Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Äärivasemmiston väkivallan uhkaan puututtava

Jätin tänään (13.11.2014) eduskunnassa hallituksen vastattavaksi seuraavan kirjallisen kysymyksen koskien äärivasemmiston aiheuttamaa väkivallan uhkaa Suomessa:


Äärivasemmiston aiheuttama väkivalta ja sen uhka Suomessa

Sisäasiainministeriö julkaisee puolivuosittain tilannekatsauksen niin sanotun väkivaltaisen ekstremismin ilmenemisestä Suomessa, mikä liittyy ministeriön tavoitteeseen ennaltaehkäistä ääriajattelun aiheuttamaa väkivallan uhkaa maassamme. Tilannekatsauksen tarkoituksena on lisätä väkivaltaisen ekstremismin tunnistamista, ja sen lähteenä toimivat Suojelupoliisin tilannekuva, kansallisen yhteistyöverkoston jäsenten havainnot, julkiset lähteet sekä kansainväliset kokemukset. Viimeisin tilannekatsaus julkaistiin viime syyskuussa, joskaan muutoksia tammikuun tilannekatsaukseen nähden ei ollut juurikaan tapahtunut.

Väkivaltaisella ekstremismillä tarkoitetaan aatemaailmalla perustellen tapahtuvaa väkivallan käyttöä tai sillä uhkaamista. Raportin mukaan ekstremististä väkivaltaa tai sen uhkaa aiheuttavat Suomessa seuraavat kolme tahoa: äärioikeisto, -vasemmisto ja -islam. Tilannekatsauksessa arvioidaan, ettei terrorismin uhka tällä hetkellä ole Suomessa kovin suuri, mutta mahdollinen. Suojelupoliisin tietojen mukaan esimerkiksi Syyriaan on lähtenyt uskonsotiin jopa kokonaisia perheitä Suomesta. Palatessaan Suomeen he voivat aiheuttaa väkivallan uhkaa myös täällä. Äärioikeiston raportti jakaa puolestaan kolmeen osaan: uuteen äärioikeistoon, joka irtisanoutuu rasistisesta maailmankatsomuksesta, Suomen Vastarintaliikkeeseen sekä paikallisiin skinhead-ryhmittymiin. Äärioikeiston, pääasiassa skinheadien, aiheuttamissa väkivallanteoissa yleensä rikoksen motiivi ei kuitenkaan ole rasistinen ja asianomistajana on kantaväestöön kuuluva henkilö. Rikosten taustalla ei raportin mukaan näytä olevan laajempaa suunnitelmallisuutta, vaan kyse on tilannesidonnaisista, spontaaneista teoista. Tällaiset pahoinpitelyt nähdään raportissa tyypillisinä skinhead-kulttuuriin liittyviä rikoksia. Ekstremismiin liittyviksi rikoksiksi näytetäänkin laskettavan äärioikeiston kohdalla lähinnä rikokset, jotka eivät yhtä selvästi kuin äärivasemmiston kohdalla, liity itse ideologiaan vaan esimerkiksi henkilöiden päihteiden väärinkäytön aiheuttamiin pahoinpitelyihin.

Ekstremistisiä rikoksia on tapahtunut sisäasiainministeriön katselmuksen mukaan viimeisen puolen vuoden aikana muutamia kymmeniä. Näistä kymmenkunta on äärivasemmiston tekemiä rikoksia. Katsauksessa todetaan, että Suomen äärivasemmisto on radikalisoitunut 2000-luvulla. Esimerkkinä äärivasemmiston väkivallasta voidaan mainita viime itsenäisyyspäivänä Tampereella järjestetty mellakka, jossa kohdistettiin väkivaltaa erityisesti poliisiin, poliisiratsuihin sekä omaisuuteen. Vaikka raportin mukaan laajamittainen ja pitkäkestoinen mellakointi on Suomessa vielä toistaiseksi epätodennäköistä, antoi sekä viime itsenäisyyspäivän että vapun mellakat vahvaa viestiä siitä, että mielenilmausten muuttuminen entistä rajummiksi on jo tätä päivää. Mellakoinnin ohella anarkistien toimintaan kuuluu isona osana myös laittomat kadun- ja talonvaltaukset, jotka luovat turvattomuuden tunnetta alueen asukkaille.

Huolestuttavaa äärivasemmiston toiminnassa on hankkiutuminen tarkoituksella tilanteisiin, jossa se niin sanotusti pääsee käyttämään väkivaltaa. Yhtenä esimerkkinä on juuri poliisin tai muun järjestyksenvalvonnan vastustaminen sekä poliittiseen vastapuoleen kohdistuvat vastamielenosoitukset. Internetin keskustelukanavien välityksellä äärivasemmistolla on tapana yllyttää väkivaltaan ja kerätä ihmisiä vastamielenosoituksiin, joihin usein varustaudutaan ”kättä pidemmällä”. Vuoden 2011 aikana äärivasemmiston radikalisoituminen Suomessa oli selvästi nähtävissä useina tuhopolttoina ja vahingontekoja.

Muualla Euroopassa arkipäivää ovat äärivasemmiston erityisesti kansallismielisiin poliitikkoihin kohdistama väkivalta. Esimerkkinä raportissa nostetaan esille niin sanotut antifasistit, joiden todetaan olevan sekä Ruotsissa että Suomessa osin samoja toimijoita kuin äärivasemmistolaisten anarkistien ja radikaalien vaihtoehtoliikkeiden piirissä olevat. Ruotsissa antifasistien väkivalta on kohdistunut uusnatsien ja skinheadien lisäksi myös äärivasemmistolaisen maailmankatsomuksen muiksi "vihollisiksi" katsomiin henkilöihin, kuten esimerkiksi oikeistolaisiin ja kansallismielisiin poliitikoihin. Esimerkkinä voidaan mainita myös Saksa, jossa äärivasemmisto hyökkäsi elokuussa 2013 Vaihtoehto Saksalle -puolueen vaalitapahtumaan, ja välikohtauksessa loukkaantui useita henkilöitä. Kansallismielisiin poliitikkoihin kohdistuva vaino on jäänyt Suomessa vielä toistaiseksi vasta uhkailun tasolle. Raportissa kuitenkin arvioidaan myös Suomesta löytyvän äärivasemmistolaisia aktivisteja, jotka ovat valmiita laittomaan toimintaan ”äärikansallismielisiksi” ja ”vahvasti maahanmuuttovastaisiksi” profiloituneita henkilöitä vastaan.

Vuonna 2013 Berliinissä äärivasemmisto mellakoi vastustaakseen Euroopan poliisikongressia kivittämällä poliiseja, rikkomalla autojen ikkunoita sekä hajottamalla myös muuta omaisuutta. Vastaavanlaisia esimerkkejä äärivasemmiston toiminnasta löytyy Euroopasta paljon. Koska myös Suomen äärivasemmisto on radikalisoitunut 2000-luvulla, onkin vain ajan kysymys, milloin mellakointi ja muut kyseisen tahon harjoittamat väkivaltaisuudet leimahtavat Ruotsin, Saksan ja lukuisten muiden Euroopan maiden tavoin myös Suomessa.

Äärivasemmiston toimintaa tulee tarkkailla, ja sen laittomuudet ja väkivallanteot on tuomittava samalla tavoin kuin muidenkin ryhmien. Kuitenkin julkisuudessa esimerkiksi jotkut vasemmistopoliitikot ovat jopa antaneet ymmärrystä mellakoinnille ja todenneet hyväksyvänsä yhteiskunnan omaisuuden tuhoamisen. Tällainen väkivallan tai vahingontekojen hyväksyminen päättäjiltä on vastuutonta, ja se voi pahimmassa tapauksessa radikalisoida äärivasemmiston toimintaa Suomessa entisestään. Lukuiset esimerkit muualta Euroopasta osoittavat, mihin äärivasemmiston radikalisoituminen voi pahimmillaan johtaa.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta äärivasemmiston aiheuttamaa väkivallan uhkaa saadaan ennaltaehkäistyä, eikä toiminta pääse radikalisoitumaan samalla tavoin kuin muualla Euroopassa?

 

Helsingissä 13 päivänä marraskuuta 2014
Olli Immonen /ps

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (96 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tietenkin kaikkeen väkivallan uhkaan pitää suhtautua määrätietoisesti, ja meillähän on hyvä poliisi, vaikkakin ylikuormitettu. Mutta en oikein ymmärrä tätä Immosen yleistä poliittista asennetta, jossa kaikki on yhtä suurta uhkaa. Milloin pelottaa kun näkyy erilaisuutta katukuvassa, milloin pelottaa kamalasti ebolavirus ja muut basiliskot, milloin kansainvälisyys, milloin muslimit ja mielikuvituskuvien Eurabia, milloin vaarallinen vasemmistolainen öykkäri.

Mitä järkeä on lietsoa yhteiskuntaan erilaisia, lähes irrationaalisia pelkoja suhteessa asioiden vakavuuteen?

Yhteiskunnassa tarvitaan reippautta, ei rääpälöintiä. Reippautta, yhteishenkeä ja sopuisaa tunnelmaa. Epävarmat ja pelokkaat, uhkakuvilla mässäilevät poliittiset päättäjät keikuttavat turvallisuuden tunnetta. Rohkeat, realistiset päättäjät luovat uskoa tulevaan päivään.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mjoo, mielenkiintoista psykologisesti pohtia minkälainen ihminen äänestää Olli Immosen kaltaista poliitikkoa, jonka sanoma tuntuu perustuvan pelotteluun, voimakkaisiin vastakkainasetteluihin ja fantastisiin uhkakuviin.

