Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Maahanmuuttostrategiasta maahanmuuttotragediaan

Hallitus esitteli toissa viikolla sisäasiainministeri Päivi Räsäsen johdolla Suomen maahanmuuttostrategian tuleville vuosille. Tällaisen strategian laatiminen on tervetullutta, mutta valitettavasti Räsäsen paperin sisältö on suuri pettymys. Maahanmuuttostrateginen ohjelmapaperi ei nimittäin sisällä mitään konkreettisia ehdotuksia, joiden avulla erityisesti kolmansista maista Suomeen kohdistuvaa muuttoliikettä pystyttäisiin hallitsemaan tehokkaammin. Myös kotoutumisennusteeltaan haasteellisten ryhmien integroimisen tehostamiseksi hallituksen maahanmuuttostrategia ei tarjoa mitään selkeitä parannusehdotuksia.

Hallituksen maahanmuuttovisiota voidaan pitää ruusunpunaisena haaveiluna, jossa kantaväestölle suunnatun suvaitsevaisuuskasvatuksen sekä maahanmuuttajien erityistarpeiden täyttämisen keinoin maahanmuuton ongelmat saataisiin ratkaistua. Todellisuudessa Suomen pitäisi pyrkiä parantamaan maahanmuuton laatua ja vähentämään määrää, sillä nykyinen hallitsematon sosiaaliperusteinen maahanmuutto tulee ennen pitkään romahduttamaan maamme sosiaalisektorin.

Myös työperäisten maahanmuuttajien perheenjäsenten edesvastuuton haaliminen Suomeen sisäministeri Räsäsen toivomalla tavalla koituu yleensä lopulta suomalaisten veronmaksajien kustannettavaksi. Monikulttuurisen yhteiskunnan kaltaiset fantasiat olisi syytä unohtaa ja painottaa jaetun kansallisen identiteetin merkitystä ulkomaalaisten kotouttamisessa.


Olli Immonen
kansanedustaja (ps.)
Oulu

 

(Lyhyt kolumnini on julkaistu 24.6.2013 Ylen nettisivuilla)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Seppo Simanainen

Suomen pitäisi välittömästi ottaa 5000 sotapakolaista Syyriasta, kuten Ruotsi on tehnyt. Olemme sen velkaa itsekin aikoinaan sota-apua saaneena rikkaana länsimaana.

Harri Lahtinen

"Rikkaana länsimaana", Paljonko meillä on velkaa? Paljonko me annamme kehitysapua?Paljonko me autamme EU maita? Paljonko meillä on ihmisiä asuntojonoissa? Paljonko meillä on ihmisiä rukokajonoissa? Paljonko meillä on työttömiä? Mikä on turvapaikanhakijoiden työttömyysprosentti? ym, ym. Ps. Suomi on "hyvinvointivaltio" jossa ihmiset voivat pahoin.

Sixten Korhonen

Jos minun äitini tai miksei myös isäni, sai joltain jotain, en minä ole velkaa edes antajan lapsille, kolmansista osapuolista puhumattakaan.
Ja mistä avusta muuten puhut. Konkreettista ei tullut kuin natseilta hyötymismielessä sekin.

Seppo Simanainen

Ruotsi otti Jatkosodan aikana vastaan 50 000 suomalaista sotapakolaista, pääosin lapsia. Toinen mokoma tuli Virosta ja muualta Balttiasta.

Natsit vei Suomesta tusinan verran juutalaisia kaasukammioon.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Hallitsematon sosiaaliperäinen.." ?

Humanitaarisista syistä Suomesta oleskelulupaa hakevien määrä on puolittunut kolmessa-neljässä vuodessa. Kuluvana vuonna turvapaikkaa hakevien kokonaismääräksi arvioidaan 2 500, joista läheskään kaikki eivät saa myönteistä päätöstä.

