Persuilla ei ole vielä kertaakaan ollut muita ehdokkaita puolueen puheenjohtajaksi? Eivätkö Persut harrastakaan demokratiaa puolueen sisällä?

Suomen demokraatti (nimimerkki)

"Onnea myös puolestani Ruotsin demokraateille. Häpeä Ruotsin medialle, suurpuolueille, ja muutamalle julkitulleille urheilijoille (esim. Börje Salming), jotka kamppailivat demokratiaa vastaan. Barbaareita, sanoisin."

Ilmeisesti teillä maahanmuuttokriittisillä on ihan erilainen käsitys sananvapaudesta kuin meillä demokratiaa ja sananvapautta kannattavilla henkilöllä.

M-T Heikka

Pekka Raukko on tyypillinen leimaava vihreä: etsii muilutettavia.

Minä ainakin onnittelen Ruotsidemokraatteja, koska Ruotsi on minulle mustikka. Ruotsalainen oikea Ruotsi, punaisten tupien ja puukenkien Ruotsi.

http://www.youtube.com/watch?v=q2V-RG4QaHo

Ruotsin demarit ovat tuhonneet Ruotsin antautuessaan feministeille. Hiusverkkoporukkaa siellä ovat porvaritkin.

Pekka Raukko

No mutta hei!
Vaikka sinulla olisi harhoja muilutuksen suhteen, niin ethän sinä kuulu kohderyhmään, eli persuihin.
Vai kaikkeako kavahdat, kaikkea pelkäät...

M-T Heikka

Enhän minä kovin pelkääväinen omasta mielestäni ole, koska "uskallan" jopa natseiksi leimattuja onnitella.

Minä olen ihan vapaan Suomen kansalainen, eikä minulla ole tarvetta kertoa ketä äänestän, ei ainakaan Pekka-Raukoille. Riittää, kun tiedän sen itse.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Tuo muilutettavien etsintä oli hyvä vertaus. Onneksi virheät ollessaan Uudessa Suomessa eivät ole samaan aikaan turkistarhoilla tai piikittämässä itseään.

M-T Heikka

Tapio, näin on. Mielestäni Vihreät ovat paitsi peräpohjalaisia ja muita suomalaisia kohtaan rasistinen puolue, myös terroristi- tai vähintäänkin anarkistijärjestö. Tarhakettujen luontoon "vapauttaminen" on julmuudessaan mitä mainioin esimerkki. Eihän kukaan voi niin tyhmä olla, että ei tietäisi tarhattujen eläinten kuolevan nälkään luonnossa.

Ja jokin epämääräinen hiippailu ihmisten kotinurkilla tekee toiminnasta vielä iljettävämpää ja rikollisempaa. Muiluttajat on Vihreistä aivan nappiin ilmaistu. Vaihtakaa nimenne rehellisemmäksi: Muiluttajat- De Höna.

Pekka Raukko

En tunne yhtään vihreää, joka hyväksyisi tarhaiskut. Tunnetko sinä?
Itselleni turkistuottajat ovat jopa tarjoutuneet maksamaan lehti-ilmoituksen 1999 vaaleissa.

Ja sitten iltalukemiseksi vähän historian ja semantiikan opintoja, niin selviää sinullekin, mitä se muiluttaminen oikeasti on...

Expat (nimimerkki)

Että sinä sitten katsot asiaksesi määritellä mikä on "oikea Ruotsi"? Entä jos jätetään se ihan Ruotsin vaaleissa äänioikeutetuille joihin et kommenttisi perusteella kuulu.

Koska emmehän kai halua sotkeutua suvereenin kansallisvaltion sisäisiin asioihin? Vai mitä olet mieltä siitä, että joku "hiusverkkoporukka" määrittelisi mikä on oikea Suomi?

M-T Heikka

Niin tyypillistä Vihreää, että...

