Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Toisinajattelijat merkitään tietokantaan EU:ssa

Palaan jokin aika sitten esille nousseeseen asiaan, joka on jäänyt mielestäni aivan liian vähälle huomiolle: Euroopan unioni suunnittelee kaikkien yhteiskunnallisten ja poliittisten toisinajattelijoiden rekisteröimistä tietokantaan. Euroopan poliisi (Europol) on saanut Lissabonin sopimuksen hyväksymisen jälkeen lisää toimivaltuuksia. Tämä tarkoittaa käytännössä muun muassa sitä, että Europolilla on oikeus kerätä tietoja ihmisten poliittisesta suuntautumisesta tai uskonnollisuudesta. Aikaisemmin Europol on keskittynyt lähinnä kansainvälisen rikollisuuden torjuntaan.

Vuoden 2010 tammikuun alusta Europolin toiminta-alue laajeni merkittävästi. Uusiin toiminta-alueisiin kuuluvat hyvin epämääräisesti määritellyt rikokset, kuten muun muassa ”rasismi” (mitä sillä ikinä tarkoitetaankaan), maahanmuuttajiin kohdistuva viha sekä ympäristörikokset ja korruptio.

Europolin toisinajattelijoista keräämät tiedot ovat niin sanottuja käyttäytymistietoja (henkilöiden elämäntyyli, arkirutiinit, henkilöiden liikkumiset, suositut vierailukohteet, suhtautuminen veroihin jne.). Lisäksi Europol voi tallentaa henkilön DNA- ja ääninäytteen sekä tiedon henkilön poliittisista mielipiteistä, uskonnollisuudesta ja filosofisista näkemyksistä. Myös henkilön liittojäsenyydet, terveydentila ja seksielämä voidaan merkitä tietokantaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa henkilö, jonka poliittiset mielipiteet poikkeavat valtion virallisesta linjasta ja joka toimii aktiivisesti poliittisten linjaustensa edistämiseksi, voi joutua Europolin tarkkailtavaksi.

Tällainen kehitys on erittäin kyseenalaista ja huolestuttavaa nimenomaan sananvapauden ja demokratian kannalta. Ilman sananvapautta ei ole myöskään aitoa kansanvaltaa. Jo ainoastaan pelko joutumisesta Europolin tietokantaan saa varmasti monet kansalaiset sulkemaan suunsa ennen kuin he ennättävät sitä edes avata.

EU (ts. Eurostoliitto) alkaa päivä päivältä muistuttaa enemmän Neuvostoliittoa, jossa myös toisinajattelijoiden ja ajatusrikollisten vainoaminen oli arkipäivää. Neuvostoliitossa toisinajattelijat suljettiin mielisairaalaan. Saa nähdä, seurataanko EU:ssa Neuvostoliittoa myös tämän käytännön osalta.

______________________________________________________

Lähteet:

1. DailyExpress: New EU Gestapo spies on Britons
2. Xinhuanet: Europol to become EU agency in 2010
3. Infosota: EU:n salainen poliisi saa ennennäkemättömät oikeudet

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Itse ole jo tovin harkinnut yhteiskuntakriittisistä asioista kirjoittelun lopettamista netissä. Saatan jopa harkita takin kääntämistä ja aloittaa EU-federalistisen mania-kirjoittelun, jolloin järjestelmä ehkä antaisi minulle anteeksi, ennen kuin on liian myöhäistä.

Ehkä on vielä mahdollista pelastaa oma nahkansa, jos tässä huonosti käy. Ei tässä välttämättä kuitenkaan huonosti käy.

K Veikko

Jos vielä kirjoittelet tällaisia juttuja niin mustapukuinen virkamies tulee yöllä ja vie sinut tuntemattomaan paikkaan, josta ei ole paluuta.

Jouko Piho

EU on menossa kohti diktatuuria, jossa toisinajattelijoita aletaan jossain vaiheessa vainota, vangita ja jopa teloittaa.
Siksi Suomen on korkea aika erota EU:sta, ennen kuin siitä kehittyy täysimittaisesti fasistinen poliisivaltio, jossa eri mieltä oleminen on rikos.

