Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Väkivaltainen uusvasemmisto

Mediassa on ollut viime päivinä esillä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Helsinki Pride -kulkueeseen viime lauantaina kohdistunut isku, jossa kulkueeseen osallistuneiden päälle sumutettiin pippuri- ja kyynelkaasua. Henkilökohtaisesti tuomitsen kyseisen iskun jyrkästi. Lähtisinkin vertaamaan Pride-kulkueeseen kohdistunutta iskua tämän vuoden helmikuussa Saksan Dresdenissä uusvasemmiston tekemään iskuun. Uusvasemmisto yritti tuolloin mellakoimalla estää marssin, jonka tarkoituksena oli muistaa kaupungin pommitusta toisessa maailmansodassa. Uusvasemmisto muun muassa heitteli kiviä ja sytytti tuleen roskakoreja. Paikalla oli noin 5 000 vesitykein varustautunutta poliisia.

Mitä porukkaa tämä uusvasemmisto sitten on? Määrittelen uusvasemmistolaiseksi henkilön, joka ajattelee ja toimii politiikassa enemmän tunteella kuin järjellä. Uusvasemmiston poliittisiin toimintatapoihin kuuluvat erityisesti väkivallalla uhkailu, väkivallan käyttö, riehuminen, mellakointi, polttopulloiskut, kivien heittely, iskut virkavaltaa vastaan, autojen polttaminen, talonvaltaukset, julkisten paikkojen töhriminen ja turkistarhaiskut. Uusvasemmiston ideologinen pohja rakentuu vihalle omaa maata, kansaa ja kulttuuria kohtaan. Osansa vihasta saavat muun muassa poliisit, palomiehet, poliittiset toisinajattelijat ja pahat ”riistokapitalistit”, jotka omalla yrittämisellään luovat uusia työpaikkoja ja sitä mukaa lisäävät työllisyyttä ja taloudellista hyvinvointia. Olen saanut sen kuvan, että uusvasemmiston toiminnassa halutaan olla mukana lähinnä vihaamisen ja riehumisen ilosta.

Spiegel-lehti uutisoi (28.7.2009) Saksan poliisin olevan huolissaan uusvasemmiston väkivallan lisääntymisestä. Tehdyt iskut ovat olleet hyvin järjestelmällisiä. Helsingin Sanomien mukaan vuoden 2009 tammikuun ja marraskuun välisenä aikana jo 260 autoa oli palanut Berliinin kaduilla. Näiden joukossa oli myös poliisiautoja. Sydsvenskan-lehden tekemän selvityksen mukaan Ruotsin uusvasemmiston ja vastaavien tahojen riehumisesta aiheutuneet kulut vuoden ajalta pelkästään Malmön/Lundin alueella ovat noin 58 miljoonaa kruunua (5,6 miljoonaa euroa). Myös Ruotsissa uusvasemmistolaisten väkivaltainen liikehdintä on kasvussa. Ruotsin turvallisuuspoliisin (Säpo) mukaan nämä ovat uhka yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

Verkkouutiset ja Helsingin Sanomat uutisoivat vuonna 2006 Ruotsin poliisin vieneen pois arviolta 350 vasemmistoaktivistia, jotka osoittivat mieltään Tukholmassa muun kaupungin viettäessä rauhallista kansallispäivää. Poliisi esti mielenosoittajien yrityksen tukkia katu Kungsholmenilla marssivalta kansallismielisten juhlakulkueelta. Neljä vasemmistolaista pidätettiin virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta, ja näiltä takavarikoitiin muun muassa savupommeja. Vuonna 2007 uusvasemmistolaisten järjestämässä G8-kokouksen vastaisessa mellakassa loukkaantui puolestaan 146 poliisia ja ainakin 125 mielenosoittajaa pidätettiin. [HS 3.6.2007, MTV3] Tässä vain muutamia esimerkkejä uusvasemmiston harjoittamasta väkivallasta.

