Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Maahanmuuttajat kiistelevät reviireistä Oulussa

Monikulttuuristuvassa Oulussa sattuu ja tapahtuu.

4.5.2010 uutisoitiin laajasti turkkilaisravintoloitsijoiden ravintolapaikkoihin liittyvästä reviirikiistasta, joka johti jälleen kerran joukkotappeluun etnisessä ravintolassa Oulussa. Kymmenkunta turkkilaista miestä tunkeutui puolenyön aikaan Pakkahuoneenkadulla sijaitsevaan ravintolaan erilaisilla astaloilla varustautuneina ja alkoivat uhkailla paikan turkkilaista omistajaa ja henkilökuntaa. Hetken kuluttua lyömäaseet heiluivat ilmassa. Henkilökunta alkoi kuitenkin viskoa hyökkääjiä juomalaseilla, jonka jälkeen hyökkääjät perääntyivät paikalta. Hyökkäyksessä loukkaantui vakavasti yksi työntekijä. Hän on edelleen Oysissa hoidettavana. Poliisi ei saanut välittömästi kiinni ketään tekijöistä, mutta ainakin yhden astaloa heilutelleen miehen henkilöllisyys on saatu selville.

Poliisin mukaan kyse on useita vuosia kestäneistä reviirikiistoista. Hyökkäyksen kohteeksi joutuneen ravintoloitsijan mukaan Oulussa on porukka, joka toimii mafian tavoin. He pyrkivät uhkailemalla valtaamaan ravintolamarkkinoita. Ruotsissa taas on menty siihen, että maahanmuuttajien ravintolat maksavat suojelurahoja maanmiestensä mafioille.

Mainitsin kirjoituksessani Eksoottista värinää Oulun seudulla (5.12.2009) Oulun maahanmuuttajaravintoloitsijoiden aikaisemmasta väkivaltaisesta välien selvittelystä. Tuolloin Oulun keskustassa sijaitsevan pitserian edustalla oli useaan otteeseen kahakoita, joissa käytettiin terä- ja lyömäaseita. Samanlaisten ongelmien kanssa on painittu ainakin muun muassa Lappeenrannassa, jossa kaksi turkkilaista kebab-pizzeriayrittäjää selvittelivät jokin aika sitten reviirikiistojaan. Tappelussa oli mukana toistakymmentä miestä varustautuneina puukoilla, pesäpallomailaa muistuttavilla puutangoilla ja rautaputkilla.

Näin länsimaalaisen ihmisen silmin tällaiset reviirikiistat ja niiden selvittely väkivaltaisin keinoin näyttävät hyvin alkukantaiselta toiminnalta. Tämä on juuri hyvä esimerkki siitä monikulttuurisuudesta, jota en toivo juurtuvaksi Suomeen ja muihin sivistyneisiin länsimaihin. Eräs tuttavani kommentoikin hyvin, että olisi varmasti mielenkiintoista seurattavaa, jos joskus tulevaisuudessa S- ja K-kauppaketjujen pomot ottaisivat turkkilaiseen tyyliin pesismailojen kanssa miehestä mittaa, että kumpi sen uuden kaupan rakentaa ja mihin.

Entä mitä sanoo monikultturisti maahanmuuttajien reviirikiistoista? Monikultturistin mielestä suomalaisten yrittäjien tapa selvittää kiistat neuvottelemalla on luultavasti ihan liian tylsä. Monikulttuurinen säpinä ja heiluminen astaloiden kanssa on huomattavasti eksoottisempaa.

Pitää vielä loppuun mainita, että Kalevan ensimmäisessä ravintolakahakkaa käsitelleessä uutisessa kerrottiin hyökkäyksen kohteena olleen maahanmuuttajat. Hyökkääjien etnisestä taustasta taas ei mainittu tässä vaiheessa vielä mitään. Niinpä uutisen kommenttiosio täyttyikin nopeasti suomalaisvihamielisistä kommenteista. Tässä muutama esimerkki:

”Oulu on rasistinen. Piilorasismi paljastuu nettipalstojen puheenvuoroissa ja humalapäissään kadulla uhoamisessa.” - ”Oululaiset ovat menettäneet lopullisesti otteensa järkevästä elämästä.” - ”Voi tätä junttien ja muuten vain katkeroituneitten, elämäänsä kyllästyneitten urpojen kaupunkia...” - ”Ompa taas sankarit ollu asialla. Tuollaiset junttipaskat pilaa koko maan maineen” - ”Voiko suomalaiset enään vajota alemmas kun mennään tällaista uhkailua tekemään, teidän puolestahan saa hävetä silmänsä päästä!”