Reijo Tossavainen

Taidan päästä listoille, sillä blogini otsikossa lukee, että "Reijo Tossavainen, toisinajattelija"!

Vitsit ovat vähissä, sillä EU alkaa yhä enemmän muistuttaa edeltäjäänsä Neuvostoliittoa...

Vänni-vaenoo (nimimerkki)

Ei haittaa. Uskon, että minusta on ryhdytty kokoamaan mappia Moskovassa viimeistään v. 1976.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

EUrostoliitto on venäläisille kommunisteille nEUvostoliitosta peniskateellisten saksalaistyyppisten sosialidemokraattien projekti.

Kaikki muut kuin eurososialidemokraatit ja liberaalikokoomuslaiset viedään eurostovastaisina tietokantaan ja aloitetaan tietotekniikalla aukoton syrjintä viranhaussa ja elämässä.

Ellet ole pienen sarven puolella, olet sitä vastaan.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#5 Venäläiset, jotka ovat viidennen direktoraatin tietoja keränneet jo kreivi von Beckendorffin ajoista alkaen, osaavat suhteuttaa mappiensa sisällön hallituspolitiikkaan ja tosielämään. On aivan eri asia, jos tietoja lukee hallituksen oikutteluihin ja suhdannevaihteluihin tottunut FSB:n upseerimies kuin että niitä lukisi joku tasa-arvokiintiöstä valittu vekkihameinen lesbofeministi Europolissa. Uskon, ettei Venäjän federaatiossa ole maanpetos juoda esimerkiksi Karhu-olutta ja Kurko-siideriä, mutta punaviinisosialidemokraattien feministisessä Eurostoliitossa siinäkin varmaan jonkin tiedustelu-upseerittaren mielestä olisi moitittavaa.

Kun tietojenkerääminen tietokantoihin aloitetaan, ei poliittisen korrektiuden vaatimuksille tule loppua, vaan Koskenkorvanjuojat, lenkkimakkaran nautiskelijat jne. ajetaan samaan tietokantaa al-Qaidan terroristikokelaiden kanssa.

Tieto tulee vaarallisesti vasta kun se tulkitaan. Euroopan unionisa tietoa tulkitsevat akkamaiset miehenkuvatukset feminististen poliitikkojen hegemonian alla.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#2 Jos kirjoittelette tuollaisia, ajaa kello 4 mustanahkatakkinen lepakkojengi pihaasi ja ottaa sinut talteen. Pidätysmääräyksen on antanut joku SDP:n, Vihreän liiton tai Kokoomuksen virkaNAINEN.

Jouko Piho

Olen todennäköisesti jo jonkinlaisessa tietokannassa poikkeavien ajatusteni takia.
Neuvostoliitossa olisin ollut toisinajattelija ja takuuvarma Gulagin vankileirien kävijä tai mielisairaalan asukki ellen sitten olisi päässyt niin vähällä, että olisin tullut vain karkoitetuksi maasta.
Samoin olisi käynyt natsi-Saksassa. Olisin joutunut alta aikayksikön vankilaan ja viimeistään osallistumisesta Hitlerin vastaiseen salaliittoon minut olisi hirtetty.
Saa nähdä miten käy uudessa ja uljaassa Eurostoliitossa.

No, se on viime kädessä Jumalan kädessä.
Mutta mieluummin minä pysyn totuudessa ja oikeudessa ja kuolen sen takia kuin alkaisin nuoleskella väärämielistä ja pahaa diktatuuria omien etuisuuksien toivossa. Minä en halua olla karrieristi enkä opportunisti, kuten useimmat vallassa olevaa kulloistakin valtasysteemiä kannattavat ihmiset ovat. Periaatteita heillä ei ole, kunhan vain oma napa on turvattu.

hohhoijaa (nimimerkki)

johan on taas lähteet. ei helvetti..

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Musta pakettiauto tulee aamuyöllä.

M-T Heikka

"Rasismi" onkin oivasti laajennettu käsite jo nykyään. Jos vihreät saavat lisää valtaa, niin uskokaatte, että jokainen laupias samarialainenkin vielä ristiinnaulitaan. Eikä kysytä oletko kommari vai porvari. Maailma muuttuu ja jakolinjat tulevat olemaan vallan toiset mihin täälä Suomen maassa ollaan totuttu.