Pidän uusvasemmistoa yhteiskunnallisen vakauden, hyvinvoinnin ja kansalaisten turvallisuuden kannalta erityisen vaarallisena ja vastenmielisenä asiana. Uusvasemmiston toiminta tähtää anarkiaan ja sitä kautta luonnollisesti kohti vasemmistodiktatuuria. Diktatuurissa enemmistö alistettaisiin vähemmistön tahdon alle, ja yksilö olisi täysin yhteiskunnan omaisuutta. Siinä missä perinteinen oikeisto peräänkuuluttaa länsimaisiin arvoihin kuuluvaa vapautta, vasemmisto haluaa rajoittaa yksilönvapautta lisäämällä erilaisia määräyksiä, rajoituksia ja kieltoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

JST (nimimerkki)

Onhan jo suomessakin nähty tämän punavihreän anarkistiporukan riehuntaa mm itsenäisyyspäivänä, jostain syystä presidenttimme, saatikka brax tai thoors eivät ole kiirehtinyt asiaa tuomitsemaan, vaikka olivat itse välillisesti teon kohteena.

Ja greenpeacen iskut ovat täysin rinnastettavissa tähän harmittomaan homojen savustukseen vastikään.

Turkistarhaiskut ovat jos suoraa toimintaa yrityksiä ja elinkeinoa vastaan.

Missä valtiovallan huoli näistä ?

turisti (nimimerkki)

Erittäin hieno kirjoitus! Juuri näin se uusvasemmisto tekee! Odotapa vain, kohta saat SAFKA:n ryöpyn niskaasi, kun uskalsit solvata "tiedostavia"!

Snope (nimimerkki)

#1 JST: Sanot muissa blogeissa Pride kaasuiskun olleen harmiton. mm. täällä http://ahtoapajalahti.blogit.uusisuomi.fi/2010/07/... (komentti 8) Olli Immonen rinnastaa asian Saksan väkivaltaisiin iskuihin. Mitä mieltä olet tästä?

Väkivaltaa löytyy kaikkialta. Sinänsä tälläinen "kun muuallakin tehdään" kaivelu ei ole mielestäni kovin hedelmällistä.

maattu (nimimerkki)

Suomessa tapahtunut isku oli todellakin pieni vasemmistolaisten tekemiin iskuihin verrattuna.

Jukka Turunen (nimimerkki)

Näinpä. Muistelen, että muutama vuosi sitten itsenäisyyspäiväniltana presidentinlinnaan matkanneiden veteraanien autoja oli potkimassa myös nykyisen vasemmisto(liito)n johtajia - ns. "kansan kuokkavieraina".

Onhan se tietysti ikävää näiden kommunistien mielestä, kun Suomea ei saatu liitetyksi Neuvostoliittoon. Ovat katkeria vieläkin.

vnreiez (nimimerkki)

j6zlwt uaxtaayawdul, [url=http://raanzqidcjex.com/]raanzqidcjex[/url], [link=http://fuunqbnkikco.com/]fuunqbnkikco[/link], http://uisyfbbsdawm.com/

vnreiez (nimimerkki)

j6zlwt uaxtaayawdul, [url=http://raanzqidcjex.com/]raanzqidcjex[/url], [link=http://fuunqbnkikco.com/]fuunqbnkikco[/link], http://uisyfbbsdawm.com/

repe (nimimerkki)

Uusvasemmistolla on korkeita ymmärtäjiä ja jopa tukijoita. Maailmaneliitin lelliporukkaa. Näkeehän sen siitä, että se on muotia mediassa ja kulttuuriväen piirissä. SIksi tästä kaikesta on syytä olla hyvin huolissaan. Tätä taustaa vastaan ymmärtää mielenosoitukset pommitusten uhrien muistamista vastaan. Liikettä ohjaillaan ja järjestöt on solutettu. Lisäksi muodin suunnittelevat kuten kaiki muodit pieni eliitti rapakon takana.

...... (nimimerkki)

Äärivasemmistolla ja äärioikeistolla on kuitenkin eräs merkittävä ero. Siinä missä äärioikeiston (siis sen ihan todellisen äärioikeiston, ei esim. persujen) toimintaa ei kannata juuri kukaan, äärivasemmistolla on suht' paljon tukijoita, ja jopa merkittävässä asemassa olevia poliitikkoja.

