Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Monikulttuurinen Ruotsi, osa 1

Usein sanotaan: mitä Ruotsi edellä, sitä Suomi perässä. Suomen nykyisen hallituksen maahanmuuttopoliittisia linjauksia katsellessa näyttää pahasti siltä, että Suomi seuraa Ruotsia myös maahanmuuttoasioissa. Tämä tulee johtamaan siihen, että Suomi vajoaa samaan monikulttuurisuuden suohon kuin rakas naapurimmekin. Otetaan muutama esimerkki, mitä kaikkea monikulttuurisuus on aiheuttanut Ruotsissa.

Ruotsissa nykyisin 17 prosenttia alle 18 vuotiaista lapsista on joko syntynyt ulkomailla tai syntynyt ulkomailla syntyneille vanhemmille. Tämä tarkoittaa noin 330 000 lasta. 10 vuotta sitten luku oli 13 prosenttia eli 260 000 lasta. 2000 luvun alussa Ruotsiin muutti vuosittain 15 000 lasta, vuodesta 2006 20 000 ja viime vuonna 24 000. [1]

Ruotsin sosiaalihallituksen tilastot kertovat, että vuoden 2008 sosiaalituen kokonaissummasta (9,5 miljardia kruunua) 64 prosenttia maksettiin maahanmuuttajille. Tämä osuus on paljon, kun otetaan huomioon, että Ruotsissa asukkaista vajaa 14 prosenttia on ulkomailla syntyneitä. [2] [3]

Myös monikulttuurisuuden kannattajat ovat aiheuttaneet kuluja Ruotsissa. Sydsvenskan-lehden tekemän selvityksen mukaan antifasistien ja vastaavien tahojen riehumisesta aiheutuneet kulut vuoden ajalta pelkästään Malmön/Lundin alueella ovat noin 58 miljoonaa kruunua (5,6 miljoonaa euroa). Monikulttuurisuutta kannattavien väkivaltaisten tahojen liikehdintä on kasvussa. Ruotsin turvallisuuspoliisin (Säpo) mukaan aktivistit ovat uhka yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

Tiettyjen maahanmuuttajaryhmien työttömyys on Ruotsissa todella korkealla. Esimerkiksi 48 000 asukkaan Borlängessa Taalainmaalla asuu arviolta 1000 somalia. Heistä vain 10 prosenttia käy töissä. Myöskään yrittäjinä somaleita ei näy. Paikallisen yrittäjäyhdistyksen edustaja Maria Ines Ribeiro de San Juan mukaan tähän on kaksi syytä: kielitaidon puute ja korkojen maksun kieltävä sharia-laki. [4]

Eräs monikulttuurisuuden erityispiirteistä on jengiytyminen. Esimerkiksi aikaisemmin rauhallisena tunnettu Rosengård-lähiö on nykyisin monikulttuurinen helvetti, joka tunnetaan jatkuvista mellakoista ja jengisodista. Alueen jengeistä tunnetuimpia ovat Mustat kobrat, Mustat skorpionit ja Leijonaperhe. Poliisin tietojen mukaan jäsenyys jengeihin maksaa porukasta riippuen 2 000-5 000 kruunua ja eroaminen niistä 50 000-100 000 kruunua. Jengien aktiviteetteihin kuuluvat muun muassa väkivalta, uhkailu, painostus ja huumekauppa. Jengiläiset nauttivat suurta ihailua nuorten maahanmuuttajien keskuudessa. Maahanmuuttajanuorten asenteiden ja arvojen rappiotilasta kertonee myös se, että Rosengårdin alueen kouluissa todistusten arvosanat putosivat päättyneenä lukuvuotena. Koskaan aikaisemmin tilanne ei ole ollut yhtä huono. Ainoastaan kolmen yhdeksäsluokkalaisen todistus kymmenestä riittää lukioon. Myös ruotsalaiset terrorismin tutkijat sanovat, että Rosengårdin lähiö on radikalisoitunut huomattavasti viiden viime vuoden aikana. Rosengård ei ole suinkaan ainoa paikka Ruotsissa, missä monikulttuurisuus tekee tuhojaan. Vastaavia ongelmia on muun muassa Falkenbergissa, Herrgårdenissa ja monissa muissa paikoissa. [5] [6] [7]

Kaikkien muiden Länsi-Euroopan maiden tavoin myös Ruotsin integraatiopolitiikka on epäonnistunut. Näin kertovat muun muassa tilastokeskuksen uusimmat tilastot, joiden mukaan maahanmuuttajat keskittyvät samoille alueille. 38 alueella on suuret maahanmuuttajakeskittymät. 38 alueesta yhdeksässä on maahanmuuttajia enemmän kuin 80 prosenttia. Esimerkiksi Södertäljen Ronnassa maahanmuuttajien määrä on noussut kymmenessä vuodessa 66 prosentista 84 prosenttiin.