NL se oli kait "sosialismin vihollinen", millä viimeinenkin suomalainen kommunisti saatiin kidutettua ja nirhattua. "Vakoojiakin" he tietysti mitä ilmeisimmin olivat.

EU nirhaa teitit. Minua ei, koska olen liian vanha akka nirhattavaksi. Te olette järjestelmälle vaarallisia.

Jouko Piho

#10

Mitä vikaa lähteissä on?
Onko sinulla mitään sanottavaa itse asiasta?
Ilmeisesti ei.
Silloin aina haukutaan lähteitä.
Perimmäinen syy on kuitenkin oma tietämättömyys ja henkinen laiskuus ottaa asioista selvää.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Hyvä kirjoitus!
EU:sta kehittyy totalitäärinen kansalaisiaan kontrolloiva liittovaltio ja Suomen tulisi pikimmiten erota siitä.
En ymmärrä Suomen kollektiivista heikkoa itsetuntoa. Kekkosen aikoihin oltiin rähmällään Neuvostoliiton suuntaan, nyt Euroopan Unioniin päin.
EU:sta kehittyy myös sotilaallinen, poliittinen, taloudellinen ja uskonnollinen yhteisö joka sallii vain yhdenlaisen totuuden ja vainoaa muita näkemyksiä. Uskonnon suhteen arvelen, että Paavilla tulee olemaan suuri valta EU:ssa.

iiris (nimimerkki)

Vähän kuin EU:n Stasi, vai mitä?

M-T Heikka

Edellisellä tarkoitin sitä, että vaikka TEIDÄT nirhattaisiinkin ensimmäisinä, niin ei listat siihen tule päättymään. Nykyiset eu-intoilijatkin pääsevät aikanaan joukkoon, aika monet. Sitä tarkoitin sillä, ettei kysellä oletko porvari vai kommari.

Monet ovat hiljaa, mutta samoinajattelevia löytyy sisu-jengin kanssa vasemmaltakin, hyvinkin vasemmalta. He eivät vain sano vielä mitään. Sitten ehkä, kun viimeistäkin viedään.

intrigööri (nimimerkki)

Ollaan nyt ihan hys vain, mutta ihan epäilyttävimpiä Europolin kannalta ovat myötäilijät ja kaikkien suvaitsijat. Selkeästi toisinajattelijat eivät ole oikeasti vaarallisia, koska he kirjoittavat ajatuksistaan avoimesti nettisivustoilla. EU tarvitsee vastakarvaan silittäjiä, jotta se voisi pitää yllä illuusiota demokraattisesta Euroopan Kansojen Suuresta Sosiaalisesta Yhteisöstä vai mikä se nyt oli.
Jos olisin 1. vihreiden, 2. ruotsalaisten tai 3. kepulien jäsen, olisin jo kovasti huolissani. Europolin kiinnostuksen kohteitahan ovat 1. ympäristörötökset, 2. rotusorto ja herrakansana oleminen, sekä 3. korruptiseeraus.
Me muut voimme jatkaa kirjoittelua rauhassa, sillä haukkuva koira ei pure. Hännänheilutus sen sijaan voi olla silkkaa petosta ja verhona kavalille aikomuksille. Stalinkin puhdisti aina ensimmäiseksi pitkäkielisen lähipiirinsä, suuren pikkumiehen varjossa vain harvat kaikkein hulluimmista psykopaateista säästyivät.

Partalainen (nimimerkki)

Hyvä avaus Ollilta.Ei meillä ole mitään pelättävää, eikä hävettävää. Olemme tulevaisuudessa jo piankin enemmistön ajattelutapaa tulkitsevia edelläkävijöitä, joten nykyiset valtaapitäjät saavat periä paikkamme toisinajattelijoina. Näin se tulee todennäköisesti menemään. EU:n lopullinen romahtaminen ja itsenäisyydemme on jälleen päivää lähempänä!

M-T Heikka

TUo oli kyllä insinööriltä hyvin hunteerattu. Oisko se noin...