Siinä missä äärioikeiston paljon puhuttu uhka ja nousu ei ole realistinen, äärivasemmiston taas on.

Topias Salonen (nimimerkki)

"Siinä missä perinteinen oikeisto peräänkuuluttaa länsimaisiin arvoihin kuuluvaa vapautta, vasemmisto haluaa rajoittaa yksilönvapautta lisäämällä erilaisia määräyksiä, rajoituksia ja kieltoja. "

Mielestäni on melkoinen aasinsilta aloitta äärioikeistolaisesta iskusta, verrata sitä uusvasemmistoon ja lopulta päätyä kritisoimaan yleisesti vasemmistoa.

Asia on hieman sama, jos ottaisin esille jonkun uusvasemmistolaisten typerän väkivaltateon, vertaisin sitä äärioikeistolaisten väkivaltaan ja lopulta päätyisin kritisoimaan ylipäänsä oikeistoa.

Ylipäänsä mietityttää, että miksi uusvasemmistoa kritsoivassa merkinnässä pitää edes ottaa esille Pride-isku, kun tekijät ovat täysin eri motiivein liikkeellä, eikä asia liity mitenkään vasemmistoon. Parhaiten Pride-isku vertautuu äärioikeistolaisten vastaaviin tempauksiin muiden maiden Pride-kulkueissa, joissa on kyynelkaasua suihkutettu ja lasipulloja ja kiviä heitelty.

Uusvasemmiston väkivaltaiset teot ovat tuomittavia jo sellaisenaan, eikä niiden kritiikille tarvitse kerätä irtopisteitä vertaamalla niitä äärioikeistolaisten rikoksiin, jotka eivät liity mitenkään uusvasemmiston tekoihin muuten kuin rikollisuudeltaan.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus. Se miksi vasemmisto vetoaa nykyään tälläiseen porukkaan, on mielestäni ydinkysymys?

Minä en valitettavasti tunne yhtään nuorta vasemmistolaista, joka pystyy keskustelemaan asiapohjalta ilman ideologian sumentamaa agressiivisuutta.

Ei minua ne pelota, hämmästyttää vain, koska yleisen käsityksen mukaan he ovat erittäin suvaitsevaista porukkaa.

Esimerkiksi Presidentti Halosen arvojen kyseenalaistaminen sai todella agressiivisia purkauksia aikaan. Hänen arvostelemisensa, kun on selkeästi homojen vihaamista ja jopa natsismirasismia.

m.o.t. (nimimerkki)

Pieni tarkennus: vasemmistolaisuus tai oikeistolaisuus eivät sinällään johda mihinkään väkivallan tekoihin, pantiinpa niiden eteen sitten mitä liitteitä tahansa (uus- tai ääri). Jokainen väärinkäytös yhteiskuntarauhaa vastaan on sen tekijän, joka mukaan on lähtenyt, täysin henkilökohtainen ratkaisu.

On totta, että oikeisto-vasemmisto-jako on arvoliberaalissa nykymaailmassa hämärtynyt. Jopa persujen sijoittaminen perinteisen puoluekartan mukaiselle akselille on hankalaa, puhumattakaan oikeistolaistuneista demareista tai markkinaliberalistisista (=oikeistolaisittain asennoituvasta) mutta arvoliberaalista (=perinteisen näkemyksen mukaan vasemmistolaisesta) vihreästä jengistä.

Uusvasemmistolaisuus on sinällään mielenkiintoinen ilmiö, jotkut hölmömmät ovat valmiit rinnastamaan sen toiminnan Neuvostoliiton ihmisyysrikosten suosimiseen ja toiset taas katsovat sen olevan katuhuliganismin jalostuneempi muoto. Mutta rikollisuuden rajan täyttyessä on lopulta yhdentekevää, keneltä toimintamalli on kopioitu.

klerk (nimimerkki)

"DRESDEN. Saksan Dresdenissä vasemmistoradikaalit ja tuhannet kaupungin asukkaat estivät lauantaina äärioikeistolaisten marssin kaupungin suurpommitusten vuosipäivänä."