Ai, että minä olen kyllästynyt teihin Vihreisiin Hkin kyttääjiin ja mielipidevainoajiin.

Tottakai minä saan sanoa mielipiteeni siitä, mikä on "oikea Ruotsi". En minä sitä olisi sinultakaan kieltämässä. Ei nimittäin kiinnosta tuollaisen puskajussin pöpinät tuon taivaallista.

Ihme natseja.

JunttiRuotsi on suloinen..

http://www.youtube.com/watch?v=XHO4jWADaWY&feature....

Vieras (nimimerkki)

Paavin "kardinaali" ehätti jo ilmoittamaan, että persuilla ei ole mitään yhteistä ruotsidemokraattien kanssa.

Meni sekin äänestysvaihtoehto. Jäljellä ovat enää kirkkovene ja Aku Ankka.

PS- (nimimerkki)

Soini totesi mtv3 hastattelussa: "Meillä ei ole mitään yhteyksiä heihin, on turhaa lähteä tekemään aasinsiltaa meidän välille. Ruotsalainen yhteiskunta on kuitenkin sellainen, että siellä on tilausta myös ruotsidemokraattien ajattelulle."

Soini vain totesi, että yhteyksiä ei ole, mutta ruotsidemokraattien politiikalle on tilausta. Mikä tuossa on niin ihmeellistä?

Pekka Raukko

Ei mitään ihmeellistä. Ihan peruskaksinaamaisuutta.

Stenu (nimimerkki)

mistä tuosta vastauksesta vääntää kaksinaamaisuuden. Ei kai se soini voi juuri muuta sanoa. jos ei ole virallisia yhteyksiä, niin ei ole. jos on SD äänestetty ruotsalaisten toimesta valtiopäiville, niin silloin sille poliikalle on tilausta. Vai miten?

Vieras (nimimerkki)

Puhuu Soini mitä puhuu. Ainakin yhdellä persulaisella on tekemisiä Ruotsisemokraattien kanssa. Tuleeko lunta tupaan Perussuomalaisten johdon taholta?

Maalaismummo (nimimerkki)

Taitaa kirjoittajalla olla sekaisin demokratian ja mielipiteenilmaisun käsitteet.

Hyvä, että Huusko selvensi asioita.

Perussuomalaiset on jo nyt hajonnut kolmeksi puolueeksi.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

1. Perussoinistit
2. Halla-aholaiset & Muutos-2011
3. ???

Maalaismummo (nimimerkki)

Aamulehden mukaan Vapauspuolue - Suomen tulevaisuus tähtää ensi kevään eduskuntavaaleihin. Oikeusministeriön vaalijohtajan Arto Jääskeläisen mukaan Vapauspuolue on ilmoittanut tuovansa hakemuksen 27. syyskuuta.

- Meillä menee noin kuukausi papereiden käsittelyyn, joten jos ne ovat kunnossa, se ehtii puolueeksi eduskuntavaaleihin, Jääskeläinen kertoo YLE Uutisille.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ei pidä paikkaansa. Perussuomalaiset jatkaa edelleen ja toisaalta on syntymässä pari uutta puoluetta.

Vieras (nimimerkki)
Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

"Maa näyttää taantuneen länsimaisesta sivistysvaltiosta lähes kehitysmaan asteelle, mitä tulee sananvapauteen ja demokratiaan."
+
"Vaikka Ruotsin pelastaminen monikulttuurisuuden kynsistä voi tuntua mahdottomalta tehtävältä, mielestäni on silti hienoa, että joku jaksaa unelmoida paremmasta huomisesta ja yrittää muuttaa tuulen suuntaa."
=
ristiriita. Sananvapautta on sekin, että kieltäytyy sanomasta jotain. Monikulttuurisuutta on sekin, että edustaa valtaväestön kanssa ristiriitaista aatetta. 94 prosenttia ruotsalaisista ei äänestänyt ruotsidemokraatteja.