Jotenkin tulee mieleen, että äänestäjän täytyy olla ahdistunut sekä enemmän tai vähemmän hukassa nopeasti muuttuvassa maailmassa, kärsivän jonkinlaisesta identiteettikriisistä. Pönkittääkseen epävärmaa minäänsä ja löytääkseen roolinsa nykymaailmassa, käyttää hän Immosen maalaamia samaistumiskohteita haluten olla hyvän puolella pahaa vastaan jne.

Etteikö tällaisia samanlaisia mekanismeja muutkin poliitikot sovella (tai jos eivät käytä, niin yleensä kyseessä on epäonnistunut poliitikko, siis sellainen, joka ei ole tullut valituksi), mutta Immosen retoriikan tyyli on niin intensiivistä, että tyhmempikin huomaa minkälaisiin kikkailuihin sen vaikuttamisyritykset perustuvat.

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen

Kerrassaan viiltävää argumentointia Jiri Niemiseltä.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Petra Nyqvist: "Epävarmat ja pelokkaat, uhkakuvilla mässäilevät poliittiset päättäjät keikuttavat turvallisuuden tunnetta."

- Kuinka sokea ihminen voi oikeasti olla? Annat itsestäsi sellaisen vaikutelman, että olisit "kartalla" asiasta sun toisesta, mutta ummistat silmäsi tiettyjen tilastojen ja faktojen edessä. Tuudittaudut omiin mielikuviisi täydellisestä hyvinvointiyhteiskunnasta jonka pahimpia vihollisia ovat "epävarmat, pelokkaat, uhkakuvilla mässäilevät poliittiset päättäjät" etkä näe nenääsi pidemmälle. Voin toki valaista sinulle asian todellisen laidan ja kertoa mm. sen, että:

"Väkimäärään suhteutettuna maahanmuuttajat olivat vuosina 2010–2012 epäiltyinä muista rikoksista kuin liikennerikoksista ja -rikkomuksista 1,5–2,0 kertaa useammin kuin suomalaiset; 15–24-vuotiaat maahanmuuttajat 1,7-kertaa useammin; 25–39-vuotiaat vähän suomalaisia harvemmin ja tätä vanhemmat vähän useammin. Seksuaalirikoksista epäiltyjen maahanmuuttajien määrä oli 2012 väkilukuun suhteutettuna 2–4-kertainen suomalaisiin verrattuna eri ikäryhmissä. Vuonna 2011 kaikista vankiloiden ulkomaalaisista 27 % oli virolaisia, 13 % romanialaisia, 10 % venäläisiä ja 6 % liettualaisia. Ulkomaalaisista tutkintavangeista 27 % oli virolaisia ja 21 % romanialaisia." Lähde: Wikipedia.

Naisen näkökulmasta mielenkiintoinen lehtiartikkeli: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012042515496592_u...

Uskon, ettei sinua saisi herätettyä edes palosireenillä saati muutamalla faktalla, joten lopetan kallisarvoisen aikani tuhlaamisen tähän.

Timo Saarinen

Hyvä Fija.

Kun selkeästi haluat teeskennellä olevasi ns. kartalla, niin suosittelen luettavaksi tätä blogikirjoituksenkin innoituksen lähteenä ollutta raporttia: http://www.intermin.fi/download/46677_Vakivaltaine...

Siinä on mielenkiintoisia kohtia, kuten:

"Väkivaltaisista ääriliikkeistä johtuva laajamittaisen väkivallan riski Suomessa on pieni eikä tilanteessa ole tarkastelujakson aikana tapahtunut muutoksia. Väkivaltaista ekstremismiä ilmenee paikallisesti ja yksilötasolla lähinnä äärioikeiston käyttämänä väkivaltana. Poliisin tietoon tulleessa rikollisuudessa on tarkastelujakson aikana ilmennyt noin kolmekymmentä rikosta, joiden voidaan epäillä liittyvän väkivaltaiseen ekstremismiin. Suurin osa näistä rikoksista on skinheadien spontaaneja väkivallantekoja kantaväestön tai etnisten vähemmistöjen edustajia kohtaan. Äärioikeiston, etenkin Suomen vastarintaliikkeen, näkyvän toiminnan lisääntyminen on aktivoinut myös radikaalia antifasistista
liikehdintää. Väkivaltainen ääri-islam ei näy kotimaisissa rikostilastoissa, mutta Suomessa asuvia henkilöitä, mukaan lukien Suomen kansalaisia, on osallistunut taisteluihin konfliktialueilla."

Ja myös tämä kohta on hyvin kiintoisa:

"Poliisiammattikorkeakoulun tutkimusten mukaan rikosilmoituksia viharikoksiksi epäillyistä teoista on Suomessa kirjattu vuosittain 800–900. Näistä rikoksista vain pienen osan arvioidaan liittyvän suoraan väkivaltaiseen ekstremismiin. Tarkastelujakson aikana poliisin tietoon on tullut noin kolmekymmentä
rikosta, joiden voidaan epäillä liittyvän väkivaltaiseen ekstremismiin.3 Yleisin rikosnimike on pahoinpitely ja toiseksi yleisin on laiton uhkaus. Tutkintanimikkeistä törkeitä pahoinpitelyjä on muutama eikä joukossa ole henkirikoksia tai henkirikosten yrityksiä. Selkeä määräenemmistö ilmi tulleista
tapauksista on äärioikeistolaisten skinheadien yksin tai yhdessä tekemiä spontaaneja väkivallantekoja.Tyypillinen rikoksen tekopaikka on ravintola tai ravintolan välitön läheisyys. Useimmissa tapauksissa rikoksen motiivi ei ole rasistinen ja asianomistajana on kantaväestöön kuuluva henkilö. Ilmeinen rasistinen motiivi on noin kolmasosassa skinheadien tekemistä väkivaltarikoksista.Väkivaltaista äärivasemmistolaisuutta ilmentäviä tapauksia poliisin tietoon tuli tarkastelujakson aikana muutamia. Useimmat näistä tapauksista liittyvät anarkisti- tai antifasistiaktivistien väkivaltaiseen tai
aggressiiviseen käyttäytymiseen mielenosoitusten yhteydessä.
Väkivaltarikollisuuden ilmi tulleeseen kokonaismäärään nähden ekstremistinen väkivalta on Suomessa vähäistä; esimerkiksi vuonna 2012 poliisin tietoon tuli noin 38 000 pahoinpitelyrikosta, joista noin 1900 oli törkeitä ja 10 500 lieviä pahoinpitelyjä. Piilorikollisuuden eli poliisille ilmoittamattomien tapausten osuutta on vaikea arvioida. Mikäli ekstremistisiä piirteitä sisältävien rikosten ilmoitusaste vastaa muita väkivaltarikoksia, tapahtuu Suomessa vuositasolla korkeintaan muutama sata tällaista rikosta."

Että joo. Voi siis sanoa blogistin luovan banaalia, mihinkään perustumatonta uhkakuvaa, jonka ainoa tarkoitus poliittinen - eli äänestäjien ns. perseennuolenta, sillä vaalithan ovat tulossa, tiedäthän.

Itse olisin paljon enemmän huolissani tämän blogikirjoituksen kaltaisesta vastuuttomasta demagogiasta, joka vain rikkoo, ei rakenna mitään hyvää.

Sampo Lehto

"Mitä järkeä on lietsoa yhteiskuntaan erilaisia, lähes irrationaalisia pelkoja suhteessa asioiden vakavuuteen?"

Näinhän se tällä hetkellä on, ei äärioikeisto, -vasemmisto tai -islam aiheuta mitään välitöntä uhkaa Suomessa, ainoastaan nämä suurimmaksi osaksi maahanmuuttajista koostuneet katujengit ovat pienessä osassa maata aiheuttaneet välitöntä uhkaa täysin sivullisille, mutta niidenkin väkivaltainen toiminta näyttää vähentyneen poliisin väliintulojen jälkeen.

Onkohan Jorma Härköselläkin mielipide muuttunut muutaman päivän sisällä, kun nyt Petra Nyqvistin pelolla lietsomista kritisoiva kommentti kirvoitti suosituksen, mutta vielä muutama päivä sitten hän suositteli Reija Härkösen irrationaalisia pelkoja ja perustelemattomia uhkakuvia lähes hysteerisella tavalla lietsonutta kirjoitusta?

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Miten hitossa minä tähän keskusteluun liityn?

Käyttäjän TeroLeikkil1 kuva
Tero Leikkilä

Media on viime vuodet tulvinut äärioikeiston uhalla pelottelua. Oikein hyvä, että nostetaan esiin toisenkin suunnan uhkaa. Immoselta taas kerran hyvä ja asiallinen kirjoitus, johon petranyqvistit eivät pysty vastaamaan kuin haisevalla läjällä olkiukkoja.

Minna Eerolainen

Tämän Immosen kirjoituksen taisi kirvoittaa se, että Jyväskylän kirjastopuukottaja jäi poliisin rutiinitarkastuksen yhteydessä kiinni tällä viikolla.