Siis kaupunkilaiset ja vasemmistoradikaalit estivät uusnatsien marssin. Miten tätä voi verrata pride- kulkueseen?

Ehkä kaupunkilaiset eivät pidä kansallissosialismin noususta saksassa?

Kemisti (nimimerkki)

Täyttä asiaa joka sana. Saatanpa äänestää sinua Olli ensi vaaleissakin.

repe (nimimerkki)

11 Mielenosoittajat ovat "uusnatseja" vain Saksan median mukaan. Sillä tarkoitetaan kaikkea sitä, mikä on poliittisesti epäkorrektia. Tässä siis haluttiin mistaa Dresdenin uhreja, kun taas puoluekartelli ja äärivasemmisto vastustavat muistamista ja haluaisivat "katsoa eteenpäin". Lisäksi he vastustavat voittajien ilmoittamien uhrilukujen kyseenalaistamista, jota mielenosoittajat taas tekevät. Yleensäkin siis mielenosoittajat haluavat tehdä kunniaa uhreille ja totuudelle, kun taas voittajien alistama kartelli haluaa häväistä maansa ja salata omaan kansaan kohdistuneet rikokset. Jopa ymmärtää niitä.

qwerty (nimimerkki)

Äärioikeisto on suomeksi useimmiten harkitusti käyttäytyvää äärivasemmistoa, vaikka voivat toki öyhöttää. Nämä sällit ovat suht vaarattomia ilman valtaa. Toki, jos valtaan pääsevät, niin huh huh. Vasemmistoanarkistien väkivaltaisuus purkautuu vähitellen, kun taas uusnassejen ryöpsähtäen. Sotilaallisempi versio anarkisteista.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Luin saman jutun aikanaan hesarista. Silloin oli juttusarja Berliinistä, jossa mm. valotettiin tätä vasemmistolais- ja anarkistinuorten riehumista.

Lisäksi oli juttu maahanmuuttajanuorten terrorisoimista kouluista, joihin oli pakko hankkia päätoimisia vartijoita.

Lähinnä turhautuneet nuoret arabit kävivät kouluissa huvikseen riehumassa ja hakemassa tappeluita.

Tämä on nykypäivää ranskassa, saksassa ja ruotsissa, kohta suomessakin.

Aatteet on mun vatteet (nimimerkki)

Kerta kaikkiaan uskomatonta roskaa koko kirjoitusta! Järkyttävää harhaanjohtamista! Häpeäisit, Immonen.

Eipä tarvitse ihmetellä, että persut ja uusnatsismi ovat saaneet erityisesti syrjäytyneiden ja tietämättömien nuorukaisten parissa suosiota, kun lukee tämmöisiä tietoisesti ja tarkoitushakuisesti totuutta vääristeleviä blogeja.

Allaoleva kirjoitukseni räpsähti juuri hs:n keskustelupalstalle. Sama teksti käy hiukan muunneltuna tähänkin blogiin. Joten olkaa hyvä, ajatukset ovat ihan omiani:

Täällä blogistaniassa ja jopa hs:n keskusteluissa väitetään huvittavasti uusnatsien aatteita punavihreiksi ja vasemmistolaisiksi. Nykyvasemmiston ajatukset eivät kuitenkaan voisi olla kauempana persujen ja uusnatsien aatemaailmasta.

Vasemmistolaiset vastustavat nationalismia, sillä vasemmistolaiset ovat internationalisteja. Internationalismissa maapallo nähdään ilman rajoja. Internationalismi - kansainvälisyysaate - ei ole sama asia kuin globalismi. Sitäkin yritettiin jossakin kommentissa huvittavasti tarjota vasemmistolaiseksi aatteeksi. Internationalismi tarkoittaa yhteistä taistelua sellaisen maailman puolesta, jossa ymmärretään, että me kaikki maailman ihmiset olemme yhdenvertaisia ja meillä tulee sen vuoksi olla myös yhtäläiset oikeudet. Taistelemme saman asian puolesta - yhteisen maapallomme ja paremman maailman puolesta.