Ei silti - Ruotsin vaaleissa demokratia voitti, kun äänestysaktiivisuus oli noin suuri. Onnittelut SD-väelle tehokkaasta vaalityöstä. Kovan paikan edessä kelpo suoritus.

Tuomo Kankkunen

Onnea, onnea, onnea vaan.

Punainen tupa ja perunamaa.

Mutta mitähän nämä Sverigedemokraatit nyt voitollaan tekevät ?

Kuinka he voivat vaikuttaa vastuulliseen politiikkaan ?

Kyllähän tekstariviestejä voi lähetellä siviilistäkin.

Neljä vuotta parlamentissa häivyttää tämän kiihkoisan porukan
viehätyksen.

Pentti Järvi

Uusia vaaleja on jo väläytelty. Reinfeldt kosiskeli jo viime yönä Vihreitä hallitusapuun. Ruotsalaisten joukkojen vetäytymisestä Afghanista tulee syksyn mittaan äänestys... jne. jne.

Vieras (nimimerkki)

Timo Soinin kommentti SverigeDemokraateista on pelitilanteen hallintaa. Millainen likasankojen tyhjennys siitä syntyisi, jos Timo Soini menisi tässä asiassa retkuun, jonka media, toimittajat ja muut hänen vastustajat haluaisivat hyväksikäyttää jok'ikinen sekunti.

Timo Soini on kokenut ja tietää, että tässä vaiheessa on pelattava muiden säännöillä. Mitä hyötyä siitä olisi, mikäli Timo Soini julistaisi SD:n olevan persujen veljespuolue? Se olisi ase suoraan Timo Soinin vastustajien käteen. Vastustajat eivät epäröisi hetkeäkään lyödä saamallaan leimakirveellä niin paljon kuin hartioista löytyy. Näin Timo Soinin vastustajat vain hyötyisivät ruotsalaisten tekemästä likaisesta työstä. On vielä paljon suomalaisia, jotka ovat epävarmoja ja johdateltavissa näillä toimilla.

Ja entäs sitten vaikka persut eivät olekaan SD:n suomalainen vastine, onko Kataisen ja Kokoomuksen vastine idässä Putin ja Yhtenäinen Venäjä? Täällä Puheenvuoroissa joku jo kommentoi osuvasti, että kokoomuslaiset jo häpeävät puolueen nimeäkin. Tässä onkin ehdotus: Yhtenäinen Eurooppa vänäläisen veljespuolueen esimerkin mukaisesti. (Viimeinen kappale sisälsi erästä huumorin alalajia. Vastuu on lukijalla.)

Pentti Järvi

Hyvä kommentti, Vieras! Nyt täytyy muistaa, että Suomi ei ole Ruotsi. Täällä on vielä hyvin vähän maahanmuuttajia eikä tilanne ole (vielä) riistäytynyt käsistä. Suomessa nähdäkseni arvostellaan merkillistä somalien maahantuontia.

Maalaismummo (nimimerkki)

Suunnilleen noin, somaleita lyödään kuin vierasta sikaa, vaikka viiden viime vuoden suurin etninen maahantulijaryhmä ei ole somalit vaan Turkin ja Irakin pakolaiset.

Toisekseen Suomessa ei pääse 20 kansanedustajalla mihinkään vaaankieliasemaan, vaikka meillä on pienempi eduskunta (199+1)kuin Ruotsissa(349). Hallitusenemmistöksi löytyy aina yhteistyöhön pystyvä koalitio.

Erittäin mielenkiintoista nähdä, minkälaiseen "hallitusohjelmaan" Soini tässä hiljalleen päätyy. Pakko on, muutoin puolue karkaa käsistä.

turunen (nimimerkki)

20.9.2010 10:05 Vieras (ei kirjautunut)
- Hienosti kiteytetty. Moiseen tarkkanäköisyyteen ei ainakaan suomalainen politiikan toimittaja kykenisi :-)

jokuvaan, (nimimerkki)

Soini on niin kokenut poliittinen kehäkettu, ettei hän voi mainita YHTÄKÄÄN yhtäläisyyttä SD:n kanssa vaikka ne olisivat aivan harmittomia asioita kuten uskottavan armeijan säilyttäminen ja eläkeläisten asiat.