Vesa-Ilkka Laurio (nimimerkki)

Minusta tällainen kiinnostus ihmisten mielipiteisiin ja uskonnollisuuteen on hieno asia, jopa loistava asia. Noita rekistereitähän lukisivat sitten suuri määrä ihmisiä, ja rekisterit olisivat suuren mielenkiinnon kohteena.

Odotan innolla, että minut rekisteröidään, sillä haluan kaikkien kuulevan ja näkevän sanomani: Jeesus Kristus pelastaa ja antaa ikuisen eämän! Jos minut on jo rekisteröity, niin siellä varmasti lukee: "Laurio uskoo Jeesukseen Kristukseen, syntien anteeksiantamukseen", ja vaikka lukija olisi miten kovanaamainen juutalainen, hänen sydämessään häivähtää ajatus: "Entä minä, hukunkohan helvettiin?" Koska rekistereiden satojen tuhansien lukijoiden päähän pamahtaa tällainen ajatus, koko rekisteröintihomma muuttuu hienoksi Jumalan sanan julistamiseksi, joka ehkä johtaa lukuisten juutalaisten kääntymykseen todellisuuteen, siis kristinuskoon!

Nämä rekisterit ovat todella hieno asia. Pääsee julistamaan kaikkialle Jeesusta Kristusta. Odotan jo Europolin miestä, niin alan puhua hänelle Jeesuksesta.

Käyttäytymisestäni pääsevät tietämään, että rukoilen Jeesuksen armoa syntisyydestäni, pidän suurta Jeesus-maalausta seinälläni (kunpa ottaisivat siitä valokuvia!), kirjahyllyssäni on paljon Jeesus-kirjallisuutta ja Raamattuja, pöydälläni on puinen risti jne. Yhden vaatteeni hihassakin lukee "Jeesus pelastaa" ja toisen "Jeesus parantaa". Ja jos minulta otetaan ääninäyte, sanon suureen ääneen: Jeesus Kristus, ja vielä toistan sen. Terveydentilastani ei hääviä kerrottavaa ole: kipeä selkä ja kipeät (leikatut) polvet. Pääsen kuitenkin polvilleni rukoilemaan.

Tällainen kehitys ei siis ole "kyseenalaista ja huolestuttavaa", kuten alustaja sanoo, vaan kyseessä on hieno asia. Tulisivat kaikki poliisit ja rikolliset luokseni tänne, niin puhuisin Jeesuksesta. Saavat vapaasti panna mihin tahansa rekisteriin kaikkien muidenkin luettavaksi.

Ja jos joku minut tappaa tai vangitsee, mitäs siitä. Vankilassa voin julistaa Jeesusta heille entistä kuuluvammin, ja jos tappavat, nousen kuitenkin viimeisenä päivänä ylös kuolleista ja elän ikuisesti ruumiin (sama ruumis kuin nyt, mutta eri muodossa) ja sielun puolesta. Tappajani taas saavat Jumalalta tuomion, ikuisen sellaisen. Joten ei ole mitään hätää! Minusta jopa tulee heidän tuomarinsa Kristuksessa (1. Kor. 6:2).

Odotan innolla Europolia, niin jo oveltani kajahtaa: Jeesus!

Tervetuloa, Europol!

Matti Nieminen (nimimerkki)

EUrostoliitto on nyt yhden miehen (Sarkozy) johtama diktatuuri, jota ohjaa New Yorkin juutalainen "maailmanhallitus". Tarkoitus on lypsää saksalaisten rahat ja kostaa siten heille vielä kerran. Sääliksi käy Merkeliä, joka ei ossina ymmärrä, että juutalaiset ovat ovelampia kuin kommarit DDR:ssä.

Lasse Laaksonen (nimimerkki)

Mitä ihmeellistä tässä on? Suomessa on niin tehty aina ja tehdään yhä. Asialla ovat olleet niin oikeiston kuin vasemmistonkin edustajat, ehkä eniten demarit viime aikoina. Muistaakseni Suomessa toimitettiin etninen puhdistus 1918, jonka rajuus on liki vertaansa vailla, väkilukuun suhteutettuna. Meille omat Tienanmenit ovat turruttavia unohdettuja tapahtumia. Niiden tuloksena suomalaisille on nujerretun kansan kokemus, johon verrattuna raiskaus on ... (Tämä viimeinen lause varmaan suututtaa.)

