Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Maahanmuuttopoliittisen manifestin julkaisu

13 perussuomalaista kunnallispoliitikkoa ja vuoden 2011 eduskuntavaalien ehdokasta, mm. kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho (Helsinki), allekirjoittanut sekä perussuomalaisten nuorten pj Vesa-Matti Saarakkala (Kurikka), julkaisee maahanmuuttopoliittisen vaalimanifestin.

Manifesti on yksityiskohtainen ohjelma maahanmuuttopolitiikan saattamiseksi kestävälle ja järkevälle pohjalle. Manifestin allekirjoittajat sitoutuvat valituksi tullessaan edistämään siinä määriteltyjä tavoitteita.

Manifestin tiimoilta järjestetään tiedotustilaisuus Turun kaupunginkirjastossa, Linnankatu 2, lauantaina 24.7.2010, klo 15.

Kutsumme kiinnostuneet tiedotusvälineiden edustajat paikalle. Painettu manifesti on ennakkotutustumista varten noudettavissa samasta paikasta tuntia aiemmin eli klo 14. Kysymykset ovat tervetulleita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän villehoikkala kuva
Ville Hoikkala

Odotan mielenkiinnolla. Kiitän jo etukäteen perussuomalaisia siitä, että tuotte keskusteluun asiallisuutta ja selkeyttä, ja me muut pikkuhiljaa alamme ymmärtämään mitä konkreettisia tavotteita te ajatte. Pelkkä "maahanmuuton kuriin saaminen" kun on vaikeaa muuttaa lakipykäliksi ja yksiselitteisiksi linjauksiksi.

Reijo Tossavainen

Millä tavoin tuo 13 henkilön porukka "valikoitui"? Kuka sen kasasi?
Onko ryhmällä myös muita yhteisiä tavoitteita?

Jorma Tapio (nimimerkki)

#2-3 Onko kyse aidasta vai aidan seipäistä? Odotellaan manifestin teksti ja puhutaan sitten itse asiasta. Me muutkin kuin perussuomalaiset.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#3. Mitäs vikaa Gertin ehdotuksessa on? Islam kuuluu Lähi-Itään, kuten sinunkin uskontosi alunperin. Maailma olisi paljon parempi paikka ilman niitä. Minä ehdottaisin, että te kaikki muuttaisitte uskontonne lähteille, missä ne on kehitetty ihmisten hallitsemiseksi, ongelmana on vain se, että teitä onpi miljardeja.

Minusta olisi kyllä huvittavaa nähdä miten esimerkiksi ramadania vietetään pohjoisessa.Tuleeko muslimeille nälkä yöttömässä yössä, entä juutalaisten sapatti?

Anyway, sorry oftopikki, mutta itse manifestiin tutustutaan sitten Turussa.

Reijo Tossavainen

#3, Timo Anttila: "Mutta jumalauta missään nimessä ette lähde kyllä tuossa tilaisuudessa puolustelemaan heitä sananvapauden tms. nimissä puolustelemaan."

Tämä havainto on erittäin tärkeä. Pitää pitää "ilmatilan hallinta" omissa käsissä, muutoin media keskittyy "epäolennaiseen". Tämän neuvon antaa päätoimittaja evp.

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Ei maahanmuutosta saa puhua, muuten kuin ylistäen kultamunia! Kaikilta politiikan kritisoijilta pitäisi katkoa kaikki yhteydet ulkomaailmaan ja heidät pitäisi eristää Teerisaarelle täti Kroobergin kanssa tuumailemaan isoja kivoja asioita!
Kuten GM-soijan rehuksi tuontia toiselta puolen palloa, kun ei muka rehuvalkuaista kotimaassa tuottaa pystytä...
Rassisstistiset homofoopikot kun kelpaa vaan veroja maksamaan!

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Ei kannata Pravdan kesätoimittaja tietää, että vain suomalaiset ovat huonoja.
Intialaisilla ei haise edes hiki ja vain suomalaiset palavat auringossa.

Maahanmuuttajat löysivät Luukkiin
Suomalaiset ovat ulkoilualueella omissa oloissaan.
Sami Takala HS

Kolmisensataa intialaista nautti lauantaina piknikistä Luukin kartanon pihamaalla Espoossa. Moni maahanmuuttaja on löytänyt Luukin ulkoilualueen tuttavien vinkistä.

Aurinkorasvaa kuluu runsaasti, kun rykelmä vaaleaihoisia suomalaisia yrittää välttyä palamiselta Luukin kartanon nurmella Espoossa.