Käyttäjän TeroLeikkil1 kuva
Tero Leikkilä Vastaus kommenttiin #28

Ehkä kirvoitti. Ja siitä tapauksesta metelöidään koko median täydeltä. Juuri siksi on hyvä, että joku (Immonen) nostaa esiin myös ääri-vasemmiston uhkaa.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Mitä järkeä on netin avulla lietsoa väkivaltaa, ja yllyttää ihmisiä aseistautumaan astaloilla, ja kehottaa heitä hyökkäämään poliittisia vastustajiaan tai yhteiskunnan virkamiehiä vastaan?

Miksei kunnioiteta kansanvaltaa, demokratiaa, ja jokaisen vapaata oikeutta valita poliittinen suuntauksensa, vaan tahdotaan väkivallalla ja pakottamalla muuttaa järjestelmää?

punafasismia?

Käyttäjän ekqvist kuva
Marko Ekqvist

Olli kirjoittaa asiaa. En koe kovin mielekkäänä, että esim. paltsumme aikaan kiviä lentelisi vaalitoimistomme ikkunasta. Eleteään sentään demokraattisessa yhteiskunnassa? Lasku tästä tihuloinnista on valmiina (>2000e), mutta kun saamme vihiä kenelle, niin varmasti lähtee. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128874046856...
ps. ikkunaan heitetyistä kivistä on tehty taideteokset. Julkistamistilaisuus kiviteosten suhteen ilmoitetaan myöhemmin. Julkistamistilaisuuden kutsuvieraslistalla on mm. Paavo Arhinmäki, Dan Koivulaakso ja Li Andersson.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Yleisesti ottaen poliitikkojen tehtävä on yrittää ratkaista todellisia ongelmia, eikä fantsutella, että ongelmia ei ole. Asiaa ei auta, jos "anarkistien" hyökkäys rautaputkien kanssa katupartion kimppuun uutisoidaan Iltalehdessä "äärioikeiston tappeluksi keskustassa", tai sitä pidetään puheenvuorossa "asenteena, jossa kaikki on yhtä suurta uhkaa" - kuten Petra yllä.

Jostain syystä tietyissä leireissä eurokriisi on kuulemma mielikuvituksen ja propagandan tuote, katuryöstelyistä puhuminen on uhkakuvien luomista mutta sitten vastaavasti - kelatkaa - paljastettu-kirjoittajien avautumiset milloin mistäkin ovat vain huolestuneita, asiallisia ja sydämellisiä pienen ihmisen ja oikeusvaltion puolella olemista.

Vanha peukalosääntö riveistä on, että yleensä kannattaa valita se rivi, joka yrittää pysyä objektiivisessa todellisuudessa. Jos on epävarma siitä, kumpi rivi on paremmin todellisuudessa kiinni, kannattaa valita se rivi, joka helpommin myöntää, kun se on jostain asiasta väärässä.

Miksi muuten Petran mielestä uhkakuvista puhuminen on merkki epävarmuudesta, rääpälöinnistä ja pelokkuudesta, mikä peräti keikuttaa turvallisuuden tunnetta?

Onko itsetarkoitus luoda uskoa huomiseen, vai olisiko sittenkin järkevämpää yrittää keskustella ongelmista, eikä lakaista niitä maton alle?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Samoja asioita mietin kuin Huopainen. Miksi Reija Härkosen kirjoitus äärioikeiston uhasta ei ollut pelkojen lietsomista, mutta tämä kirjoitus on?

Huvittavaa minusta on, että tässä ketjussa asiallisin keskustelija näyttää olevan Muutoksen Jari leino. Muuten löytyy tyypillistä koulukiusaajamaista lällättelyä, valitettavasti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hei Juhani,

On eri asia analysoida ongelmia tai mahdollisia ongelmia ja jakaa niistä realistista tietoa ja työkaluja käsitellä niitä.

Epärealististen pelkojen levittäminen on yhteisölle usein hyödytön ja jopa yhteisöä vahingoittava tapa hakea suosiota, mutta helppo. Pelkojen lietsonta itse asiassa jopa lisää pelon aiheita, ironista kyllä. Tutkitusti esim. puistot muuttuvat vaarallisemmiksi jos niistä puhutaan vaarallisina, sillä tavalliset ihmiset alkavat vältellä niitä ja tilaa jää rikollisille operoida. Sen sijaan jos yhteisö rohkeasti päättää käyttää puistoaan ja viettää siellä sankoin joukoin aikaa riskeistä huolimatta, rikollisten valta hupenee. Yksinkertainen esimerkki siitä, miten rohkeus on todellista valtaa pelottavassa maailmassa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita vaikeista asioista tai ongelmista puhumattomuutta. Eri ihmisillä on luonnollisesti eri näkemykset siitä, mikä on uhkaavaa ja mikä ei. Mutta kun Olli Immonen kirjoittaa perjantai-illalla Helsingin rautatieasemalta että kaamea, pelottava, etninen Babylon, niin ihmettelen miksei kukaan Ollin helsinkiläisistä ystävistä auta Ollia ja kerro, että tällainen rautatieasema on aina ollut, siellä mölistään etenkin viikonloppuisin, usein kovaan ääneen koska siellä kaikuu, joskus siellä notkuu hämäränoloisia tyyppejä ja Vartiotornin tuputtajia, mutta yleensä läpikulkumatka sujuu turvallisesti. Kaikki tietävät, että se on aina ollut hieman jännempi paikka, siis myös ennen eriväristen ihmisten ilmaantumista urbaaniin maisemaan. Mutta enimmäkseen se on vain Euroopan kaunein ja arkkitehtoonisesti kekseliäin päärautatieasema.

En kuulu Paljastettu-sivustolle, joten en ota nyt kantaa siihen tai jos otan, otetaan se eri keskusteluksi. Siitä voisin kuitenkin sanoa, että on täysin eri asia, että kansalaiset peilaavat ja arvostelevat keskenään epäkohtia tai mielestään typeriä juttuja, kuin että parlamentaarisella tasolla asetetaan pelkokuvia, joille poliittinen työ perustuu. "Fantsuttelu" on myös asia erikseen.

Käyttäjän AnteroKangas kuva
Antero Kangas

Hyvä Olli! Ruotsissa, jota Suomi seuraa mistään mitään tietenkään oppimatta, on tällähetkellä 55 aluetta, jonne poliisi, palokunta tai ambulanssit eivät mene. Poliisit korkeintaan raskaasti aseistettuna ja suurella miehistöllä. Ne on maahanmuuttajien valloittamia ja heidän rikollisjärjestöjensä hallinnoimia. Täysin. Tilanne on suoraa seurausta politiikasta: mokuta, hajota ja hallitse. Eli pieleen mennyttä värikkyyden ja reippauden lisäämistä. Helsingissä tapahtuvat kärsäkarnevaalit ovat vasta alkusoittoa tulevalle ja kukkahattuilulla ei asiaa hoideta. Kyllä se maailmankuva siitä muokkaantuu, kun herää sairaalassa maahanmuuttajien porukalla ryöstämänä, raiskattuna, kallo murtuneena ja ilman muutamaa hammasta, kuten Oulussa vasta tapahtui. Kaikki väkivalta on tuomittavaa ja niistä pitää rangaistuksia koventaa ja rajusti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olen itse lukenut tuon poliisiraportin, johon välillisesti viittaat. Siinä ei tosin lue, että olisi 55 no-gota vaan että kaikilla mainituilla aluiella operoidaan ja osin tehostetusti. Täällä Usarissa on ennenkin käsitelty tuota sitkeää huhua.

Raportin voi lukea tästä ihan itse ilman huhufaktoria.

http://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/Ra...

Tuomas Järvilaki

Eikä niitä ole missään muuallakaan.
Pelkkää nuivaa propagandaa, kuten sharian soveltaminen omissa yhteisöissä.
Eihän kukaan voinut estää esim. Ayaan Hirsi Alin ryhtymistä ateistiksi ja feministiksi.

Käyttäjän MikaelVirtanen kuva
Mikael Virtanen

Nimenomaan se on rohkeutta, että uskaltaa puuttua ongelmiin ajoissa, kuten Olli Immonen. Muu on konformismia, miellyttämisenhalua ja pelkuruutta.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Minun mielestäni tyhmyys ja ahkeruus ovat erittäin viheliäinen yhdistelmä.

Tapio Suhonen

Katseleeko joppe nyt peiliin, vai mistä on kysmys?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #55

Juu, siitä kaikella todennäköisyydellä on kysymys, ja onhan rehellisyys aina hyve, vaikka erikoisessa kohdassa lausuttuna. Peukutus tästä poikkeuksellisesta avoimuudesta.

Tapio Suhonen Vastaus kommenttiin #62

Mielestäni huonoin luonteenpiirreyhdistelmä miehessä on: pelkuruus ja pikkumainen pahantahtoisuus. Tyhmyys tulkoon sitten seuraavana.

joppe ei ymmärrä seuravaa: moraali ja vallankäyttötarve eivät ole järjellä perusteltavissa. Hän ei ymmärrä myöskään sitä, että moraalintunteeseen pohjaava eettisyys, perusteenaan relativistinen asenne, koskien valittuja kohteita ei ole mahdollista: ne kumoavat toisensa.

joppe on siis välineellisen "järjen" käyttäjä. Järki sulkuihin, koska jopen asenne ei ole aina sillä perusteltavissa.