Jukka Turunen (nimimerkki)

Kyseessä näyttää olevan Tuija Braxin märkä uni. Muille sellainen on painajainen.

VeliSynkkä (nimimerkki)

MINÄ puolestani olen pelännyt jo vuosia joutuvani HIRVIKIVÄÄRIONNETTOMUUTEEN.
Foorumipostauksiakia on tullut tehtyä yli 5000 ja Kauppalehdestäkin sain kenkää eli ikuisuusbannin. KONEISTON yläpää t ja Valtionjohtokin suuttuivat tasasesti kuulemma palautteen perusteella aivan älyttömästi noin joka toinen kk.kertoi Päätoimittaja !

Pointi ilmeisesti on tässä että kun AJAT HUONONEVAT NIIN SILLOIN ROSKAVÄKI ALKAA HILLUMAAN!
Kuten Nuorisotyöttömät kohta 80 % ! jne.
Mulla on sattuneesta syystä pollarituttuja eri maissa, yhteyttä pidetään, kuppiakin otetaan. Avioneuvojakin annetaan. Impotenssibroplematiikkaakin selvitellään. HELVETE !
No niin, tiedättekö mikä on maalmanlaajuisesti viranomaiskunnan ( koko vitun väkivaltakoneisto ) suurin huolenaihe ?
Joo se on TYÖTTÖMÄT NUORET MIEHET !
Eli nekun alkaa pistään haiseen vaikkapa työttömyyskorvausten leikkausten vuoksi mutta välittömästi. Niin siinäpä.

joka paikassa tehdään lainsäädäntötyötä, suunnitellaan ja SISUSTETAANKIN pidätyskeskuksia. Varapollareita koulutetaan ja haastatellaan tuhatmäärin. ARMY yhteistyötä kehitellään. JNE

VäkivaltakoneistoTAKAA että YHTEISKUNTARAUTA pysyy !

VeliSynkkä
Tärkeintä on että OMAISUUSARVOIHIN ei kosketa !

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

hohhoijaa, #10,

kova olet moittimaan. Perusteluitta. Mikä on mielestäsi luotettava lähde?

Nimittäin moittimiesi lähteiden asiasisältö perustuu EUPOLin ja EU:n omiin tiedotteisiin jotka löytyvät EU:n sivuilta.

Jos sekään ei kelpaa, niin mikä sitten on luotettava lähde? Millä perustein?

Tarkenna, ettei jää väärinymmärryksiä. Kiitos.

repe (nimimerkki)

25 Tuskin Israelin pepunnuolijoilla on hätää ainakaan ensimmäiseksi.

Matkalla (nimimerkki)

http://travellerism.wordpress.com/2010/06/06/miksi...

Mukana toisinajattelussa. Kirjoituksessani listaan 10 suomalaista ryhmää, jotka ajetaan syrjään, eikä lista ole edes kattava. Siitä puuttuu ryhmä "toisinajattelijat". Lue ja kommentoi!

Viola (nimimerkki)

#4 Reijo Tossavainen "Vitsit ovat vähissä" :
!!!!!!!, todellakin!
#11 Sami Haapavaara " Musta paketti auto..."!!!
..muistuttaa Neuvostoliiton aikoja...
Minne päin sitten EU:sta karkotettaisin toisinajattelijoita? Siellä vietiin Siperiaan..

semi (nimimerkki)

No:13 Tietämättömyys ja henkinenlaiskuus ei aina ole syy, tietomäärä on valtaisa ja usein tiedon ja ajankohtaisen informaation käsille saaminen on suorastaan onnenpeliä ja sattumaakin.
No:25 Onko Velisynkkä bannattu kauppalehdestä, OH mikä saavutus...! :)

semi (nimimerkki)

Tuolla oli lähteissä linkki, jossa puhuttiin kuinka Englanissa ei saisi ottaa parlamentti talosta kuvia, itse jouduin Amsterdamissa poliisin puhutteluun kun otin kuvan rautatieasemasta. Oslossa on turistejakin puhuteltu kun ovat kuvanneet hallintorakennuksia jotka sijaitsevat kaupungin sydämmessä ja eikös Venäjällä ole metroasemien kuvaus kielletty. Vaikeaksi menee kun kaikki nämä sijaitsevat keskellä kaupunkia eivätkä ole mitään eristettyjä sotilasleirejä.