Patologiset Soini-vihaajat voivat tietenkin kääntää tämän "SD:n hyljeksinnän" taas omiksi mielikuvitus maailmoikseen. Vaikka Soini pysäyttäisi hallituksessa koko elintasopakolaisuuden Suomessa niin Soini-vihaajien mukaan tämäkin olisi vain "ovela juoni" johon he eivät mene lankaan.

Mies varjossa (nimimerkki)

"Jotain tilanteesta kertoo myös se, että jopa venäläinen tv-kanava ihmetteli ruotsalaista sensuuria."

Ei siinä mitään kummallista ole. Venäjää hallitaan autoritaarisesti (kuten muuten EU:takin), mutta siellä ei silti tunneta länsimaista poliittista korrektiutta.

hulda (nimimerkki)

Yksi yhteinen piirre Åkessonilla ja Soinilla eittämättä on: Molemmilla on vaikeuksia pitää joukkonsa koossa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Sekalaista seurakuntaa.

Vieras (nimimerkki)

Mäenpää vaihtaa Vapauspuolueeseen
Turun Sanomat 20.9 2010 10:18:03

Turun kaupunginvaltuutettu Olavi Mäenpää (sks) vaihtaa Vapauspuolueeseen. Ilmoitus Suomen kansan sinivalkoisen valtuustoryhmän vaihtumisesta Vapauspuolueen valtuustoryhmäksi luetaan tänään maanantaina valtuuston kokouksessa.

Mäenpää perustelee vaihtoa paremmilla mahdollisuuksilla vaikuttaa.

– Vapauspuolue on myös uskottavampi, se tarjoaa todellisen vaihtoehdon.

Mäenpää on Vapauspuolueen eduskuntavaaliehdokas Varsinais-Suomen vaalipiirissä ensi kevään vaaleissa. Vapauspuolue on rekisteröitymässä puolueeksi.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Miten uskottava Olavi Mäenpää itse on? Hän kyllä aivan kiitettävästi keskusteluttaa ja äänestytyttää Turun kaupunginvaltuuston kokdemeja.

tyhmä (nimimerkki)

Soini ottaa etäisyyttä, koska SD on leimattu niin ääriliikkeeksi. Todellisuudessa se ei tietenkään ole ääriliike, vaan terveen itsekkäitä ratkaisuja ruotsalaisten lähtökohdista ajava puolue.

Miksipä sitä antaakaan turhaan aseita sellaisiin käsiin, jotka asioista puhumisen sijaan vain hutkivat sokeassa ideologisessa Pyhässä Vihreässä Vihassaan?

Ruotsin vaalit olivat pelleilyä. Poliitikkoja taas pahoinpideltiin, vaalisalaisuus ei säily idioottimaisen äänestyssysteemin takia, media asetti SD:n pannaan ja kirjaimellisesti syytti heitä pimeyden voimiksi leimaten näin osan äänestäjistä pieniksi demoneiksi, sos.dem. koulutti opetti maahanmuuttajia ongelmalähiöissä äänestämään (heitä) jne. Ruotsi on oikea demokratian irvikuva, mutta ruotsalainen tekopyhyys estää ketään edes puhumasta näistä ongelmista. Jos puhuu, niin joutuu julkisuuden joukkolynkkaamaksi, kuten SD.

Vieras (nimimerkki)

Olli Immosen profiilissa on pikku virhe. Siellä lukee että Persujen ehdokas vaikka kaverihan on tietysti Suomen Sisun ehdokas. Korjaisitko virheen Olli.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Immonen - Suomen Sisu-pastilli!