Olen vahvasti sitä mieltä, että molemmat härköset voisivat jatkaa potkupallon katselemista ja jättää ajattelu syiden ja seurausten suhteista muille.

Käyttäjän MikaelVirtanen kuva
Mikael Virtanen

"A decadent civilization compromises with its disease, cherishes the virus infecting it, loses its self-respect." — E. M. Cioran

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mites äärioikeisto?

Saako se riehua ihan miten lystää?

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Miten määrittelet äärioikeiston? Jos rehellisiä ollaan niin Perussuomalaisetkin on sosialistinen vasemmistopuolue.

Perinteisissä oikeiston ja vasemmiston määritelmissä pitäydyttäessä äärioikeisto vastaisi kaiken yksityistämistä ja anarkokapitalismia. Määritelmänsä mukaisesti anarkokapitalismi ei hyväksy aggressiota vaan pyrkii vaikuttamaan markkinoiden kautta yhteiskuntaan.

Käyttäjän MikaelVirtanen kuva
Mikael Virtanen

Tarkennus; Optulan 2014 raportin mukaan Afrikasta tulevien maahanmuuttajien väkivaltarikollisuus on 5,5 kertaista, ja lähi-idästä ja pohjois-Afrikasta tulevien maahanmuuttajien 5,73 kertaista suomalaisiin verrattuna.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kyllähän sen ymmärtää että Immonen on huolissaan erityisesti äärivasemmistolaisesta ektremismistä. Suomen Sisun puheenjohtajana ja tunnettuna poliitikkona hän voi itse joutua äärivasemmiston väkivallan kohteeksi. Mikäli tilanne pahenisi...

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Sanoisin No hätä, kun tätäkin monilahjakasta mielenosoittaja sakkia katsoo. http://static.iltalehti.fi/etusivu/persumiekkari_v... Miten Soini ja fasismi liittyvät toisiinsa - saati kumpikaan niistä Suomen ilmavoimiin ja ilmavoimien tunnukseen, mikä halutaan selvästi tässä kieltää? Ei ymmärrä.

Ilkka Huotari

Karo, sanoit SVL:ää rikollisjärjestöksi Paulin Vennervirran blogissa.

Haluaisitko nyt vastata siihen kysymykseen onko AFA myös mielestäsi rikollisjärjestö (ja perustelut jos ei)?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

En tiedä eroaako Ruotsin järjestäytyneen rikollisuuden määritelmä olennnaisesti Suomen määritelmästä, mutta jos ehdot täyttyvät niin miksipä ei? Ja sitten on vielä ne EU:n kriteeritkin, tottakai. Mielenkiintoista oli muuten wikipediassa mainittu seikka siitä että ruotsalaiset antifasistit tekevät yhteistyötä virkamiesten kanssa.

Miksi koet muuten tärkeäksi tuoda Antifascistik Aktionin mukaan keskusteluun? Sehän on ruotsalainen järjestö? Etkö keksi Suomesta mitään vastaavaa ryhmää?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ja vielä sanotaan, ettei suomalaisella kansanedustajalla ole huumorintajua, Olli Immonen kirjallisella kysymyksellään hallitukselle osoittaa, että kyllä on.

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen

Niinpä. Minäkin tulin hyvin hyvin iloiseksi, kun sain toimitettua tuon kirjallisen kysymykseni eduskunnan keskuskansliaan.

Esa Niemi

Europolin terrorismiraporteissa äärivasemmisto suoritti 296 iskua vuosien 2007-2012 välillä ja äärioikeisto 9. Äärioikeiston iskuja ei voitu edes laskea terrori-iskuiksi, vaan olivat lähinnä spontaania pahoinpitelyä tai omaisuuden vahingoittamista tai sen yritystä.

Äärivasemmiston iskuissa kuoli useita ihmisiä.

https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/...

https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/...

https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/...

https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/...

https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/...

https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kun tarkasteluun otetaan pidemmän aikavälin tilastot, erottuu separatismi suurimpana yksittäisenä syynä. Tottakai määritelmä on riippuvainen paikallisista olosuhteista. Yleisesti ottaen eteläisessä Euroopassa paukkuu enemmän kuin pohjoisessa. Irlanti nyt tekee maantieteellisen poikkeuksen ja Breivik Norjassa.

Jari Leino

Aiheellinen ja rohkea keskustelunavaus asiasta, joka on Suomessa vaiettu tabu.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tabu on saanut aivan uuden merkityksen, sillä useimmiten kun nykyään puhutaan "vaietuista tabuista", on kyse jostain josta kansanedustajat jauhavat kyllästymiseen asti, ja heidän seuraajansa levittelevät asiaa vaikkapa hommafoorumilla päivät pääksytysten. Mikäköhän näillä mittapuilla olisi keskusteltu tabu?

Jari Leino

Vasemmiston harjoittama väkivalta ja uhkailu on todellakin tabu, josta Suomen valtamedia ja useimmat poliitikot (95%) vaikenevat. Ja kuten tästäkin ketjusta näkee, monet ihmiset haluaisivat tyrehdyttää tästä asiasta keskustelun myös netissä.

Jollain "rasismin nousulla" kyllä jaksetaan pelotella kansaa. Kolmesta pussikaljamiehestä koostuvasta väkivaltaisesta äärioikeistosta on vedetty jo vuosien ajan isoja otsikoita, joita käytetään tavallisten ihmisten pelotteluun, uhkakuvien lietsomiseen ja toisinajattelijoiden vaientamiseen. "Rasismiin" liittyvä uhkakuvien lietsonta ja kansankiihotus on ollut täysin irrationaalista verrattuna ongelman vakavuuteen.

Yhteiskunnassa tarvitaan reippautta, ei rääpälöintiä. Reippautta, yhteishenkeä ja sopuisaa tunnelmaa. Joten eiköhän lähdetä kaikki reippaasti, yhteishenkisesti ja sopuisasti marssille äärivasemmiston väkivaltaa vastaan! Sellaista marssia ei olekaan Suomessa ennen ollut. Juuri siksi mielenilmaus nimenomaan äärivasemmiston väkivaltaa vastaan olisi äärimmäisen tärkeä.

Timo Saarinen Vastaus kommenttiin #29

JOO!!! Ja kannibalismista puhutaan myös aivan liian vähän! Nyt Jari, reippaasti marssimaan kannibalismia, voodoota ja ebolaa vastaan! Niistä puhutaan aivan liian vähän eli selkeitä tabuja ovat.

Asioista On Saatava Puhua.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #32

Jos joku haluaa mennä marssimaan kannibalismia, voodoota ja ebolaa vastaan, niin ihan vapaasti minun puolestani. Itse en pidä noita kovinkaan suurina ongelmina Suomessa nyt enkä tulevaisuudessakaan, varsinkin jos maahanmuutto Afrikasta pidettäisiin kurissa.

Timo Saarinen Vastaus kommenttiin #35

Jari Leino antoi juuri malliesimerkin siitä, miten asiat halutaan Suomessa vaieta.

On tää Suomi pahaksi mennyt.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #39

Mikä sinua estää Voodoo-marssia järjestämästä?

Vaikenemisesta voidaan puhua vain jos SINÄ et sitä tee. Etkä sinä siihen Jari Leinolta lupaa tarvitse.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #39

Jos joku haluaa mennä marssimaan kannibalismia, voodoota ja ebolaa vastaan, niin ihan vapaasti minun puolestani.

Jos joku haluaa puhua kannibalismin, voodoon, ebolan tai fistulan esiintymisen uhasta Suomessa, niin ihan vapaasti minun puolestani.

Timo Saarinen Vastaus kommenttiin #47

"Joten eiköhän lähdetä kaikki reippaasti, yhteishenkisesti ja sopuisasti marssille äärivasemmiston väkivaltaa vastaan! Sellaista marssia ei olekaan Suomessa ennen ollut. Juuri siksi mielenilmaus nimenomaan äärivasemmiston väkivaltaa vastaan olisi äärimmäisen tärkeä".

Mehän voisimme yhdistää voimamme näiden kaikkien yhtä todennäköisten uhkien vastustamiseen. Minua pelottaa myös UFO:t, jotenka vastustetaanko niidenkin uhkaa samalla?

Jari Leino Vastaus kommenttiin #49

Jos nyt ensin pidettäisiin se marssi äärivasemmiston väkivaltaa vastaan, koska sellaista ei ole koskaan ennen ollut. Kyseessä olisi historiallinen tapaus.

Voithan sä tietysti tuoda marssille oman "Ja UFOT kans!!!1!" -kylttisi. :)

Timo Saarinen

"Äärivasemmiston toimintaa tulee tarkkailla, ja sen laittomuudet ja väkivallanteot on tuomittava samalla tavoin kuin muidenkin ryhmien. Kuitenkin julkisuudessa esimerkiksi jotkut vasemmistopoliitikot ovat jopa antaneet ymmärrystä mellakoinnille ja todenneet hyväksyvänsä yhteiskunnan omaisuuden tuhoamisen. Tällainen väkivallan tai vahingontekojen hyväksyminen päättäjiltä on vastuutonta, ja se voi pahimmassa tapauksessa radikalisoida äärivasemmiston toimintaa Suomessa entisestään. Lukuiset esimerkit muualta Euroopasta osoittavat, mihin äärivasemmiston radikalisoituminen voi pahimmillaan johtaa."