Pannaanpa tähän vielä euromääriäkin suhteuttamaan kokoluokkia. Julkisen sektorin kokonaismenoarvio on noin 60 prosenttia BKT:sta eli reilut 100 mrd. euroa ja siitä sosiaaliturvaan sijoitetaan noin 47 mrd. euroa. Humanitaarisen maahanmuuton kokonaiskulut ovat noin 600 milj. euroa, josta siitäkin vähästä suurin osa palautuu kiertoon maahanmuuttajien kulutuksen ja kotouttamiseen osallistuvan henkilökunnan tulo- ja kulutusverotuksen myötä unohtamatta humaanin investoinnin pitkän aikavälin hyötyjä.

Ja asia erikseen on tuleva työvoimapula, sillä esimerkiksi sote-aloille tarvitaan lähimmän vuosikymmenen aikana ainakin 20 000 ammattitaitoista työntekijää ulkomailta lisää, mikä arvio perustuu puhtaasti väestöennusteisiin. Toleranttia suhtautumista vieraisiin kulttuureihin ja ihmisiin on siis hyvä harjoitella nyt, kun maahanmuutto on maltillista.

niin?

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Kyllä se todellinen tragedia taidatte olla te Immonen itse.

Eikö teillä mitään muuta ole mielessänne kuin kansakunnan kannalta tällainen varsin vähäpätöinen asia. Miten te katsotte edustavanne puolueenne viikonloppuna asettamaa tavoitetta päästä hallitukseen ja olla peräti pääministeripuolue kun julistatte näitä sataan kertaan kuultuja ennakkoluulojanne ja pelkotilojanne?

Puheenjohtajanne Soini suositteli teille, varsin viisaasti, rinkan pakkaamista ja reilaamaan lähtemistä maailmankuvan avartamiseksi. Miksi ette siis käyttäisi osaa ruhtinaaliisen pitkästä kansanedustajan kesälomasta tällaisen elämänkokemuksen hankkimiseen. Menisitte vähän pidemmälle kuin Itäkeskukseen. Siitä pitäisivät varmaan puoluetoverinnekin.

Sixten Korhonen

Ongelmaa ei ole ja asia on väsynyt.
Mitä uutta Jorma? Olisiko immonen vieraillut anijihadistisivustoilla?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ray:n tuella Suomessa kuntoutetaan kidutuksen uhreja, arvioiden mukaan neljäsosa pakolaisina maahan saapuneista on joutunut vakavan kidutuksen uhreiksi lähtömaassaan :

https://www.hdl.fi/fi/asuminen-artikkelit/217-toim...

Downshiftaaminen eli leppoistaminen taas ei kovinkaan olennaisesti kuulu pakolaisten primääritavotteisiin, heille riittää ensialkuun turvallinen asuinympäristö ja vuorovaikutteinen luottamus kanta-asukkaisiin omaehtoisen elämän aloittamiseksi.

Mahti Ponti

Koska Suomi on lähestulkoon 100% valkoinen, me olemme velkaa ainakin sen 100% muille.

Aki Mönkkönen

"Maahanmuuttajien työllisyysastetta on kyettävä nostamaan" Mitenkäköhän? Parisenkymmentä vuotta tätä ongelmaa on ratkottu, eikä ole ratkennut. Työttömyys on kylläkin ratkennut koko väestössä ja erityisesti nuorissa kauhian suureksi. Vanhoissa maahanmuuttomaissa sama ongelma on ollut paljon pitempään.

"Maahanmuutto rikastuttaa yhteiskuntaa" - vanhaa propagandaa- nauraa jo aidanseipäätkin, kyllä on taas viherpunamussukat keksineet "strategian".

Mika Samuel Kiekkijev

"Koska Suomi on lähestulkoon 100% valkoinen, me olemme velkaa ainakin sen 100% muille."

Mitähän helvettiä tämäkin kommentti oikeasti tarkoittaa?

Suomen "valkoisuus" ei ole edes vähäisellä tavalla verrattavissa siihen "valkoisuuteen", jonka voimalla on esim. ikiihanan EU:n pääkaupunki rakennattu, puhumattakaan tapahtumista lukuisissa muissa "valkoisuuden" nimiin vannoneissa maissa.

Globaalin kollektiivisen syyllisyydentunnon viljely on sitä ihan todellista populismia, vittu mitä pelleylyä.