M-T Heikka

VeliSynkkä joutaisi hyvin sisulaisten syötäväksi.

ee-n (nimimerkki)

Onkohan kysymyksessä Schengen Information System, SIS?

comment (nimimerkki)

Kaikkien asiasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua tuohon edellä mainittuun Schengen Information Systemiin: http://www.effi.org/yksityisyys/tarkemmin/SISII.html

SIS-järjestelmästä löytyvät tiedot:

* etu- ja sukunimi, mahdolliset muut nimet
* mahdollinen päämäärä ja fyysiset ominaisuudet
* ensimmäinen kirjain toisesta etunimestä
* syntymäaika ja paikka
* sukupuoli
* kansallisuus
* onko henkilö mahdollisesti aseistautunut
* onko henkilö mahdollisesti väkivaltainen
* syy ilmoitukselle
* miten pitää toimia tavattaessa
* valokuva (biometrinen tieto)
* sormenjälki (biometrinen tieto)

Europolilla on oikeudet tallentaa seuraavat tiedot:

* poliittinen suuntautuminen
* alkuperärotu
* uskonto tai muut uskomukset
* terveydentila
* seksielämä

frank (nimimerkki)

Ongelma on se että koko EU on eliitin hanke ja kansalaiset ovat sille potentiaalinen ongelmien aiheuttaja. Tätä taustaa vasten on suorastaan luonnollista että EUn poliisiorganisaatio alkaa muistuttaa enemmän ja enemmän Stasia ja muita kansalaisten valvontaan tarkoitettuja organisaatioita.

Vapauden puolesta (nimimerkki)

EU on kuin Neuvostoliitto konsanaan yrityksissään rajoittaa sananvapautta. Tätä ennen on ollut kehitteillä kaiken maailman Internet-sensuurihankkeita jne. Hyvä että yksittäiset henkilöt uskaltavat ottaa ongelmaan kantaa, vaikka siitä voi olla seurauksena päätyminen EU:n mustalle listalle.

Eliitin käsissä oleva media vaikenee täysin EU:n huolestuttavasta kehityssuunnasta. Mistä löytyisi sitoutumaton vaihtoehtomedia vanhan median tilalle?

Reija (nimimerkki)

Minne voi tehdä kantelun, jos sanomalehti sensuroi tai rajoittaa sananvapautta?

noora (nimimerkki)

@37. Sensuroiko sanomalehti vai harrastaako ihan vain toimituksellista työtään? Ei sanomalehtien tarvitse julkaista joka jampan mielipiteitä. Sananvapauteen ei siis liity mitään velvollisuutta levittää jonkun yksittäisen sankarin ajatuksia; niiden ajatusten levittämistä ei saa tosin estää, eli jos on sanottavaa, pistä Reija blogi pystyyn. Ei sitä kukaan rajoita.

Reija (nimimerkki)

Itä- Savo kieltää, että heillä olisi sensuuri, mutta ei suostu julkaisemaan mamukriittistä aineistoa. Samoin pohjavesien yksityistämisestä eivät ole suostuneet kirjoittamaan, vaikka lehden velvollisuus on tiedottaa kansalle, mitä maassa on tekeillä.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Ei lehdellä ole mitään velvollisuutta tiedoittaa yhtään mitään. Päätoimittaja saa päättää mitä sontaa lehti julkaisee, tai jättää julkaisematta.