Onko jossain muuten sanottu, että väkivallantekoja ei tuomittaisi, jos kyse olisi jostain mystisestä 'vasemmiston' väkivallasta? Olisi muuten ihan kiva, jos kertoisit hieman tarkemmin tuosta 'vasemmiston' riehumisesta.

Vai onko sitä esim. Tampereen 'Persu-Peten' edustama ekstremismi: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128862971199...

Jari Leino

Timo Saarinen esitti malliesimerkin siitä, miten valtamedia pyrkii peittelemään äärivasemmiston väkivaltaa uutisoimalla yleisesti "nuorisomellakoista" tms. Jos mellakoitsijoiden joukossa on yksikin, joka sanoo äänestäneensä persuja, niin se kaivetaan varmasti esille ja esitellään joka mediassa mellakoijan stereotyyppinä.

Timo Saarinen

Jari Leino esitti malliesimerkin siitä, mitä tapahtuu, kun todellisuutta ei haluta uskoa, vaan halu uskoa omaan tarinaan on liian vahva.

Jonkun koulunnan mukaan kyse on myös itsepetoksesta.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #38

VALTAMEDIA todellakin osoitti - jälleen kerran - aivan uskomattoman venymiskykynsä haistaa veripisaran meressä.

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen

Jari, näinhän se on. Konsensusmedia todellakin pyrkii aktiivisesti peittelemään äärivasemmiston väkivaltaa ja sen uhkaa. Vasemmistolainen valtamedia jaksaa päivästä toiseen melskata jostakin epämääräisestä äärioikeiston uhasta Euroopassa ja Suomessa, vaikka todellisuudessa se uhka eurooppalaiselle sivilisaatiolle tulee täysin toisesta suunnasta, äärivasemmistosta.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #83
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #83

"Vasemmistolainen valtamedia" missähän sitä näkee tai kuulee.

Timo Saarinen Vastaus kommenttiin #83

Hyvä Olli.

Ei median tarvitse peitellä mitään äärivasemmiston väkivaltaa Suomessa, sillä sitä ei ole. Edes lähteenäsi käyttämä sisäministeriön raportti ei tue tuota väitettä saati arkikokemus.

Luojan kiitos, ei meillä ole juurikaan 'äärioikeistolaistakaan' väkivaltaa, kuten ei muutakaan poliittisesti motivoitunutta väkivaltaa. Ja näin oikein hyvä. Se, että ihan tosissasi väität 'äärivasemmistolaisen' väkivallan olevan uhka, on absurdi ja tosiasiat kieltävä väite.

Se, mikä oikeasti on vaarallista, on tämä lietsomisesi. Sillä juuri tällainen vastuuton ja tosiasiat kieltävä demagogia on vain omiaan luomaan sitä väkivaltaa - ja siihen sinä taidat pyrkiäkin: kun uhkakuvaa ei ole se, perkele, luodaan vaikka väkisin. Ja sitten joku keksii puhua nyrkein, sillä tiedättehän: äärivasemmisto! Eurabia! Suomalaisuus on uhattuna!

On helppo ymmärtää, miksi harrastat tällaista demagogiaa, sillä olethan poliitikko, jonka pitää äänestäjiään tyydyttää. Ja sinun äänestäjäsi eivät faktoja kaipaa: he kaipaavat väkivaltaviihdettä ja voimakkaita tunteita. Siksi sinun pitää luoda tunnepitoista hömppää, tuhon dystopiaa, peittääksesi asian puutteen ja luodaksesi illuusiota uhasta ja siitä, miten sinä saavut paikalle ja pelastat Suomen. Tämä on halpaa ja helppoa demagogiaa, kuka tahansa pystyy luomaan uhkakuvia, sillä niiden ei tarvitse perustua mihinkään, mutta tämä on erityisesti vastuutonta politiikkaa.

Ja juuri siksi on tärkeää, että hyvät ihmiset osoittavat sen, miten väärässä sinä olet.

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #96

Ajoitus on kyllä mielenkiintoinen tälle kyselylle siitä, että vuosi sitten Tampereella nähtiin mellakka, Suomen mitassa suuri, mutta Euroopan mitassa pieni, jossa anarkistien aloitteesta puhjenneeseen mellakointiin yhteiskunnan eliittiä kohtaan osallistui myös perussuomalaisten kannattajia.

Mutta Immosen ajoitus on tosiaan mielenkiintoinen. Etenkin kun nyt viime päivinä on nähty:

- Fasistit mellakoi Puolassa tiistaina 11. marraskuuta
- Poliisi sai keskiviikkona 12. marraskuuta kiinni suurimman yksittäisen poliittisen väkivallan tekijän 2010-luvun tähänastisessa Suomessa, äärioikeistolaisen miehen, jonka rikoksia Immosen poliittinen viiteryhmä on väheksynyt. Kiinnisaatua miestä epäillään vasemmistopoliitikon kaasuttamisesta, tamperelaisen anarkopunkkarin pahoinpitelystä tämän kotiovelle aamuyöllä sekä puukotuksesta Jyväskylän kirjastossa, jossa oli puukotuksen aikaan käynnissä nuorten vasemmistolaisten kirjatilaisuus

Seuraavana päivänä, 13. marraskuuta, Immonen sitten teki tuon kirjallisen kysymyksensä. Sattumalta samana päivänä, kun Foregin Policy julkaisi artikkelin Kreikan uusnatseista, jotka sai oman jytkynsä ja sen jälkeen harjoittelivat puukotuksia lampailla ja suunnittelivat parlamentin valtaamista tankeilla.

http://www.foreignpolicy.com/articles/2014/11/13/g...

Horinat jostain valtamedioiden vasemmistolaisesta salaliitosta ja "eurooppalaisen sivilisaation puolustamisesta" pistää lähinnä kysymään, että pitäiskö Ollin joskus vaikka vähän kuunnella muitakin kuin valmiiksi samanmielisiä. Tuo nyt muistuttaa tyypillisten nuorten fanaatikkomiesten uhoa, kun keskinäisellä komppailulla mennään ns. tiloihin.

Ja vielä meidän veronmaksajien rahoilla...

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Jotenkin tuntuu erityisen absurdilta, että perussuomalainen puhuu vasemmiston väkivallan uhkasta, kun omassakin pesässä on melkoisen paljon putsattavaa!

Jari Leino

Raili Sergejeff esitti jälleen yhden esimerkin siitä, että suvaitsevaisten mielestä vasemmiston väkivallan uhasta ei saisi puhua.

Jussi Saarelma

Jari Leino esitti jälleen yhden perättömän väitteen siitä, että myyttinen suvaitsevaisto ei muka haluaisi jostain asiasta puhuttavan.

Saa puhua. Puheen ja esitettyjen "faktojen" kritisoiminen, tai kirjoitusten motiivien pohtiminen, ei ole sama asia kuin halu sensuroida keskustelua.

Itseasiassa esitettyjen väitteiden tarkastelu ja niiden kritisoiminen perustelluin argumentein on juuri sitä: keskustelua. Tiedän, aika päräyttävää toimintaa siihen tottumattomalle.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Missähän minä olen sanonut, ettei väkivallan uhasta saa puhua?

Minusta tuntuu vain ihan oikeasti absurdilta, koska persut eivät tosiaankaan ole niitä puhtaimpia politiikan pulmusia.

Tuli mieleeni vanha sananlasku: pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin.

Ja vielä - suvaitsevaisuudessa ei ole mitään vikaa! Inhimillisyys ja empatia ovat hyviä arvoja, ja kannattaisi itse kunkin miettiä niitä asioita, esim. siten, että kuvittelee itsensä näiden "väärien" ihmisten asemaan. Monen empatia, tai ehkä se onkin itsetunto, ei siihen riitä. Oma epävarma, joskin suuri ego, tekee monelle tepposensa.

Vääryyksiä ei tarvitse suvaita, enkä minä suvaitse niitä, oli puolue sitten mikä tahansa.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #117

No haluaisitko sitten puhua äärivasemmistolaisen väkivallan uhasta? Tai edes antaa persun puhua siitä ilman että sinä hoet koko ajan, että on absurdia absurdia, että persu puhuu kyseisestä asiasta.

Sinunko täällä pitää saada määritellä, mistä persut saavat puhua ja mistä eivät?

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #119

Se on absurdia, koska sellaista perusteltua uhkaa ei ole. Sisäministeriön raportti, johon Immonenkin viittaa, toteaa, että suomalainen "äärivasemmisto" ja anarkistit ovat perinteisesti ja pääosin maltillista porukkaa ja sen väkivallanteot ovat kohdistuneet poliiseihin mielenosoitustilanteissa, kun taas poliittisen kentän sieltä Immosen laidalta tuleva väkivalta edustaa suurinta osaa poliittisesta väkivallasta ja on luonteeltaan sellaista, että sen uhriksi voi joutua lähes kuka vaan lähinnä sattumasta, jonka tekijät ovat aseistettuja. Se on se uhka.

Samaten raportti toteaa kuinka tuo väkivaltainen uhka tavallisille ihmisille on saanut kasvuvoimaa nimenomaan niistä maahanmuuttajavastaisten asenteiden levittämisistä, joita sekä Leinon että Immosen puolue on tehnyt.