Kansalliset vapautusliikkeet ovat tavanneet järjestään pettää kansan, joka on nostanut ne valtaan. Lähes aina eliitti on ryhtynyt sortamaan kansaa. Niin teki myös Hitler, joka lanseerasi kansallissosialismin aatteen, suloisen sekametelisopan eri aatteiden populistisimmista ajatuksista. Aluksi kansallisosialistien vasemmistosiipi ottikin Hitlerin ohjelman tosissaan, kunnes Hitler alkoi vainota ja hävittää sosialisteja (Pitkien Puukkojen Yöstä alkaen). Hitler petti kansan organisoimalla ja valjastamalla luokkataistelun natsismin ja oman diktatuurinsa käyttöön suurteollisuuden, kansallisen suurpääoman ja armeijan avulla. Siinä uhrattiin samalla sosialismi hyvin tietoisesti ja hyvin rumasti.

Kansallisosialismi vastusti liberaalia internationalismia ja vasemmistolaisuutta. Alkuperäinen kansallisosialistinen ohjelma oli vain Hitlerin silmänkääntötemppu hiukan samalla tavalla kuin nyt viilataan linssiin köyhiä ja syrjäytyneitä ja annetaan heille toivoa täysin moraalittomasti. Hitler ei koskaan pannut alunperin esittämäänsä ohjelmaa täytäntöön päästyään diktaattoriksi.

Kansallisosialismille tunnusomaista on ajatus yhtenäisestä valtiosta ja ylivertaisesta arjalaisesta rodusta. Uusnatsit ihannoivat Hitlerin diktatuurin aikakautta ja yrittävät elvyttää esikuvansa perintöä, joka käsittää nationalismiin kuuluvan rotuerottelun (rasismin), seksuaalivähemmistöjen syrjinnän ja myös naisten väheksynnän.

Tämä kaikki on täysin vasemmistolaista maailmankuvaa vastaan.

Joten kiitos ei enää typeriä syytöksiä vasemmistolaisten tekosista silloin kun
ä ä r i o i k e i s t o l a i s e t ovat asialla.

Nykypäivän vasemmistolaisuudessa ei ole mitään kansallissosialismin piirteitä, joten älkää sekoittako ihmisten päitä enää yhtään enempää. Kansallisuusaate on erittäin äärioikeistolaista populismia, ja se siitä.

Topias Salonen (nimimerkki)

#14,
"Äärioikeisto on suomeksi useimmiten harkitusti käyttäytyvää äärivasemmistoa, vaikka voivat toki öyhöttää."

Väkivaltainen äärioikeisto on kyllä enempi niitä kansallismielisiä, natseja symppaavia kaljupäitä, jotka hakkaavat vääränvärisiä ja heittelevät Prideen lasipulloja ja kyynelkaasua.

Väkivaltainen äärivasemmisto taas on näitä anarkisteja, jotka hakkaavat kauppojen ikkunoita paskaksi G8-kokouksissa ja pieksevät kansallismielisiä.

Näitä on nähdäkseni hyvin vaikea tulkita toisiksiin äärimmäisellä yritykselläkään.

Toinen lensi yli käenpesän (nimimerkki)
qwerty (nimimerkki)

#17 Samat tavoitteet niillä on eli sosialismi. Toisella koko maailman herruus (kommunismi) ja toisella kansanherruus (kansallissosialismi). Eivät tykkää toisistaan, mutta ovat samaa sakkia, jotka habitukseltaan ovat erilaisia. Tuo uusnatsien hyökkäys laitettuna vasemmistoanarkistien kontekstiin on kuin pieru Saharassa. Paskaa porukkaa molemmat. Lähempänä toisiaan kuin luulevatkaan.

Newton (nimimerkki)

#16 Nyt taisi keittää jollakin vähän yli. :) Sanot että Immosen teksi on harhaanjohtava, muttet esitä että millä tavalla? Kyllä se on juuri äärivasemmisto, joka kaduilla mellakoi ja syyllistyy rikoksiin. Perussuomalaisten tai kokoomuslaisten en ole koskaan kuullut siellä mellakoivan.

Äärivasemmisto on samaa sakkia natsien kanssa. Molemmat pyrkivät vallankumoukseen ja luomaan sosialistisen väkivaltayhteiskunnan.