Tervemenoa rekisteriin (nimimerkki)

Käsittämätöntä. Eikö kellään missään vaiheessa kello helissyt huolella Orwellin suuntaan, kun tällaisia muutoksia ehdotettiin, vai onko kaikki EUn päättävien elinten edustajat niin vetämässä yhtä köyttä tässä, (ts. Kaikki pahhuuden ytimessä) ettei kenelläkään ollut tarvetta kyseenalaistaa tätä. Sitä paitsi jos Europol alkaa pitää korruptiota rikoksena, sillä olisi tuolla valtiojohdoissa vähän turhan paljon putsaamista. Itse taas aika selkeänä toisinajattelijana en voi olla vertaamatta tätä jonkinsorttiseen Illuminati touhuun, vaikka en koskaan niihin ole uskonutkaan, nyt vaan näyttää vähän siltä, ettei mistään EUn tekemistä tärkeistä asioista oikeastaan puhuta YHTÄÄN, vaan ne jäävät kaikki todella vähälle huomiolle (yhtäkkiä vain ilmoitetaan että nyt meillä on presidentti ja pääministeri, ja tästäkin luin vahingossa juuri äsken tästä blogista). Ei mikään suurempi systeemi voi näin toimia, ellei se nimenomaan tähtää pienen porukan elitistiseen diktatuuriin. Ei tässä enää ole aikoihin minkäänlaista demokratiaa nähty, ja ei voida puhua vapaasta mediastakaan, kun näistä kuitenkin aika laajasti vaikuttavista päätöksistäkään ei ole kuulunut mitään (tai sitten sitä on tarkoituksella ohjattu aina politiikkaa tärkeämpään silikoniin ja vereen). Itseäni tällainen vaan alkaa aina niin vituttaa. Ei sille mitään muuta sanaa keksi, eikä tarvitsekaan. Tällaiseen maailmaan en tahtonut syntyä, ja jos tästä lipsahdellaan johonkin dystopiaan, niin napalmi lentää.

Annushka (nimimerkki)

Miksi lähteinä on pitänyt käyttää Daily Expressiä ja Xinhua.netiä, kun aivan yksinkertaisella googlauksella bloginpitäjä olisi löytänyt ihan sen virallisen tekstin jolla asiasta on säädetty (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?...)?

Siellä paitsi säädetään Europolin entistä paremmasta valvonnasta (Euroopan parlamentin lisääntynyt valvontavalta, itsenäinen data protection -valvoja) niin myös kerrotaan aivan suoraan mitä Europol tekee, eli:

"Europol’s competence shall cover organised crime, terrorism and other forms of serious crime as listed in the Annex affecting two or more Member States in such a way as to require a common approach by the Member States owing to the scale, significance and consequences of the offences."

Siellä liitteessä sitten määritellään rasismi ja ksenofobia yhdeksi tällaiseksi osa-alueeksi, jolla Europol voi toimia kun rikos koskettaa kahta tai useampaa jäsenmaata ja edellyttää jäsenmailta yhteisiä toimia.

Kirjoittajalta on ilmeisesti mennyt täysin ohi se, että Europol ei ole mikään kaduilla partioiva toimeenpaneva elin. Sen tehtävä ei ole kerätä tietoa, vaan koota ja analysoida tietoa, jonka poliisi jäsenmaissa on kerännyt. Silloin kun henkilökohtaista tietoa kulkee jäsenmaan poliisivoimilta Europolille, sitä säätelevät erinäiset henkilökohtaisen datan suojelua koskevat sopimukset ja lait.

Määritelmällisesti minkään EU-instituution toimivalta ei ylety jäsenmaan sisäisiin asioihin, vaan pelkästään rajat ylittävään toimintaan.

Olli Immosen ei siis tarvitse pelätä, että Haagissa aktiivisesti epäiltäisiin hänen heterouttaan. Asia tuskin on kovin tärkeä kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa. EU ja Europol ovat tässä muutenkin täysin vääriä puita haukkua; kannattaisi ennemmin olla huolissaan siitä millaisia tietoja Suomessa poliisi ja supo ihmisistä keräävät ihan omiin tarkoituksiinsa.

Ilmeisesti on vaan jänskempää bloggailla jonkun nurkkapatrioottisen brittilehden paranoideja öyhötyksiä kuin ottaa asiasta selvää.