Hieman myöhemmin uutista kuitenkin päivitettiin, ja siinä kerrottiin hyökkääjien olleen maahanmuuttajia. Tässä vaiheessa edellä mainitut kommentit muuttuivat vähintäänkin noloiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Kolpakko (nimimerkki)

Mamu mamu mamu mamu

Jukka Turunen (nimimerkki)

Paperi-Kalevassa oli kookas kuva näistä gangstereista, eli valvontakameran still-kuva, josta kuitenkin kaikkien kasvot oli blurrattu tunnistamattomiksi. Toisaalla Oulun poliisi on ilmoittanut, että on saanut kiinni vasta yhden hyökkääjistä. Joku olisi ehkä voinut tunnistaakin jonkun kuvasta, jos siitä olisi saanut jotain selvää. Halutaanko näitä rikollisia oikeasti kiinni vai ei?

Ehkä kannattaa mainita myös mafian pyörittämiin rafloihin yleisesti liittyvä rahanpesu. Mikäs sen kätevämpää kuin tuoda huumeet vaikkapa Turkista maahan, pistää ne kotipakettiin ja lyödä raha puhtaaksi kassaan. Pitsan voi myydä vitosellakin, kun kate tulee ihan jostain muualta. Huhujen mukaan monet etnoraflat Suomessakin toimittavat pitsan ja oreganon ohella muitakin "mausteita".

"Ruotsin tietä" kannattaa näissä asioissa korostaa Suomessakin, sillä Ruotsissa nämä kiristykset ja rahanpesu ovat olleet jo kauan arkea. Itseäni ihmetytti Uppsalassa asuessani maahanmuuttajien pyörittämien solariumien ja kampaamoiden suuri määrä. Koskaan en nähnyt ainuttakaan asiakasta tulevan ulos tai menevän sisään, eikä kampaamoissa koskaan näkynyt hiuksia lattialla ;-)

Paavo (nimimerkki)

Oulu ei ole vouhottajien maa.

Mutta ei tarvinne mennä kuin parisenkymmentä kilometriä mihin suuntaan tahansa (paitsi länteen, tietenkään) niin alkaa se...

Muttamutta.. Nämähän ovat yksittäistapauksia ja tulevaisuuden, rikastuneessa, Suomessahan ei tulle olemaan vastaavia ongelmia koska reviirit on jaettu ja kaikki ovat vähemmistöjä.

On tavallaan ilahduttavaa nähdä että idioottipäättäjämme ovat jakauttaneet koko tämän vitun idioitismin.

"Epäonni kääntyy onneksi jos naapuri joutuu kokemaan am. myös".

Tervetuloa Oulusta tänne Hellsinkiin. Mutta jos olet pieni/hento -nainen älä missään nimessä tule junalla joka saapuu jälkeen puolenyön.

90-luvulla leveiltiin vielä Sveitsissä että meidän pääkaupungissa voi kuka tahansa kävellä, koska tahansa, missä tahansa.

Näin ei todellakaan ole enää.. Vaikka kaikki keskusta on kameralla.

Haistakaa VITTU kaikki kulttuurirelativistit. Nukkukaa yönne hyvin.

Westendissä, länsirannikolla, Kakskerrassa.

Oululaiset ovat tehneet kylästään aidon kaupungin innovatiivisuudella ja suunnattomalla yhteen hiileen puhaltamisella. Näyttöjä on ja Oulu on mielenkiintoinen, dynaaminen, kaupunki. Harmi että ollaan täällä Helsingissä hieman syrjässä Suomesta. Politiikassahan se näkyy.

Ihmisinä olemme kuitenkin kaikki samaa. Heittämällä.

Koska me voisimme tehdä yhdenkään ITSEKKÄÄN ulkopoliittisen päätöksen?

Haistattaa vitut ulkomaiden painostukselle.. Oikeasti. Koska olemme suvereeni maa/kansa?

Toimia yhteistyössä OIKEIDEN kavereiden kanssa. Kreikkalaiset, jotka räjähtävät kuolemiin johtaviin mellakoihin, eivät todellakaan ole meidän "kavereita". Vaikka jotkut poliitikot näin väittävätkin.