Topias Salonen (nimimerkki)

#19,
Itse asiassa ei. Äärivassareissa on paljon niitä, jotka eivät kannata kommunismia.

Asiat eivät ole niin yksinkertaisia ja kaksinapaisia kuin jako oikeisto-vasemmisto antaa ymmärtää. Äärioikeistolla voi helpolla olla vasemmistopiirteitä, erityisesti talouden suhteen, mutta kuitenkin sitä ollaan totuttu sanomaan äärioikeistoksi. Samoin äärivassareilla (joina äärianarkistit yleensä nähdään) voi olla erinäisiä oikeistolaisia näkemyksiä valtioista, mutta silti heitä on totuttu sanomaan äärivasemmistolaisiksi.

Jos haluaa sanoa äärioikeistoa harkitusti käyttäytyväksi äärivasemmistoksi, voi äärivasemmistoa sanoa myös harkitusti käyttäytyväksi äärioikeistoksi.

Kemisti (nimimerkki)

Sama paska eri paketissa.

Aatteet on mun vaatteet (nimimerkki)

# 21.

Moi vaan, trolli, teitä sitten riittää:)
Masinoitteko te näitä ihan liukuhihnan äärellä? Ilmeisesti teilllä on oikein varsinainen vispiläorganisaatio. Vispailette siellä sun täällä aatteita ja termistöä mahdollisimman sekaisin. Kun ei satu olemaan poikasilla muutakaan tekemistä. Mikäs sen makoisampaa kuin hämmennellä sekaisin olevia pikku päitä vielä enemmän sekaisin.

Juu, oikeisto ei ole oikeistoa vaan vasemmistoa, äärivasemmisto on äärioikeistoa, natsit ovat sosialisteja jolleivät suorastaan kommareita, punavihreät ovat natseja… Heh hee he hee.

Kerrotaan nyt kuitenkin varalta, jos ihan oikeasti sattuisitkin olemaan noin tietämätön, että punavihreät ovat nimenomaan arvoliberaaleja, eli mm. juuri seksuaalivähemmistön sortoa vastaan. Nettinatsit, persut, hommalaiset, muutoslaiset, misogyynit ja mitä kaikkia teitä nyt onkaan tässä sopassa, _teidän_ porukoistannehan ne hakaristi- ja kaasuiskunuorukaiset lähtevät. Kyllä me kaikki se tiedetään.

Jirbux (nimimerkki)

Punaiset voittivat vapaussodan ja lapualaiset olivat kommunisteja?

Osku_r (nimimerkki)

Vasemmisto ja oikeisto ovat sosialismin sisäisiä käsitteitä, joita eri haarat käyttävät. Rehellisten ihmisten ei pitäisi näihin rikollisiin porukoihin sekaantua.

Jirbux (nimimerkki)

#25

Niinpä. Kansallissosialistit ilmoittivat oikeiston ja vasemmiston vastakkainasettelun ajan olevan ohi ja yhdistävänsä kansan, yritysten intressit ja valtion.

Esimerkiksi tämä:

http://www.fsd.uta.fi/pohtiva/ohjelma?tunniste=sks...

Tai tämä:

http://www.fsd.uta.fi/pohtiva/ohjelma?tunniste=ikl...

Henry Bjorklid

Heh, heh. Vai turvallisuusalan ammattilainen. Uskon!
Mutta politiikasta et paljoa ymmärrä. Jos haluat mollata Kokoomusta, laina vasemmistolaisia lähteitä, jos vasemmistoa lainaa oikeistolaisia lähteitä.
Tämän viimemainitun teit. OK.

Mutta mitä teet kun Suomi menee konkkaan tämän EU-möhläilyn takia? Miten monta prosenttia protestoijista luulet olevan persuja? Voin kertoa Sinulle, että suuri prosentti.
Seuraava kysymys: Mitä luulet protestoijien, persujen, tietävän todellisuudesta, jos heitä johtaa sellaiset kun Sinä?
No ei todellakaan mitään.

Eniten pelkään juuri "vaistonvaraisten tyytymättömien protestia".