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen

Korjattu. ;) Ei vaan oikeasti Suomen Sisu ei aseta eduskuntavaaliehdokkaita, kuten varmasti hyvin tiedät.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Miten Suomen Sisu suhtautuu Homma-forumiin?

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen

Tapio O. Neva: Sisulaiset ovat käytännössä luoneet Hommaforumin, joten eipä siihen voi muuta kuin positiivisesti suhtautua.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Ruotsidemokrattien lähimmät hengenheimolaiset löytyvät Suomessa kyllä Rkp:n kielitalibaaniosastosta. (Lähde: Rkp:n puoluelehdistö)

Sekä edelleen Suomen Ahvenanmaalta,joka on pohjoismaiden ainoa virallisesti muukalaisvihamielinen alue. Ilmankos Ruotsidemokraatit pitävät Suomea esikuvana.

Toisekseen jos vaivautuu tarkastelemaan suomalaisten poliittista järjestelmää niin Rkp:llä on ollut samanlainen vaa'ankieliasema Suomessa vuosikymmeniä,jota nyt kauhistellaan Ruotsissa Ruotsidemokraattien osalta.

Ilmeisesti toimittajat ja poliitiikkaa seuraavat suomalaiset eivät seuraa ollenkaan rkp:n lehdistöä. Siellä taistellaan ruotsin kielen ja pyhän ruotsalaisen maan puolesta melkein päivittäin.

Luulisinpa,että päivittäin kun vaalit lähestyvät.

aake (nimimerkki)

Sitä vain saa ihmetellä että vain joka 20.s äänestäjä tietää missä mennään ja äänesti sen mukaan. Muut ovat tilanteesta ulkona kuin lumiukot.

Vieras (nimimerkki)

Ai, no kertoisitko että missä mennään.

hulda (nimimerkki)

Tietävät tämän?: Så har Sverigedemokraterna putsat på sin smutsiga fasad – och tagit plats i riksdagen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/articl...

Vieras (nimimerkki)

SD voitto oli hyvä asia.

Suurin vaara de,okratialle on vasemmiston anrkistit joita riittää yllättävän paljon. Näiden hippien äänillähän Anarkistimäki pääsi arkadianmäelle. Se on kummaa, että heidän harjoittama väkivalta on sallitua, kuten Anarkistinmäen touhut itsenäisyyspäivinä, kunnes ahneena proleteerina itse pääsi juhlimaan niin alamaiet unohtuivat.

VIVA KGP ja Fidel!!!

Ruotsin ehdottomasti vaarallisin klikki ovat vasemmistoanarkistit yhdessä maahanmuuttajienkanssa siis niiden radikaalien joita ruotsissa tuntuu riittävän kuin sääskiä pahimpaan aikaan Lapin notkoissa ja soilla.

Suomen pitää siitä huoli, että vasemmisto ei pääse toteuttamaan samaa versiota suomessa jota he tekevät ruotsissa, vaikka yritys on jo kova täälläkin.

Seurauksena ovat juutalaisvainot jotka ovat pahimmillaan Mälmössä josta heitä savustetaan ulos juuri ed. mainittujen tahojen ansiosta.

Se on sitä puhdasta natsismia ei SD:n puolue ohjelma.

Pietari (nimimerkki)