Immosen ja Leinon poliittiselta kentältä tapahtuva poliittinen väkivalta on sikälikin ajankohtainen kysymys, että tällä viikolla vangittiin mies, jota epäillään useista poliittisista väkivallanteoista.

Tämän takia kysymys on absurdi. Se on ihan yhtä absurdi, että jos virkavaltaa pitkään pakoillut muslimiterroristi saataisiin kiinni niin seuraavana päivänä muslimipoliitikko tekisi kysymyksen äärikristittyjen mahdollisesta väkivaltauhkasta. Eikö olisikin vähän absurdia?

Jari Leino Vastaus kommenttiin #126

Älä viitsi valehdella: SVL ei edusta Leinon eikä Immosen "poliittista kenttää".

Matti Hirvosen mielestä poliisiin kohdistuva väkivalta on siis OK?

Vasemmiston väkivalta, uhkailu ja painostus kohdistuu poliisin lisäksi myös sellaisiin toisinajattelijoihin, joista vasemmistolaiset eivät pidä. Vasemmistolaiset ovat väkivallan uhkaa käyttämällä pyrkineet rajoittamaan ja estämään täysin laillisten yhdistysten ja muun muassa muutospuolueen kokoontumisvapautta ja poliittista toimintavapautta. Tämä on selvä yhteiskunnallinen uhka, josta on voitava puhua.

Jos Matti Hirvonen kokee asian absurdiksi, lohdutan sinua sillä, että sinun ei ole mikään pakko osallistua tähän keskusteluun. ;)

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #119

Jari Leinon kommentti on aivan tyypillistä provosointia, enkä ryhdy sellaiseen itse.

Persut saavat puhua ja tehdä mitä vaan, kunhan se pysyy laillisuuden sisäpuolella, sama koskee äärivasemmistoa, ja muitakin toimijoita.

En jatka tällaista ala-arvoista "keskustelua", koska se ei pysy asiallisella linjalla. Harmillista, ettei kaikilla neutraali - vaikka kärkeväkin - keskustelu onnistu, vaan pitää alkaa jyräämään eri mieltä olevia epäasiallisella tavalla.

Järkevä ja asiallinen keskustelu olisi hyvä asia, ja silloin voisi ehkä löytyä ratkaisujakin erilaisiin ongelmiin.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #127

Eli et halua keskustella vasemmistolaisesta väkivallasta etkä halua, että kukaan muukaan keskustelee siitä. Tämä tuli erittäin selväksi. ;)

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Immosen mainitsemasta "yhteiskunnan omaisuuden tuhoamisesta" tuli nyt mieleen se yksi libertaristi, joka tässä taannoin selosti, että yksityistä omaisuutta pitää kunnioittaa, mutta nimenomaan tuolla valtion omaisuudella ei ole niin väliksi.

Kaveri tosin korosti olevansa oikeistolainen eikä vasemmistolainen.

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen

Kai myös oikeistolibertaarilla on oikeus saada pohtia sitä, kunnioittaako hän enemmän yksityistä omaisuutta vaiko valtion omaisuutta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko mielestäsi oikeistolibertaarilla oikeus tuhota yksityistä tai valtion omaisuutta oman harkintansa mukaan?

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen Vastaus kommenttiin #79

Tietenkään kenelläkään ei ole oikeutta tuhota kenenkään toisen omaisuutta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, miksi kansanedustaja Immonen ( ps.) juuri nyt huutaa apuun hallitusta, jonka toimiin ja harkintakykyyn Perussuomalaiset eivät tähänkään asti ole luottaneet ?

P.S. Väkivallalla uhkaileva äärivasemmisto pitäisi saada jonkin terveellisen harrastuksen pariin. Ehdotan pesäpalloa, sillä pesäpallomaila on välineenä tuolle porukalle jo tuttu. Eiköhän äärivasemmistostamme saisi koottua parikin joukkuetta puulaakisarjaan.

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen

Pekka: En minä ole huutamassa hallitusta apuun. Haluan vain tietää, miten se aikoo toimia tämän kasvavan ongelman edessä vai aikooko toimia mitenkään. Suoraan sanoen en odota ministerin vastaukselta (saati toimilta) ihmeitä, mutta kai tietynlainen piittaamattomuuskin tätä asiaa kohtaan kertonee jotakin tämän yhteiskunnan nykytilasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niin, olihan täällä Suomessa ns. "äärivasemmistokin" heitä kutsuttiin millon "stallareiksi" sinisalolaisiksi, vähemmistökommareiksi ja heidän vahvin ase oli laululiike ja pakko näin demarina on myöntää, olihan se pirun vahva ase, vieläkin se musiikki korvamatona soi.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Olli Immonen.

Mietin, että jos uusnatsien järjestyspartiot alkavat yleistymään Helsingissä, niin eikö Helsingin kaupunki voisi korvata ne omilla, LAILLISILLA, järjestyksenvalvojillaan?

Käytännössä se, että kansalaiset itse järjestävät laittomia järjestyspartioita kaduille, kertoo siitä, että kaduilla on turvallisuusvaje, jonka julkisen sektorin tulisi täyttää.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Ei Helsingin kaduilla mitään turvallisuusvajetta ole sen enempää kuin Istanbulissa.
Immonen on Oulusta ja pelkää vain puolueensa nimissä. Populismia.

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen

Jori: Mitä tarkalleen ottaen tarkoitat "laittomilla" järjestyspartioilla? Kannattaa tutustua pakkokeinolakiin: http://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110806

Esimerkiksi Kymenlaakson poliisipäällikön Ossi Lähdesmäen mielestä ylimääräiset silmät ja korvat ovat aina poliisin kannalta hyödyllisiä. Poliisiylijohtaja ehdottikin blogissaan Suomeen vapaaehtoisia katupartioita:
http://yle.fi/uutiset/poliisipaallikko_vapaaehtois...

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Tuskinpa poliisipäällikkö Lähdesmäki tarkoitti Suomen Vastarintaliikettä tai muita uusnatseja puhuessaan "silmistä ja korvista". Poliisin silmiä ja korvia ovat tavallaan kaikki kansalaiset, ajatellaan vaikkapa liikenneonnettomuuden silminnäkijöitä, joilta poliisi kysyy tietoja.

Katupartioajatus, jota sinäkin Immonen Suomen Sisun puheenjohtajana hellit, on täysin sietämätön ratkaisu. On aivan turha kuvitella, että lähes kaikkien viranomaisten ja kansalaispiirien karsastama äärikansallismielinen kerho olisi millään muotoa uskottava toimija.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #106

Eivätkö SVL:n jäsenet tai muut ihmiset, joita sinä pidät uusnatseina tai muuten pahoina ole Suomen kansalaisia?

Eikö heillä ole ihan samat yhdenvertaiset ja tasa-arvoiset ihmisoikeudet ja perusoikeudet ja kansalaisoikeudet kuin muillakin Suomen kansalaisilla?

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #120

SVL:n jäsenten "pitäminen uusnatseina" on vähän kuin Jari Leinon pitäminen puolueen puheenjohtajana tai Olli Immosen pitäminen kansanedustajana.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Olin mukana siinä laululiikkeessä. Äärivasemmistoa se oli ainoastaan suhteessa silloiseen vallitsevaan ilmapiiriin. Isäkapinaa. Meidän kaikkien isät olivat olleet sodassa ja koko liike oli ideoitu SOL:n (Sosialistisen opiskelijaliikkeen) työpöydän ääressä.
”Millä me saataisiin lisää jäseniä? Ruvetaanpa ihailemaan Neuvostoliittoa!”
Ja sehän puri.
Tosiasiassa SKP:n jakautuminen kahtia vuoden 1968 Tšekkoslovakian tapahtumien jälkeen oli siinä taustalla ja me vain hyväksyttiin äänekkäästi Prahan miehitys.

Hölmöä, ja niin kuin Kaisa Korhonen sitä kuvaili, oltiin kuin luokkaretkellä ja mentiin vahingossa väärään saareen.
Senaikainen Suomi oli kuin pappila jossa vallitsi hyvin voimakas oikeistolainen henki.
Tämä on Olli Immosenkin hyvä tietää: ääriliikkeet syntyvät aina vastareaktiona. Jos olet näkevinäsi jotakin äärivasemmistoa Suomessa, se on osoitus siitä että perussuomalaiset koetaan äärioikeistoksi. Se on sun kannaltasi vain hyvä. Tai sitten näet vain mörköjä eikä niitä ole olemassakaan.

Käyttäjän immonen kuva
Olli Immonen

Kyllä nämä nykyajan äärivasemmistoryhmittymät ovat jotakin aivan muuta kuin "laululiikkeitä", kuten tuo ministeriönkin tilannekatsaus hyvin osoittaa.

Väität, että äärivasemmisto on syntynyt vastareaktiona "äärioikeistolaisten perussuomalaisten" nousulle. Minä taas näen perussuomalaisten syntyneen vastareaktiona nimenomaan nykyiselle äärivasemmistohegemonialle.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Minä taas näen perussuomalaisten syntyneen vastareaktiona nimenomaan nykyiselle äärivasemmistohegemonialle."