Ruotsissa turvapaikanhakijoiden tulva on paisunut yli äyräiden, ja monet kunnat eivät enää selviä tulijoiden kanssa. Yksi tällaisista kunnista on Katrineholm, joka aikoinaan laati sopimuksen maahanmuuttoviraston kanssa siitä, että he vastaanottavat 100 tulijaa vuosina 2007-2009. Ongelmia ovat aiheuttaneet muun muassa hoito- ja koulupaikkojen löytäminen. Kunta on esittänyt vastaanottamisen lopettamista kokonaan ensi vuodesta alkaen. Muun muassa tällaisia tapauksia varten maahanmuuttovirasto on laatinut ja julkaissut mustan listan niistä kunnista, jotka ovat kieltäytyneet ottamasta vastaan ankkurilapsia. Kaksi kuntaa kolmesta on sanonut "nej, tack". Maahanmuuttovirasto, Pelastakaa lapset ry. ja lapsiasiamies ovat käyneet mustalla listalla avoimeen hyökkäykseen kyseisiä kuntia vastaan. Listan ja hyökkäyksen tarkoituksena on saada kuntien asukkaat tuntemaan syyllisyyttä ja puskemaan painetta päättäjien suuntaan. [8] [9]

Monikulttuurisuuden myötä myös sananvapautta on alettu rajoittaa Ruotsissa. Tässä vain yksi esimerkki monista tapauksista: Expressen-lehti uutisoi (16.10.2009), että Nobel-museossa pyöri reilun puolen vuoden ajan näyttely, jonka yhteydessä esitettiin myös Theo van Goghin Submission -lyhytelokuvaa. Näyttelyyn kutsuttu paikallinen imaami Abd al Haqq Kielan löysi kuitenkin taideteoksesta muslimeja loukkaavia kohtia, jotka leikattiin pois ennen sen esittämistä yleisölle.

Kyselyjen mukaan Ruotsidemokraatit on noussut Ruotsin neljänneksi suosituimmaksi puolueeksi. Syitä suosion nousuun ei tarvitse kauaa miettiä, kun otetaan huomioon, että Ruotsidemokraatit on ainoana puolueena Ruotsissa ottanut voimakkaasti kantaa maahanmuuton ja monikulttuurisuuden ongelmiin. Ruotsidemokraattien suosio ei ole tullut tyhjästä, vaan siihen on olemassa selvä syy: puolueelle ja sen ajamille asioille on tilausta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Lappilainen (nimimerkki)

Kyllä oli korutonta kerrontaa... Ruotsi on hyvää vauhtia romahtamassa kasaan ja siitä saavat ruotsalaiset syyttää ihan itseään. Sitä saa, mitä tilaa. Karmeinta meidän suomalaisten kannalta on, että nämä meidän ikiomat "suvaitsevaiset" tekevät saman Suomelle, vaikka kauhuesimerkki on ihan vieressä.

Timo Elonen (nimimerkki)

En juuri lue asiatonta blogiasi. Ajattelin nyt kuitenkin välillä taas vilkaista. Katsoin sitten [2] linkkiä ja totesin sen vievän kiistakirjoittamista harrastavan Ketkun sivulle Homma-forumiin. Siellä esitetyn suppean taulukon lähteeksi mainittiin homman ruotsalainen vastine Fria nyheter. Kun sittenhalusin vähän enemmän taustatietoa noihin muutamaan lukuun huomasin tuon "tilastot" linkin alempana. Se sisälsi vieraskielistä tekstiä, jossa kerrottiin joidenkin alueiden asukaspohjasta.