Olen asunut Tanskassa ja Ruotsissa. Edellisessä on jo aikaa sitten herätty puolustamaan sitä mikä vielä jäljellä on. Kyllä se ihmeen kauan kesti Ruotsissa.Sanoisin kyllä että peli on menetetty jo Ruotsissakin. Ainoat maat jotka voivat ryhdistäytymällä selvitä säilyttäen oman pohjoismaisen leimansa ovat Norja ja Suomi. Joten nyt Perussuomalaiset tuulta purjeisiin ja hoitamaan niitä asioita joita OIKEA KANSA haluaa. Afrikan ongelmia EI ratkaista kuskaamalla heitä tänne uudeksi köyhälistöksi. Sen vaikutuksen mikä tuollaisella muuttoliikkeellä on tuntee VAIN tavallinen kansa. Ei sitä tunne sellaiset isojen puolueiden kaaderipoliitikot jotka elävät ihan omissa piireissään. Timo Soini on vaatimattomuudessaan ja viisaudessa pitänyt korvansa auki ja tulos näkyy gallupeissa. Nyt se on vain realisoiduttava ensi keväänä. Joten kaikki tiukasti painamaan yhteisen hyväksi!!!

Onnea vielä kerran Sverige demokraateille. Ja todellakin, ...voimia!!!

Lohtander (nimimerkki)

Siikala vihaa Persuja koska sen vaimo on rantaruottalainen:)

Käyttäjän auliskallio kuva
Aulis Kallio

Ruotsalaisen yhteiskunnan kypsyys ja aito demokaattisuus näkyvät siinä, että vaikka rasistisella äärioikeistolla on kannatusta, sitä ei tehdä hovikelpoiseksi median ja poliittisen valtavirran keskuudessa. Kovin erilaista on Suomessa, valitettavasti.

Vieras (nimimerkki)
Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"Vähätteleekö Marko raudoittajia tai siivoojia? Eivätkö raudoittaminen ja siivoaminen ole varteenotettavia töitä? "

En vähättele ja olen tehnyt molempia töitä. Lisätään tähän vielä minkkitarhatyömiehen pesti nuoruusvuosilta. Kunnioitan kaikkia ihmisiä jotka osallistuvat yhteiskunnan rakentamiseen työnkuvasta riippumatta.

Nimimerkin takaa on helppo huudella ja viisastella kun kantti ei muuhun riitä. En ole halveksimassa raskaita töitä,

Montako maahanmuuttajaa pääsi läpi näiden "suvaitsevaisten" ruotsalaisten pitkiltä listoilta??

Veikkaampa että nolla kappaletta. Itse olen työskennellyt isolle ruotsalaiselle konsernille, jossa oli maahanmuuttajataustaisia johtajia ja keskijohtoa tasan nolla kappaletta.

Sen sijaan siivoojina ja keittiöissä näitä näkyi olevan runsaasti.

Tämä kertoo omalla karulla tavalla kaiken oleellisen ruotsalaisesta yhteiskunnasta.

Vain ruotsalainen kelpaa keskijohtoon, johtoon ja asiantuntijatehtäviin ruotsissa. Maahanmuuttajan osa on vain palvella ruotsalaisia siivoamalla, vanhainkodeissa, sairaaloissa (laitosapulaisina) tehtaissa ja rakennuksilla kaikista raskaimmissa töissä.

Turha leikkiä suvaitsevaista jos ei tarjoa maahanmuuttajille tasaveroista mahdollisuutta pärjätä ja edetä työelämässä.

Samaan syyllistyvät suomalaiset hurkastelijat, jotka automaattisesti puhuvat maahanmuuttajista bussikuskeina.

Kauanko ruotsalaisella yhteiskunnalla on varaa erotella maahanmuuttajat omaan henkiseen ja osittain fyysiseen reservaattiin. Tilanne on sama kuin intiaanien eristämisessä yhdysvaltalaisesta yhteiskunnasta.

S.Sahlstedt (nimimerkki)

Olli on oikeassa. Vaalimainos sensuroitiin, mutta todellisuutta ei voi sensuroida. Otetaan esimerkiksi Borlänge, jossa vanha savupiipputeollisuus on korvattu maahanmuuttoteollisuudella tuomalla valtavasti tukiaisia nostavia somaleita tähän keksisuureen kaupunkiin. Nämä hunnutetut lastenvaunuja työntävät naiset ovat täyttäneet julkisen tilan ja hyvinvointipalvelut ajetaan alas ja kaupunki velkaantuu kovaa vauhtia.