No jopas. Lähinnä ulkopuolelta näyttää, että perussuomalaiset syntyivät SMP:n tuhkista vastareaktiona valtapuolueille ja EU:lle. Mutta tietenkin voi olla näin että äärivasemmiston vastapooliksi. Aika hämmentävää, ja jälleen tuo suhteellisuus nostattaa kulmia.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #88

Perussuomalaiset ovat siinäkin mielessä jännä kombo että he ovat faktisesti Veikko Vennamon SMP:n jälkeläisiä mutta eivät tunne kunnioittavan suurestikaan tätä aatepohjaa. Mietin niitä lausumia mitä esim. Pekka Vennamo on saanut osakseen, ettei ihan tältä Immoselta itseltäänkin. Verrattuna esim. Keskustapuolueeseen tuossa on huima ero, keskustalaiset arvostavat aateperintöään. En ole itse keskustalainen, tuli vain tämä mieleen.

Käyttäjän MinnaRouhiainen kuva
Minna Rouhiainen Vastaus kommenttiin #100

Hei kaima, miksiköhän Pekka Vennamo on saanut negatiivisia kommentteja? Olisikohan siksi, että hän loukkasi meitä evakkojen jälkeläisiä ja isäänsä? Olisikohan Pekka Vennamo itse se, joka ei ymmärrä Veikko Vennamon perintöä?

"-Veikkohan oli itse maahanmuuttaja, korostaa Vennamo ja viittaa isänsä evakkotaustaan."

Eivät karjalaisevakot mitään maaHANmuuttajia olleet. Evakot olivat Suomessa syntyneitä ja kasvaneita Suomen kansalaisia. MaaSSAmuuttajia siinä missä esim. pääkaupunkiseudun nk. "junantuomat" tai kuka tahansa, joka asuu nykyään toisella paikkakunnalla kuin missä on syntynyt.

Oma isoisäni ja hänen koko sukunsa menetti kotinsa Käkisalmen läänissä, kun menetimme Karjalan. Isoisä menetti kotinsa lisäksi muutakin: hän uhrasi varpaansa Suomelle. Hän taisteli talvisodassa suomalaisena sotilaana Suomen armeijassa ja osa hänen varpaistaan amputoitiin paleltumisen takia. Joka sanoo, että karjalaisevakot olivat maahanmuuttajia, väittää samalla, että isoisäni oli palkkasoturi vieraan vallan armeijassa.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #109

No johan selvisi, kaima. Käsittämättömän stigmatisoiva on "mamu" käsitteenä kun olet vetänyt noin herneen nenään koko sukusi puolesta Pekka Vennamon lausunnosta..Itse en jäisi saivartelemaan tuota, Pekka Vennamolla kuten isä Veikollakin oli paljon ystävällisempi ote muualta tulleita kohtaan. Sanoihan Pekka Vennamo myös että SMP:llä oli itseasiassa Suomen ensimmäinen mamuehdokas kunnallisvaaleissa 1968. Tälläiseltä pohjalta ei toisenväristen sorsiminen ja suoranainen vihamielisyys kumpua mikä tokikin selittää Vennamoiden nykyisen statuksen perussuomalaisten keskuudessa.Suomen sisulaiset siellä jyllää. Evakkotausta ei sitten sinulla ole antanut ymmärrystä muualta tulleita kohtaan?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Äärivasemmistohegemonialle" nyt on kyllä pakko kysyä, missä maailmassa Immonen oikein elää, Suomessa "äärivasemmistoa" ei ole edes olemassa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Immonen raapustaa:

"Minä taas näen perussuomalaisten syntyneen vastareaktiona nimenomaan nykyiselle äärivasemmistohegemonialle."

Perussuomalaisten jytkyvoitto tapahtui tilanteessa, jossa maassa oli ollut neljä vuotta porvarihallitus, ja vasemmistoliitto oppositiossa kahdeksan vuotta putkeen.

Perussuomalaisten nousulla, kuten eurooppalaisen oikeistopopulismin nousulla yleensäkin, ei ole ollut juuri mitään tekemistä vasemmiston toiminnan kanssa, koska poliittinen vasemmisto on ollut hampaaton ja lähes täysin vailla mitään vaikutusvaltaa. Populismin nousussa on ollut kyse kapinoinnista maltillisia keskiryhmiä ja tavallista porvarillista oikeistoa vastaan.

Syynä tähän on ollut se, että perinteinen oikeisto on sitoutunut vankasti EU-projektiin. Monissa maissa tämä on eurokriisin oloissa näyttäytynyt kansallisten arvojen laiminlyöntinä ja lietsonut kansallismielisen reaktion. Näin myös meillä.

Kapinoidessaan perinteisiä porvaripuolueita vastaan ovat oikeistopopulistiset puolueet samalla itse luoneet pohjan vastareaktiota edustavan vasemmiston uudelle nousulle. Neljä vuotta sitten vasemmistoliitto oli menettänyt paikkansa EU-parlamentissa, eikä kukaan ollut koskaan kuullutkaan Li Anderssonista tai pahemmin edes Dan Koivulaaksosta. Nyt on tilanne olennaisesti toinen, osaksi sen takia koska eräät perussuomalaiset vaikuttajat ovat itse halunneet polarisoida tilannetta.

Tässä on se perinteinen ilmiö: kun vasemmiston kuolleeksi luultua raatoa potkii tarpeeksi kauan, niin huomataankin että siltä oli vain taju pois. Tarpeeksi monta kenkäisyä kun on tullut, niin se herää ja alkaa kävellä.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #92

Tässä Jalonen nostaa esille sen täsmälleen oikean näkökulman. Eurooppalainen äärioikeisto, (johon aatteellisesti Suomessa kuuluvat halla-aholaiset persut, Muutos 2011 sekä muutama vähäisempi järjestö, kuten vaikka Suomen Sisu) ei leimallisesti vastusta vasemmistoa vaan nimenomaan maltillisia ryhmiä niin keskellä kuin oikeallakin. Arvoliberaalit puolueet, ryhmät ja kansalaiset ovat heidän vihollisiaan.

Sen sijaan libertaarit saattavat usein kannattaa äärioikeistolaisia aatteita, ainakin tiettyyn rajaan asti. Arvoliberaali äänestäjä ei koskaan. Tämä ero on tärkeä havaita.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #107

Muutos 2011 on ääridemokraattinen puolue, joka ei leimallisesti vastusta yhtään ketään vaan vaatii, että kaikista mahdollisista asioista on järjestettävä sitova kansanäänestys, mikäli kansa niin haluaa.

Muutospuolueen jäsenistössä on huomattavan paljon arvoliberaaleja ihmisiä, jotka ovat paljon suvaitsevampia ja humanistisempia kuin vaikkapa Jorma Härkönen.

Itse en ole erityisen arvoliberaali, mutta sillä ei ole mitään tekemistä puolueen virallisen linjan kanssa, joka on siis se, että jokainen saa olla ihan mitä mieltä itse haluaa.

Matti Hirvonen

No jos nyt katsotaan mitä tuo sisäministeriön raportti sanoi Tampereen mellakasta niin:

"Kiakkovierasjuhlissa oli enemmänkin kyse radikaaleille äärivasemmistoaktivisteille avautuneesta otollisesta mahdollisuudesta järjestää ”suomalainen mellakka” –
mielenosoituksen, humalajuomisen ja yleisten sääntöjen rikkomisen yhdistävä julkisuushakuinen joukkotapahtuma. Suomen mittakaavassa kyseessä oli epätavanomainen tilaisuus, mutta muualla Euroopassa sitä ei todennäköisesti katsottaisi mellakaksi. Vastaavanlaisia tapahtumia on järjestetty Suomessakin 2000-luvulla lähes vuosittain ja järjestettäneen myös lähitulevaisuudessa.

Kiakkovierasjuhlat-mielenosoitus ja sen saama huomio saattavat lyhyellä aikavälillä motivoida anarkisteja uusien vastaavan kaltaisten mielenosoitusten järjestämiseen. Kokemusten mukaan yksittäisillä mielenosoitustapahtumilla ei kuitenkaan ole merkittävää laajempaa vaikutusta ääriliikkeisiin Suomessa. Suomalainen anarkisti- ja muu äärivasemmistolainen toiminta on kokonaisuutena arvioiden edelleen pienimuotoista ja maltillista, ja sen arvioidaan säilyvän sellaisena myös lähitulevaisuudessa."

Onko sisäministeriökin Immosen mielestä jonkun äärivasemmistolaisten salaliiton vallassa, koska ei tuo nyt vaikuta yhtään siltä mitä Immonen kyselyssään maalailee.

Ehkä ajankohta olisi parempi kysyä miksi poliisilta kesti niin kauan tavoittaa ("äärikansallismielinen") henkilö, jota epäillään useista aseellisista poliittisista väkivallanteoista viimeisen parin vuoden ajalta?

Herää kysymys, maksetaanko Immoselle tosiaan siitä palkkaa, että hän tällaisena aikana hukkaa yhteiskunnan voimavaroja täysin turhiin kyselyihin mielikuvitusuhkakuviensa pohjalta?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #110

Itse olisin taipuvainen tarkastelemaan Tampereen säpinöitä myös siitä näkökulmasta, että vasemmistoliitto oli tuolloin hallituksessa.