Siinä artikkelissa ei mitään kiinnostavaa ollut, mutta siellä oli pari linkkiä. Toinen, tosin myös vieraalla kielelläoli blogikirjoitukseen (päivän luetuimpaan): "This is my native country and I won't let it be taken from me by xenophobes. Ja toinen linkki ekonomisti A.H:n tekemään tutkimukseen, jonka mukaan Ruotsiin muutti 2002 - 2007 välisenä aikana 200 000 henkeä ja samana aikana Ruotsin tuonti ja vienti kaksinkertaistui. Tutkimuksen mukaan näillä asioilla on yhteys.

On harvinaisen typerää puhua jonkin asian yhteydessä vain menoista. Missä on linkki esimerkiksi
Ruotsin maahanmuuttajien maksamiin veroihin? Näillä hommafoorumilaisilla ei oikein homma ole hallussa.

Käykääpä hyvät lukijat katsomassa nämä linkit "tilastot" linkin kautta.

Sitten jo lopetinkin ja se todellinen tieto, jota ei ole yhteydestään irrotettu jäi löytymättä.

Sivusta seuraaja (nimimerkki)

Ja näin Timo Elonen voi sivuuttaa todelliset monikulttuurisuuden aiheuttamat ongelmat Ruotsissa pois, kun ongelmien esilletuojat ovat vääriä. Parempi ja oikein mukavampi olisi, jos koko "pikku ongelmista" ei edes puhuttaisi. Eihän siinä mitään ongelmaa oikeasti ole, kun lähiöt palavat jatkuvasti. On se monikulttuurisuus niin hieno asia.

Hantta (nimimerkki)

Mutta meidän maahanmuutosta vastaava misterimme "asiantuntia" Astrid Thors sanoi vähän aikaa sitten ilta-sanomissa että koko Ruotsissa on maahanmuuttajien kanssa ongelmia vain yhdessä kaupunginosassa,(Malmö). Kommentti 2. "Missä on linkki Ruotsin maahanmuuttajien maksamiin veroihin?" Niin kelaappa sitä ja miksi sellaista ei varmaankaan löydy. ps. Pitäisi aina lukea mitä kirjoitetään eikä esimmäisenä kuka kirjoittaa.

Hantta (nimimerkki)

Expressenissä oli juttu pari viikkoa sitten Ruotsin 22 kovimmasta rikollisesta ja rikollisjärjesöstä, eipä näkynyt listalla paljoakaan valtaväestön nimiä. Se monikulttuurisuuden ihanuudesta ja pajonko se maksaa valtiolle ja tuo verorahoja.

Tappi (nimimerkki)

Timo Elonen, kertooko tämä lista sinulle mitään Ruotsin monikulttuurin ihanuudesta? Muutit omien sanojesi mukaan pois Ruotsista vuonna 1982. Ruotsi on nykyään täysin eri maa kuin 27 vuotta sitten. Voit tietenkin toteuttaa "uhkauksesi" Ruotsiin muutosta, jonka esitit jossain blogikirjoituksessasi. Harkitse nyt kuitenkin ja ota edes hiukan pakkia mielipiteistäsi. Jokainen normaaliälyinen tajuaa, että Ruotsissa asiat ovat todella huonosti. Ruotsin hallituskin tietää asioiden olevan päin mäntyä. Taidat olla ainoita henkilöitä Ruotsin antifasistien lisäksi, jotka nauttivat nykyisestä menosta.
Ruotsin etsityimmät rikolliset vuonna 2007 poliisin ilmoituksen mukaan, aika eksoottinen lista:

Razmik Abedi
Ibrahim Said Mohamed
David Bravo Ibarra
Ahmed Abdulali Al-Quassed
Dejan Dodos
Daniel Cascander
Roy Brian Bijkerk
Jan Kristian Jaako
Sergei Albiev
Erik Arosenius
Pasi Miettinen
Axel Jörgenssen
Jusuf Hani
Joseph Jammeh
Coung Duc Nguyen
Arsim Asllani
Mohammad Al Halwachi
Fridtjof Grassman
Miguel Blomfors
Ramunas Buzunas
Todor Seremetkovski
Bo-Stellan Karlsson
Per Herbert Engström
Saoud Rezgani
William Firello
Naser Saiti
Liban Abdi Sugulle

Kotomies (nimimerkki)

Timo Eloselle:

Luen paljon kirjoituksia, joissa kirjoittaja on linkittänyt tietonsa näkyville ja ainakin yrittänyt puhua tietoa auki. En näe sinun kirjoituksessasi mitään tietosisältöä, ainoastaan kritiikkiä. Sivuutat tietosisällön suoraan vedoten linkin kohteeseen (tässä tapauksessa hommafoorumiin). Kysynkin sinulta, kumpi on tärkeämpää: tieto ja sen sisältö vai tiedon esityspaikka?