Riita Peranto (nimimerkki)

"Mitä ihmeellistä tässä on? Suomessa on niin tehty aina ja tehdään yhä. Asialla ovat olleet niin oikeiston kuin vasemmistonkin edustajat, ehkä eniten demarit viime aikoina. Muistaakseni Suomessa toimitettiin etninen puhdistus 1918, jonka rajuus on liki vertaansa vailla, väkilukuun suhteutettuna. Meille omat Tienanmenit ovat turruttavia unohdettuja tapahtumia. Niiden tuloksena suomalaisille on nujerretun kansan kokemus..."

Juuri näin tähän asti. Ihmettelen, mihin nyt kommunistit on unohdettu. Johtuneeko siitä, että perussuomalaiset haikailevat kannattajikseen entisiä katkeroituneita kommunisteja.

DDR:än ja Neuvostoliiton esillä pitäminen on suorastaan hupaisaa, kun niitä maita ei ole ollut vuosikymmeniin.

Annushkan kommentti edellä kannattaa lukea. Immonen harrastaa demagogiaa. Suraavaksi hän väittää, että EU:ssa on otettu käyttöön kuolemantuomio.

Antti Peltola (nimimerkki)

Ehdokas on hyvä ja lukee asiaa käsittelevän EU:n virallisen julkaisun ajatuksen kanssa, jos kielitaitoa riittää:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?...

Kirjoittajan väite kumotaan sivulla 7 lauseella:

The Management Board decision referred to in paragraph
2 shall determine the conditions and limitations under which
Europol may establish the new system processing personal data.
The Management Board decision may allow processing of
personal data relating to the categories of persons referred to
in Article 14(1), but not the processing of personal data
revealing racial or ethnic origin, political opinions, religious or
philosophical beliefs or trade-union membership and the
processing of data concerning health or sex life.

Väitettyjen tietojen varastointi on siis yksiselitteisesti KIELLETTY. Mutta pitäähän sitä saada vouhottaa ja kehitellä salaliittoteorioita, eikö?

jansu (nimimerkki)

Antti Peltolalle:

Ja jos ennen ehdokkaan ojentamista olisit vilkaissut sivulle 9, olisit huomannut, että siellä kuitenkin annetaan harkinnanvarainen lupa juurikin tuon mainitun materiaalin prosessointiin ja tuo lainaamasi pätkä viittaa vain nimenomaan Management Boardin mahdollisuuksiin tehdä päätöksiä. Eli Management Board ei voi tätä päättää, mutta sen sijaan Europolilla kyllä tuon dokumentin mukaan oikeus on. Toivottavasti jossakin on myös määrittely siitä, mikä on sivun 9 mainitsema "hirmuisen välttämätön syy" lähteä henkilökohtaisia tietoja prosessoimaan. Jottei asiaa päätetä ihan vain Europolin omien viisaiden kesken...

Väitettyjen tietojen varastoinnista nämä eivät tosin ainakaan suoraan kummatkaan puhu vaan nimenomaan prosessoinnista.

Ainakin tämän kohdan kyseessä ollen vouhottamis -kommentit menivät siis valitettavasti teiden varsillakin yleisesti hyppelehtiville mustavalkoisille haaskankin syöjille.

Vieras (nimimerkki)

Vainoharhaa, much?

Vieras (nimimerkki)

Tervehdys,

tämä toimintatapa todella muistuttaa gestapon tai muun fasistisen viharyhmä toimintatapoja, on mielestäni yhä selvempää, että EU on kapitalismin kaltainen syöpä, jonka tarkoituksena on tehdä ihmisistä kuin tehotuotantoeläimiä. Juurihan EU asetti piparmintun laittomaksi, tästä on lyhyt matka enää, että tee, inkivääri (ginseng on jo "laitonta") ja monet muutkin tärkeät yhteydet ihmisiltä luontoon viedään, ja tilalle tyrkytetään myrkkyjä.

On myös varsin typerää, että Suomalaiset maanviljelijät saavat eu:sta tukea, että eivät viljele peltojaan: tämä mahdollistaa epäpuhtaan ruon tuonnin Suomeen, mikä edelleen lisää lääkäreillä käynti ja myrkkylääkebisnestä.

Jos haluat lukea lisää ajatuksiani, vieraile sivuillamme: www.bonekobrothers.com

Toimituksen poiminnat