Meillä on enemmän yhteistä Thaimaalaisten kuin Kreikkalaisten kanssa.

On pöyristyttävää tämä suomalainen ruskeakielisyys. Henkeä pidellen olen odottanut ettei suuria mullistuksia tulisi..

Ennnen 2017 jolloin olisimme 100-vuotias itsenäinen kansa. Jos ei loppuisi, niin ainakin VÄHENISI, se saatanan nuoleminen.

Hävettää omata päättäjiä niinkuin nyt.

2011

P.S. Tässä muuten aito ratkaisu Kreikan ongelmiin.. Arvatkaa vaan löytyykö poliittista "tahtoa"

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2010/05/0...

"Pääomalaina on myös ratkaisu Kreikan kriisiin. Kreikkaa luotottaneille pankeille annetaan valtioiden toimesta pääomalainaa sitä mukaa kun Kreikan velat erääntyvät. Jos pankit eivät pysty maksamaan pääomalainaa takaisin, muutetaan laina omaksi pääomaksi ja valtiot tulevat pankkien omistajiksi. Näin saadaan myös eräiden kansanedustajien vaatima takuu lainarahalle.

Pankit laitetaan kuntoon roskalainoista ja sen jälkeen valtiot myyvät osakkeensa markkinoille."

Jeppe (nimimerkki)

Kehitysmaiden kansalaiset tuovat mukanaan oman kulttuurin ja omat arvonsa. Ne ovat asioita, jotka muuttuvat hyvin hitaasti. Afrikkalaisten enemmistö ei ole sopeutunut Yhdysvaltoihin, eikä romanien enemmistö ole sopeutunut Eurooppaan. Kielen oppiminen ei auta. Kulttuuri on paljon laajempi asia.

Meillä on edessämme köyhempi ja väkivaltaisempi Suomi. Muutoksen laajuus riippuu puhtaasti tulijoiden määrästä ja taustasta.

Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi

Ei monikulttuurisuutta väkisin luoda mihinkään ja suomalaiset ovat erityinen kansakunta euroopassa jo poikkeavan kielensä takia. Järjetön kilpaileminen toisia vastaan tulee jossain vaiheessa tiensä päähän ja elämää elettään toisilla arvoilla. Jos nuo luonnonmullistukset auttavat tätä asiaa eteenpäin.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Olisivatko Kurdit vastaan Turkkilaiset sodassa Oulussa, tuota on nähty pitkin Eurooppa.
No valtiolta ja EU:lta Oulu voi anoa tukea rasismin vastaiseen työhön, hyvä bisnes tietyn tyyppiset maahanmuuttajat rikastuttavat Oulu.

Paavo (nimimerkki)

#6 Ei vaan kurdit vastaan Turkin mafia.

Haluavat irtautua... Mikä ymmärrettävää.

Suomessa eri säännöt. Turkkilainen ottaa hengen Kurdilta.. Seuraamuksia.

Tietävät molemmat puolet sen.

Suomi pesee about 40% Turkin mafian rahasta femman pitsoilla.

Siksi se on niin halpa :D

Suomikin voi olla ruutitynnyri.

Suomi ruutitynnyrisoituu joka sekunti.
Ehkä hyvä niin.

JST (nimimerkki)

Niin, kyllä taitaa olla kyseessä muun busineksen reviiri kuin pitsan myynnin..

hopo (nimimerkki)

Autojen perusteella vitosen pitsojen leipominen on kovin kannattavaa...

Kalevan kommenttien perusteella hävettää olla oululainen.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"6"

Tällä rasismin vastaisella teemalla taas joku "konsultti" rahastaa yhteiskuntaa. Huomaavat loppupäätelmässä, että vika on suomalaisissa;)

Rekku (nimimerkki)

"Kyse on poliisin mukaan ilmeisesti kurditaustaisista turkkilaisista. Poliisi jatkaa tutkintaa selvittämällä tarkemmin hyökkääjien henkilöllisyyttä ja asettamalla heistä mahdollisia etsintäkuulutuksia. Oululainen ravintoloitsija puolestaan kertoo kuulleensa, että häiriötä aiheuttavat eivät olisi Turkista vaan Irakista".

http://www.kaleva.fi/uutiset/mafian-kaltaista-toim...

Toimituksen poiminnat