Entä jos itse etsisit tiedot mamu-taustaisten maksamista veroista? Argumentoisit tiedolla, kuten tässä blogituksessa on tehty, etkä vaan räksyttäisi tiedon välittäneestä henkilöstä tai yhteisöstä. Tiedäthän, että teit juuri saman kuin mistä mamukriittisiä jatkuvasti syytetään: räksytit pelkillä sanoilla.

Jukka Turunen (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus Olli. Ruotsissa ollaan vasta nyt heräämässä ongelmaan - ja liian myöhään. Media pimittää yhä monikulttuurin todellisuutta ja siksi herätys tulee olemaan karu. 10% ruotsalaisista lapsista käy jo nyt yksityiskoulua (välttääkseen monikulttuurin) ja yhä useammat asuvat Gated Communities -tyyppisesti 24h/vrk vartioitujen portien takana (välttääkseen monikulttuurin). Valitettavasti köyhät ja keskituloiset joutuvat jakamaan arjen, joka ei Ruotsissa ole enää oikeasti ruotsalainen. Ruotsi tuntuu jo nyt monelta osin enemmän "jordanialta" kuin pohjoismaalta.
Maahanmuuttokriittinen Sverigedemokraterna menee ensi vuonna rytinällä Ruotsin valtiopäiville. Valitettavasti SD:n tuoma muutos tulee myöhässä, se olisi pitänyt tapahtua jo 20 vuotta sitten, kun tilanne ei ollut vielä täysin karannut käsistä. Ruotsi on mennyttä kalua. Niin ikävää kuin se onkin.

Hantta (nimimerkki)

Ruotsissa on varmasti Euroopan parhaat oltavat maahanmuuttajilla, silti esim. Malmön maahanmuuttajanuorten (suurimalta osaltaan muslimimaista tulleiden) työttömyysprosentti on valtava, samoin rikosrekisteri on suuri, on todella väärin syyllistää valtaväestöä kaikista heidän ongelmistaan. Ainakin Malmön kohdalla kaupungin tulot ja menot heidän kohdallaan on pahasti miinuksen puolella. Ruotsi on ottanut valtavasti maahanmuuttjia maahansa ja he yrittävät auttaa heitä, veronmaksajat maksavat valtavia summia koko ajan heille, silti monet syyllistävät ongelmista yksipuolisesti valtaväestöä, se on todella kiittämätöntä ja törkeää.

Yki (nimimerkki)

Uskovaisten mielestä "asiaton blogi" on sellainen, jossa on tosiasioita omia, luutuneitä käsityksiä vastaan. Tämä kirjoitus on sen tasoinen, että se pitäisi antaa kirjallisena jokaiselle keskeiselle päättäjälle ja pistää loppuun kontrolli: olen lukenut, tajunnut, sisäistänyt ja ryhdyn välittömästi toimenpiteisiin humanitaarisen maahanmuuton minimoimiseksi. Ja nimi alle.Tant Astridille tosin on turha antaa kun se ei osaa suomea eikä pysty mihinkään ajatteluun.

Timo Elonen (nimimerkki)

Niin tarkoitan, että nuo linkitykset ovat vähän samaa kuin jos minä Venäjästä keskusteltaessa linkitän jonkin venäläisen keskustelupalstan kommenttiin. Ei niillä tarvitse totuuden kanssa olla tekemistä. Hantta tietysti on taas eri mieltä!

Käyn muuten pari kertaa vuodessa Göteborgin pohjoisissa kaupunginosissa. Parin viikon päästä taas. Silloinkin tulen oleskelemaan Hjällbossa, Kortedalassa ja Bergsjössä. Gbg:n ulkomaalaistaustaisimmissa kaupunginosissa. Mielestäni teikäläiset levittävät aika karmeaa valheellisuutta niistä. Tuttavani ovat suurimmaksi osaksi ulkomaalaisia, akateemisia ihmisiä. Joukossa ruotsalainen nuorimies, joka viimeistelee graduaan julkishallinnosta. (Asuu Bergsjössä) Yrittää saada ulkoministeriöstä töitä, koska on ollu siellä harjoittelijana. Aion viedä hänelle puolukkasurvosta, kuivattuja suppilovahveroita ja laivalta vähän whiskyä. Onko muunlaisia vihjeitä? Entä koska tunnette niin hyvin islamilaista kulttuuria, niin vihjaiskaapa mitä veisin tuliaisiksi iranilaisille, irakilaisille ja bosnialaisille tuttavilleni?