Vähän matkan päässä joukko tummempia miehiä juoksee lusikka suussa helteessä. Hiki ei haise, vaikka päällä ovat pitkät housut ja paidat.

"Meillä on kilpailu, jossa pitää kantaa limeä lusikalla. It's veri iisi", intialainen Sumedh Chunarkar kertoo. Hän kannustaa kilpailijoita ja nauraa.

Käynnissä on kolmensadan intialaisen piknik.

"Tulimme tänne, koska täällä on paljon tilaa. Tämä on paras tapa saada ihmiset yhteen", Chunarkar sanoo.

"Kohta siirrymme nauttimaan lounasta. Meillä on intialaisia ruokia mukana. Sitten jatkamme leikkimistä yhdessä. Nautimme tästä."

Intialaisten tavoin moni muu Suomeen muuttanut on löytänyt Luukin ulkoilualueen. Se on täynnä ihmisiä eri puolilta maailmaa: afrikkalaisia, kiinalaisia, kurdeja, venäläisiä. Osalla on omat grillit ja puutarhakalusteet mukanaan. Kuin olisi ulkomailla.

Moni kuulee Luukista puskaradion kautta. Esimerkiksi Chunarkar sai vinkin Helsingin matkailuneuvonnasta.

Dhiraj Saxena on täällä ensimmäistä kertaa, mutta aikoo tulla takaisin.

"On kivaa, kun on lämmintä ja vihreää. Vesi on kirkasta ja ilma raikasta", Saxena sanoo iloisesti.

Hän kysyy, voimmeko olla kavereita Facebookissa, ja kutsuu häihinsä Mumbaihin.

Hetkeä myöhemmin hiillos on valmis porvoolaisen Ibrahimin perheen grillissä.

Kordnejad Ibrahimi on asunut neljä vuotta Suomessa. Ennen muuttoa hän työskenteli journalistina Iranin Kurdistanissa. Nyt hän työskentelee bussinkuljettajana.

"Tänään on viimeinen sairauslomapäiväni. Minulta leikattiin käsi. Tulimme tänne päiväretkelle tuttavaperheen kanssa", Ibrahimi sanoo ja kääntää vartaassa tiriseviä lampaan sydämiä ja maksoja.

"Saatte syödä meidän kanssamme, jos haluatte."

Mies viihtyy Suomessa, mutta yksi asia harmittaa. "Suomalaiset eivät puhu kanssamme."

Luukissakin ihmisryhmien erillisyys näkyy. Kaikki ovat omissa oloissaan – paitsi vedessä, jonne lapset lähtevät. Siellä kaikki ovat sikin sokin.

"Veteen pitää tottua. Voisin olla siellä vaikka kolme tuntia", Hanna Shayah, 12, kertoo.

Kiinalaiset Yuan Shi ja Barry Du ovat jo syöneet makkaransa, mutta pois ei vielä tässä vaiheessa lähdetä.

He tulivat Luukkiin naapurin yllyttäminä.

"Tämä on turvallinen ja viihtyisä paikka, jossa voi grillata ja uida. Toivoisimme, että täällä olisi kukkia ja herneitä poimittavana", Shi sanoo.

"Tulemme tänne ensi viikonloppuna uudelleen."

Blyys (nimimerkki)

Ryssänkirkko MC:n presidentti taisi käydä repimässä Timo Anttilalta persunatsat pois liiveistä. Hyvä.

O. Hietamaa (nimimerkki)

Koska hyvän poliitikon kuuluu pyrkiä selvään ja rehelliseen kielenkäyttöön välttäen ns. kapulakieltä, huomautan teille samaa kuin toiselle manifestin allekirjoittajalle herra Lahtiselle: älkää viitatko itseenne tittelillä “allekirjoittanut”, joka on vain kömpelö ja teennäinen synonyymi sanalle “minä”; kömpelö siksi, että se on neljä kertaa “minä”-sanan pituinen, ja teennäinen siksi, että useinkaan sen alla eli jäljessä ei ole mitään nimikirjoitusta, kuten ei tässäkään tapauksessa.

Arkisen korutonta “minä”-pronominia ei ole syytä kavahtaa. Jos kirjoittaessanne tunnette kiusausta nimittää itseänne “allekirjoittaneeksi”, niin pysähtykää hetkeksi miettimään, voisitteko vakavin naamoin tunnustaa sydämenne valitulle rakkautenne sanoilla “Allekirjoittanut rakastaa sinua”, ja mikä mahtaisi olla hänen reaktionsa.

Toimituksen poiminnat