Tai ainakin se on yksi selitys, jota kannattaisi harkita. Tuossa vaiheessa vasemmistoliitto istui sen omien kannattajienkin keskuudessa epäsuositussa hallituksessa ja juhli ministeritasolla vieläpä oikeistolaisen presidentin vastaanotolla.

Mikäli vasemmisto olisi ollut oppositiossa, pettymys olisi purkautunut kukaties parlamentaarisesti tai jonain harmittomana marisemisena Kansan Uutisissa. Mutta kun vasemmisto olikin hallituksessa, protesti purkautui kaduille, ja näkyy yllättäen anarkistien ja kommunistien esiinmarssina.

Toisin sanoen, syntyi ainakin hetkeksi aikaa ulkoparlamentaarinen katutason oppositio. Ei mikään tavaton yhteiskunnallinen ilmiö liian laajapohjaisten hallitusten aikana. Samalla tavoin kuin oikeistopopulismi on kapinaa valtavirtaista porvarillista oikeistoa vastaan, niin samalla tavalla on radikaalimpi kommunismi tai suoranainen anarkismi kapinaa parlamentaarista vasemmistoa vastaan.

(Minkä lisäksi kommarit ja anarkot tietysti saattavat vielä vihata toisiaan, mutta ei nyt tehdä tätä liian monimutkaiseksi Immoselle.)

Jari Leino Vastaus kommenttiin #110

Immoselle maksetaan todellakin palkkaa siitä, että hän tekee kysymyksiä ja muita eduskuntatoimia sellaisista asioista, jotka kiinnostavat niitä ihmisiä, jotka ovat hänet eduskuntaan äänestäneet.

Sama pätee kaikkiin kansanedustajiin.

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #122

Eli Immonen saa palkkaa siitä, että tekee typeriä kysymyksiä, joissa ei ole mitään tolkkua?

Onko tällaisessa järjestelmässä mitään järkeä? Eikö Immosenkin olisi parempi tehdä jotain rehellistä työtä?

Jari Leino Vastaus kommenttiin #124

Kaikilla kansanedustajilla on tämän suhteen yhdenvertaiset oikeudet ja he myös käyttävät niitä kukin tavallaan. En minäkään arvosta kaikkia vihervasemmistolaisten eduskuntatoimia.

Itse kannatan suoran demokratian lisäämistä, eli sitovien kansanäänestysten käyttöönottoa ja eduskunnan merkityksen vähentämistä.

Pekka Heliste

Unohdit äärikristityt, meiltä matkustaa n 200 vapaaehtoista palvelemaan Israelin armeijassa ja kotiin tullessa he ovat potentiaalisia uhkia muille uskonnoille

Ja palvellessaan Israelin armeijassa he syyllistyvöt sotarikoksiin avustamalla siviilien tappamisessa ja saattavatpa osallistua itse tappamiseenkin.

Äärikristittyjen liikkeet ovat kaapanneet viranomaistoiminnankin ja liikkeiden johtajat ovat korvanneet poliisin ja oikeuden omilla toiminnoillaan ja siunaavat ja hyväksyvät esim pedofilian

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

2010.Kaasuisku Bride-kulkueeseen. Kaasulle altistui kymmeniä ihmisiä, nuorimmat 1-vuotiaita. Tekijät olivat SVL:n jäseniä.
2011. Kahakka Oulun rotuaarilla vaalikojulla. Kolme SVL:n jäsentä hyökkäsi kokoomuksen vaalityöntekijöiden kimppuun luultuaan tulleensa kuvatuiksi.
2012. Vasemmistopoliitikkoa kaasutetaan seminaarin aikana. Epäilty tekijä on SVL:n aktivisti.
2012. Pahoinpitely Hartolan markkinoilla. Tekijät SVL:n jäseniä.
2013. Puukotus Jyväskylän kirjastossa. Puukotuksen tutkinnassa paljastui että SVL:n jäsen oli pitänyt laitonta henkilörekisteriä heidän poliittista vastustajistaan.
2014. Pahoinpitely Vantaan Myyrmäessä. Tekijät SVL:n aktiiveja, pahoinpidelty oli ollut näiden aatteesta eri mieltä aktivistien tullessa pitämään propagandaiskua ostoskeskuksen edessä.

Näiden lisäksi on vähemmän julkisuudessa ollut tapaus, jossa SVL:n aktiivit olivat Tampereella väijyttäneet ja pahoinpidelleet henkilön jonka arvelivat olevan heidän poliittisia vastustajiaan. SVL:lle riittää pahonpitelyn syyksi epäilys, että joku pitää "Viikon patriootti" - blogia jossa liikkeen aktiiveja esitellään.

Kaikenlainen ääriliikehdintä on tuomittavaa, kaikkien ääriliikkeiden väkivalta on yhtä laitonta. Pitäisi kuitenkin pohtia myös sitä, mikä näitä ääriliikkeitä synnyttää. Oma käsitykseni on että vasemman laidan ääriliikkeet ovat osaksi syntyneet reaktiona äärioikeiston aktivoitumiseen.

Pitäisi kiinnittää huomiota myös siihen, että äärioikeistolaisten liikkeiden kannattajien asenteet voivat vaikuttaa enemmän heidän tekojensa taustalla kuin ollaan aikaisemmin luultu. Homo/lesboaktiivi jonka tunnen kertoi, että lähes kaikki hänen homo/lesbotuttavansa on jossain vaiheessa pahoinpidelty. Useimmiten tekijä voitiin tunnistaa skinheadiksi vaatetuksen ja ulkonäön perusteella. Kaikki skinheadit eivät ole rasisteja ja/tai pahoinpitele homoseksuaaleja, onhan olemassa myös SHARP-skinheadejä (skinheads against racial prejudice). Sitä, miten paljon näitä viimeksi mainittuja on Suomessa verrattuna rasistisiin skinheadeihin en tiedä.

Saksassa herättiin rajusti uusnatsien väkivaltaan kolmen natsinuoren murhattua 10 ihmistä 2000-2007. Yksi uhreista oli poliisi, samassa iskussa haavoittui toinen poliisi vakavasti. Loput kuolleet olivat maahanmuuttajataustaisia yrittäjiä. Tapaus herätti huomiota myös siksi, että viranomaisten toiminnassa huomattiin vakavia puutteita. On hyvin mahdollista, että natsien tekemät väkivallanteot on tilastoitu täysin väärin "mormaalina katuväkivaltana" eikä poliittisesti motivoituina tekoina. Uhreja ei ole silloin kymmeniä, vaan satoja. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/g...

Jos näistä jotain pitäisi oppia, niin se että viranomaiset voivat tehdä uhan arvioinnissa vakavia virheitä ja että äärioikeiston uhka voi olla suurempi kuin on luultu. Ääriliikkeiden houkutusta ja väkivaltaisuutta ei pidä aliarvioida.

Jari Leino

Listasi tapauksista neljä liittyy äärivasemmiston ja -oikeiston keskinäiseen tappeluun. Jos minä menisin Antifan toritapahtumaan haastamaan riitaa tai repimään heidän esitteitään, en yhtään ihmettelisi, jos saisin turpaani.

"Viikon patriootti" -blogi oli käytännössä "tappolista", jonka tarkoituksena oli usuttaa muita äärivasemmistolaisia suoraan toimintaan listalla olevia kohtaan. En yhtään ihmettele, että SVL:n porukka ei tykännyt siitä.

SVL on äärivasemmistolle niin hyödyllinen liike, että jos sitä ei olisi olemassa, vihervasemmistolaisten kannattaisi keksiä se.

Kyseessä on kuitenkin varsin pieni joukko. Samat noin kolme henkeä ovat tekijöinä useimmissa listasi jutuista.

Saksan tapauksessa tehtiin kyllä poliisin toiminnassa paljon muitakin virheitä kuin väittämäsi, että satoja väkivallantekoja olisi jätetty kirjaamatta poliittisesti motivoituina tekoina. Totuus näistä kebabtappajista tuskin selviää koskaan, sillä päätekijät ovat kuolleet ja poliisi on tuhonnut tutkinta-aineistoa. On epäselvää, missä määrin Saksan poliisin soluttautujat ovat olleet osallisina tässä vyyhdissä.

On-han Suomessa-kin ainakin Euroopan rasismin ja suvaitsemattomuuden vastaisen komission (ECRI) mukaan tapahtunut useita rasistisia murhia, joista poliisi ei tiedä mitään.

"ECRI: Rasistiset ryhmät tehneet Suomessa useita murhia"

http://www.muutos2011.fi/vborig/entry.php?606-ECRI...

Mutta jospa nyt kuitenkin edes hetken aikaa keskusteltaisiin äärivasemmiston väkivallasta. Edes vaihtelun vuoksi. ;)

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Mielestäni sekä äärivasemmisto että äärioikeisto tekee periaatteessa samanlaisia rikoksia. Mutta tosiasiahan on, että äärioikeiston rikoksia on tullut esiin enemmän viime aikoina.

Ei väkivaltaan pitäisi tarttua, koska asiat saa helpommin muuttumaan rauhanomaisesti. Nämä ääriaineksien poliittiset väkivaltarikokset vain pahentavat asioita.

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine

Vanhempi kirjoitus. Vaikuttaa SVL-kavereiden ryhmätyönä väsäämältä, eikö näin?

Toimituksen poiminnat