Hantta (nimimerkki)

Kommentti 11. Ei kai ketään ole väittänyt että kaikki maahanmuuttajat ovat esim. rikollisia, totta kai siellä on paljon fiksuja ihmisiä, mutta faktat ja tilastot ovat todellisuutta, vai väitätkö että esim. expressen lehti keksi tai valehtelee tilastosta Ruotsin suurimmista rikollisista? Meidän ero on se että meillä on eri käsitys siitä mikä on oikeudenmukaisuutta ja sinä luotat todennäköisesti enemmän esim. Venäjän tiedoitusvälineisiin kuin Suomen. Mutta onneksi sinunlailla ajattelevia ihmisiä on hyvin vähän.

Jouko Suomi (nimimerkki)

#11. Vie niille sun kavereille Robert Spencerin kirja Totuus Muhammadista ;)

Akateeminen pätkätyöläinen (nimimerkki)

Timo Elonen: Tuttavani ovat suurimmaksi osaksi ulkomaalaisia, akateemisia ihmisiä.

Kappas vain, minunkin ulkomaalaiset tuttavani ovat melkein kaikki akateemisia ihmisiä. Juuri siitä syystä ymmärrän, että yksittäistapausten perusteella ei saa yleistää ja että minun kokemukseni ovat vain yksi kapea osa kaikista kanssakäymisistä ulkomaalaisten kanssa. En ole koskaan nähnyt livenä mamujengiläisten ja antifasistien yhteismellakoita, mutta minulle ei tulisi mieleenkään alkaa sen takia väittää, että ei sellaisia tapahdu.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#11. Elosen totuus on koko totuus ja ainoa oikea suhtautumistapa.

Sinä ja sinun henkilökohtaiset esimerkkisi.

Onko tämäkin uutislähetys ihan vain meidän rasistien seinille maalailemia piruja?

http://www.youtube.com/watch?v=y-SowWl_Oyk

Vie niille muslimituttavillesi vaikka lentoliput kotimaahan

Yki (nimimerkki)

Itsekin tunnen useitakin maahanmuuttajia: kanadasta, itävallasta, italiasta, venäjältä (monta), pari kiinalaista, afganistanilainen. Ei mitään moittimista. Kaikki töissä tai opiskelevat. Mutta en todellakaan ole niin tyhmä, ahdasmielinen pikkusielu, että kuvittelisin omien kokemusteni kuvastavan big-picturea. Jo tuo Ruotsin 64%/14% sosiaalimenojen suhde on niin järkyttävä, että se kelpaa ainoaksi argumentiksi vahvalle EI:lle. Suhde on varmasti samansuuntainen Suomessa, mutta onneksi mittakaava on vielä(!) erilainen.

Tuo integroitumattomuus tapahtuu (ja on tapahtunutkin) myös Suomessa luonnonlain varmuudella, koska humanitaaristen maahanmuuttajien joukossa on enemmän kuin yksittäistapauksia, joilla ei ole aikomustakaan integroitua vaan ainoastaan nostaa sosiaaliturvaa. On täysin samantekevää näissä tapauksissa kuinka paljon resursseja ja viherämmiä kohdistetaan näiden "kotouttamiseen". Se on ongelman ydin, ja nimenomaan siksi etenkin turvapaikan hakijoille pitäisi pistää stoppi heti. Se on täysin mahdollista tai oikeastaan pakollista, jos noudattaisimme Dublinin sopimusta. Myös ne paikan päällä passinsa "hukanneet" voitaisiin käännyttää saman tien. Pakolaisia voidaan ottaa, mutta kokemuksistakin voisi oppia ja siirtää katseet sinne vähän kauemmaksi aasiaan. Ihmisiä nekin ovat, ja yleensä paljon parempia sopeutumaan kuin nämä tunnetut ryhmät. Lisäksi pakolaisilta voisi ehkä edellyttäkin jotain; nythän Suomessa oikein alleviivataan, että piikki on auki ja mitään ei tarvitse tehdä.