Eli TV:ssa voidaan vaalimainoksia sensuroida mutta olisi kivaa nähdä joku demarisensori joka tulisi saksilla leikkaaman pois tämän ilmiön Borlängen katukuvasta. Sellaisesta sensuurista kaupunkilaiset ilahtuisivat ja demarit saisivat vaalivoiton. Borlängessa SD sai 5 lisäpaikkaa valtuustoon ja demarit menettivät 4 paikkaa.

Borlänge on vain yksi esimerkki.

Paavom (nimimerkki)

Tässä muutamia arvoja mitä SD ajaa..

http://hommaforum.org/index.php/topic,33855.msg462...

(Huomioikaa radikaalit "pimeyden voimat" esim. "rasistisessa" maahanmuuttolausunnoissa)

Kannattaa hieman tutustua.. Ennenkuin rupeaa haukkumaan.. Minua rasistiksi haukkuminen harmittaa ja loukkaa vieläkin.. Antaa huutelijasta tosi pienen kuvan. Allekirjoitan itse ns. Halla-ahon mallin maahanmuuton järkiperäistämisestä.

Homman etusivulla on mielestäni kiteytetty tämä pelleily loistavasti
http://cms.hommaforum.org/

vieras (nimimerkki)

Mitä mieltä Olli olet Timo Soinin kommenteista Ruotsidemokraateista?

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen

En tiedä, mitä Soini on todellisuudessa sanonut ja mitä media on mahdollisesti sanonut hänen puolestaan. Tästä johtuen Soinin sanomisiin on vaikea ottaa kantaa.

wjp (nimimerkki)

Olisiko mahdollista poistaa Pekka Siikala netistä? Toivomus on harras.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Pekka Siikalaa ei saa poistaa, hän on ikivihreä niin kuin Seppo Lehtokin. Pekka Siikala on varoittava esimerkki siitä, kun ikäihmiset oppivat tietotekniikkaa.

Kuten ystäväni Svenska handelshögskolasta sanoi:"Man mäste ju ha ett varnande eksempel!".

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Man måste ju ha ett varnande eksempel!".

seminaali (nimimerkki)

Ruotsissa ollaan herätty siihen että Eemeli kävi äänestämässä ja tulos oli vahvuudeltaan peppi pitkätossun luokkaa.

Nappi (nimimerkki)

SD "taistelee tuulimyllyjä vastaan" Immosen mukaan. Kannattaa tarkistaa, mitä tuo kielikuva tarkoittaa ennen kuin käyttää sitä.

Pentti Järvi

kielikuva l. metafora

Taistella tuulimyllyjä vastaan

Käydä toivotonta taistelua kuviteltuja vastustajia vastaan. Sanonta on peräisen Cervantesin Don Quijote -romaanista (1605), jossa sankari hyökkää ratsuineen tuulimyllyjä vastaan luullen niitä jättiläisiksi.

Vieras (nimimerkki)

Aika erikoista on tuo ruotsalainen demokratia. JOS ihmiset kerran äänestää jonkun puolueen ihmisiä edustamaan itseään, niin pulinat pois. Demokratiassa ei olla oikeassa tai väärässä, siellä ollaan demokraattisia.

Ruotsalaisilla näyttää olevan vaikeuksia hyväksyä laillisten vaalien tulosta. Saksassakin Hitler äänestettiin laillisesti valtaan. Mitäs sitten ja minkäs sille voitte, jos ihmiset on kyllästyneet nykyisten puolueitten saamattomaan meininkiin ja haluavat muutosta? Siitäpä saitte ja pitäkää hyvänänne!

Maalaismummo (nimimerkki)

"Saksassakin Hitler äänestettiin laillisesti valtaan."