Henry

öö (nimimerkki)

#26. Onko esim. Helsingin Sanomat muka oikeistolainen lähde?

Henry Bjorklid

Jotkut Kokoomuslaiset luulevat olevansa rauhan kannalla, kun he ovat väkivaltaa vastaan. Varsinaisia kukkahattutätejä. Samanlaisia kun Persuissa.

"Verkkouutiset ja Helsingin Sanomat uutisoivat vuonna 2006 Ruotsin poliisin vieneen pois arviolta 350 vasemmistoaktivistia, jotka osoittivat mieltään Tukholmassa muun kaupungin viettäessä rauhallista kansallispäivää. Poliisi esti mielenosoittajien yrityksen tukkia katu Kungsholmenilla marssivalta kansallismielisten juhlakulkueelta. Neljä vasemmistolaista pidätettiin virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta, ja näiltä takavarikoitiin muun muassa savupommeja."

Verkkouutiset (KOK) ja Hesari todellakin käyttävät sanontaa "kansallismielisten juhlakulkuetta, kun kyseessä on uusfasistit.

Ehkä teilläkin aukeaa silmät kun Suomenkin kunnalisvaltuustossa esiintyy tällaisia vaaleilla valittuja edustajia:

1996 - Tina Hallgren Bengtsson, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Höör, i full nazistuniform.

Eikö olisi aika teidänkin reagoida, sitten kun näitä vyöryy kaduillemme? Tai odotatteko vielä hieman?
Raukkikset!

Henry

Henry Bjorklid

Kuva joka jäi pois on täällä:
http://intersektionalitet.files.wordpress.com/2010...

Kuvateksti:
1996 - Tina Hallgren Bengtsson, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Höör, i full nazistuniform.

Henry

JKarjalainen (nimimerkki)

Saksassa julkaistiin joku aika sitten tilastoja, joissa äärivasemmisto meni kirkkaasti äärioikeiston edelle väkivaltatilastoissa. Ei sillä että nämä jengit väkivaltaa vastustaisivatkaan. Niitä johtavat yleensä jonkinasteiset psykopaatit, joilla on halu valtaan ja jotka eivät epäröi vetää omaakaan porukkaansa pataan, jos käyvät haastamaan johtajien auktoriteettia.

Anarkiasta sen verran, etteivät äärivasemmistolaiset ole sen anarkistisempia kuin äärioikeistolaisetkaan. Kummatkin heistä ovat (ääri)statisteja, eli anarkian symmetrinen vastakohta. Erot ovat tällä akselilla äärioikeiston ja äärivasemmiston välillä ainoastaan vivahteellisia.

öö (nimimerkki)

#28 Henry: Eivät mainitsemasi "uusfasistit" Euroopan kaduilla riehu ja polta autoja, vaan nimenomaan vasemmistolaiset. Miten et ymmärrä asiaa, vaikka sinulle on annettu todisteet silmiesi eteen?

Oletko Henry väkivallan kannattaja? Ainakin yrität kovasti puolustella niitä, jotka väkivaltaa käyttävät.

Entä mitä sitten, jos valtuustoon on päässyt joku ruotsidemokraatti? Kansa on valinnut hänet sinne demokraattisilla vaaleilla. Vastustatko Henry demokratiaa?

oikaisu (nimimerkki)

29. Tina Hallgren Bengtsson on toiminut Sverigedemokraternassa ilmeisesti josku 90-luvulla, mutta ei kuulu siihen enää:
http://conswede.blogspot.com/2007/10/part-2-sweden...

isla (nimimerkki)

Oli ihan sen verran ihmetystä herättävä teksti, että kommentoitavaa tuli kokonaisen blogimerkinnän verran.
Sen voi lukea täällä: http://maamme.blogspot.com/2010/08/varoitus-homoja...

Lyhyesti kuitenkin:

Lehdistön antama kuva tuosta Dresdenin "iskusta" oli vähintäänkin väritetty.

Anarkismilla ja diktatuurilla ei ole mitään tekemistä keskemään. Anarkismi on äärimmäisen vapauden ihanne. Vasemmiston kanssa sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä.

Toimituksen poiminnat