Olen ajellut Eurooppaa ristiin rastiin, usein aika suunnittelemattomasti, ja AINA kun olen sattunut oikein karmivaan paikkaan, kyseessä on monikulttuurialue. Englannissa reittiä kysyessä oikein varoitettiin vastaavasta alueesta. Timo Elonen, miten ihmeessä joku voi haluta vastaavaa kehitystä Suomeen kun se tähän asti on onnistuttu välttämään???

Yki (nimimerkki)

Pidän monikulttuurista. Maailma on paikka jossa asioilla on hyvät ja huonot puolensa ja niiden kanssa tasapainoilu on vaikeaa. Paitsi monikultturissa. On hienoa, että jostakin asiasta voi kantansa muodostaa helposti perustuen asia-argumentteihin. Niitä on lukemattomia vastaan ja 0 kappaletta puolesta. Monikulttuuri on yksinkertaisesti kallista ja haittoja aiheuttavaa paskaa.

Lasse Laaksonen (nimimerkki)

Ja ainoa oikea ratkaisu on perustaa pakolaisleiri lämpimään ystävälliseen maahan. Ystävyyttä saa helposti rahalla, paljon halvemmalla kuin pommeilla. Yksi pakolainen jossain etelässä tarvitsee euron päivässä elääkseen. Majoittavan maan ministeri tarvitsee ehkä kaksi euroa per pakolainen. Suomen 100.000 tulevaa pakolaista maksavat siis vain 100.000 x 3 x 360 euroa vuodessa = 100 miljoonaa vuodessa + hallinnoiva RKP-osasto = 1000 virkamiestä x 100.000 / v= 100 miljoonaa. Luvut ovat järkkyttäviä näinkin, mutta Suomessa summat ovat 200 euroa per pakolaispäivä eli 100.000 x 200 x 360 vuodessa = 7 miljardia vuodessa.

Kohta tuleekin sellainen summa, että pakkoruotsi ja ylileveä kaksikielisyys jäävät toiseksi!

Etang (nimimerkki)

Elonen selvä terroristi.
Supon listoille.

Jarmo Ryyti (nimimerkki)

Monikulttuurinen Ruotsi sääti 1.7.2009 alkaen kielienemmistön kielen ainoaksi viralliseksi kieleksi. Perustelu: Ruotsi tarvitsi valtakuntaa koossapitävän ja kansaa yhdistävän kielen.

Suomessa asiasta ei vielä ole edes keskusteltu. Mikähän voisi olla Suomessa valtakuntaa koossapitävä ja kansaa yhdistävä kieli? Suomen perustuslaissa ei ole edes mainintaa Suomen virallisesta kielestä. Puhutaan vain kansalliskielistä. Vrt. kansallispuku, kansalliskukka, kansallislaulu.

Ari Planting (nimimerkki)

Poliittiset päättäjät ovat pettäneet paitsi äänestäjänsä ja kansansa niin myös maahanmuuttaneet. Suomi ei pysty tarjoamaan yhtään enempää kielitaidottomille kuin se nyt on jo järjestänyt. Päinvastoin, maahanmuuttaneille "turvapaikan hakijoille" on myönnetty paljon enemmän kuin alkuperäisväestölle, rahallisesti ja sosiaalisesti. Päättäjien pesäänsä paskomisen pitäisi loppua kertakaikkiaan muuten ollaan tilanteessa että heitä kivittäävät molemmat osapuolet kansa ja maahanmuuttaneet. Ja kivitykseen ei nyt todellakaan mene enää kymmeniä vuosia. Jokaisella oli tilaisuus valita puolensa. Jälkiviisas on turha yrittää olla tässä asiassa kun rähinät alkavat.

Jävla finne (nimimerkki)

Toisin kuin väität, Rosengård ei ollut ainakaan 1970-luvun "monokulttuuriaikana" mitenkään rauhallisen lähiön maineessa. Argumentoi mieluummin faktalla kuin liioitelluilla ja kärjistetyillä puolitotuuksilla.

T. Entinen elintasopakolainen

Vekke (nimimerkki)

Ei koske Suomea. Niin ja lisää rahaa tarvitaan, paljon...

mlfljbze (nimimerkki)

J0pTkA drmqvxazzmmm, [url=http://mdphhlmgfmto.com/]mdphhlmgfmto[/url], [link=http://oipbvzvzbkrh.com/]oipbvzvzbkrh[/link], http://qwiahkkmopat.com/

Toimituksen poiminnat