Siinäpä se juuri on! Eurooppa otti opikseen ja pitää huolen siitä, ettei kukaan hullu lipsahda vaaleilla valittuna enää koskaan terrorisoimaan.

Tuukka H. (nimimerkki)

Kuka päättää kenenkin hulluuden tasosta, ja miten heppoisin puhein?

Menneen vuoden aikana kuulin niin paljon älämölöä mm. arkkipaholainen J. Halla-Ahosta että se ylitti jopa oman, häpeällisen korkeaksi nousseen yhteiskuntaa koskevan uutiskynnykseni. Meninpä sitten katsomaan mistä ihmeen tulesta kaikki tämä savu nousee.

No, luin Scriptaa viikon mittaan. Jokusen kymmenen artikkelia myöhemmin totesin että jaaha, paskapuhetta oli Suomen media täynnä. Tästä alkoi oma kotimaan poliittiseen tilaan tutustumisen tehokurssi.

Nyt Ruotsissa hallitusjohto imitoi ilolla Hitleriä, johon aiemmin viitattiin, luottaen että väkivalta, sensuuri ja julkisen vallan kääntäminen demokraattisia kansalaisia vastaan vie kyllä voiton. Suomessa tälle hurrataan ja sadatellaan oman maan häpeätahroista, rasisteista ja junteista.

No, nyt kun kevät on vaihtunut syksyksi alkaa olla niin että kohta tämä(kin) opiskelija pakkaa kimpsunsa ja suuntaa muille maille. Halpamaista takinkääntöähän tämä on, hylkään valtion joka kivasti auttoi elämässä alkuun. Vaan mitä enemmän olen maan menoa ja maan tapaa tarkkaillut, sitä vähemmän hävettää pestä käteni hela hoidosta. Äänestän mieluummin jaloillani jos ei sen äänioikeuden käyttäminen pysty ensi vuonna mitään muuttamaan.

Oulunmies (nimimerkki)

Onnittelut vain täältä Oulustakin SD:lle hienosta vaalituloksesta. Tulos oli todella hyvä kun tietää Ruotsalaisen yhteiskunnan epädemokraattisuuden. Mm. pitkillä listoilla, vaalisalaisuuden puuttumisella ja LO:n voimakkaalla otteella yhteiskunnasta, on betonoitu takavuosina demarien valta ja estetty uusien puolueiden nousu. Lisäksi media on Ruotsissa täysin valtaapitävien hallussa ja sensuuri tästä syystä voimakasta.

Nyt kun ilmat ovat Suomessakin syksyn tullen jäähtymässä, on politiikassa alkamassa kuumat "härkäkuukaudet". Persuja tullaan takuulla lyömään kaikilla mahdollisilla aseilla, likaisia temppujakaan unohtamatta. Eli voimia ja menestystä Olli sinulle vaalikamppailuun!

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen

Kiitoksia paljon. Odotellaan mielenkiinnolla, mitä lähestyvät eduskuntavaalit tuovat tullessaan.

Reijo Tossavainen

Miltä se vaalitilanne siellä Oulun vaalipiirin alueella näyttää? Ottavatko Perussuomalaiset yhden vai kaksi paikkaa?

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen

Reijolle: Saadusta palautteesta ja vaalikojukeskusteluista päätellen tilanne näyttää vaalien suhteen erittäin hyvältä. Kansan keskuudessa tuntuu vallitsevan aito kapinahenki. Todella moni näyttää olevan kyllästynyt kepun, kokkareiden ja demareiden touhuihin. Pidän kahta paikkaa Oulun vaalipiirissä perussuomalaisille täysin realiastisena tavoitteena. Kovasti näiden paikkojen eteen on kuitenkin töitä tehtävä.

Vieras (nimimerkki)

Ollista oli juttua Kainuun Sanomissa. Verrattiin kaikista pahimpaan ihmiseen eli Halla-ahoon. Senkin monikulttuurisuuden vastustaja!!!1

Toimituksen poiminnat