Mika Samuel Kiekkijev

Suorastaan hämmentävän vahvat perustelut.

Pekka Liimatainen

Kävimme lomamatkalla Pietarsaaressa.
Oli todella järkyttävää nähdä maahanmuuttajien määrä, heitä oli varmaan lähemmäs kymmenesosa mitä vastaan tuli.
Ja veikkaanpa että monikaan heistä ei työtä ole tehnyt, tuskin tietää mitä sana "työ" tarkoittaakaan.
Ensimmäisenä ne muutamat täysin kaapuihin pukeutuneet, toiseksi tummaihoisten muodostamat lössit.

En minua ainakaan kiinnosta heitä elättää maailman tappiin, niinkuin
suvaitevaiset haluavat tehdä.
Tehköön, mutta omilla rahoillaan, miksi minunkin verorahat syydetään pohjattomaan kaivoon? Haluan ne käytettävän suomalaisten hyväksi, mutta näin se ei mene.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jopa kansanedustaja Jussi Halla-aho on niin ylpeä tummahkosta pigmentistään että loukkaantui kun lehdessä julkaistiin hänestä normaalia vaaleampi kasvokuva. Joten jospa jätettäisiin ne värit rauhaan.

Pekka Liimatainen

>Jussi Halla-aho on niin ylpeä tummahkosta pigmentistään että >loukkaantui kun lehdessä julkaistiin hänestä normaalia vaaleampi >kasvokuva

Teksti kielii selvästi siitä että kuvan manipulointi halventamistarkoituksessa oli täysin oikein?

Olenko oikeassa?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minulla ei ole mitään tietoa siitä että kuvaa olisi manipuloitu. Kokemuksesta vain tiedän, että salamavaloa käytettäessä tulee joskus päivettyneistäkin ihmisistä punasilmäisiä kalpeanaamoja.

Keijo Räävi

Mitä tarkoittaa "jaettu kansallinen identiteetti"?

anita frisk

Juho Antikainen, voisiko tämän työvoimapulamantran vihdoinkin haudata erityisesti mitä tule sote-alaan. Jos ja kun on lisätarve 20.000 sen alan työntekijälle, miten tilannetta auttaa se, että Suomi ottaa lähinnä nuoria miehiä Irakista, Afganistanista ja Somaliasta. Montako miespuolista esim. somalia on hoitoalalla? Heitä on tullut sentään maahan jo 1970-luvun puolivälistä lähtien, eniten toki 90-luvun alussa.

Onnittelut siitä, että olet onnistunut selvittämään täsmällisesti (pikkusumma, vain 600 milj.) humanitäärisen maahanmuuton kustannukset, tähänhän ei kukaan ole aikaisemmin pystynyt, eivät edes ao. ministeriöt. Tosin sitä logiikkaa en ymmärrä, että jos valtio/kunnat maksavat 100 % kotouttajien palkat ja kotoutettavista muodostuvat kaikki muutkin kustannukset ja saavat sitten takaisin hippuset verojen muodossa, niin miten ihmeessä tämä voi olla nettoa. Kataislogiikkaa, sanoisin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

600 miljoonaa... 1 mrd, humanitaarisen maahanmuuton välittömät ja läheiset oheiskulut ovat tuota luokkaa. Julkisen sektorin menoerinä nekin tietenkin palautuvat aikanaan BKT:n kiertoon "kankkulan kaivon" sijasta.

Ja sitten tilastokatsaukseen :

http://www.migri.fi/download/39964_tupa_tilastokat...

Maahanmuuttoviraston myöntämiä oleskelulupia pakolaisille ja turvapaikanhakijoille myönnetään vuosittain noin 1 600 kappaletta ja nettomaahanmuutto kokonaisuudessaan on suuruudeltaan noin 18 000 henkilöä vuosittain. Pakolaisista ja turvapaikanhakijoista ei Suomen työvoimakapeikon laajentajiksi ole tulijamäärinsäkään puolesta. Taloudellinen nettohyöty, mistä aikaisemmin kerrottiin OECD:n raporttijulkistuksen yhteydessä, tulee niiden tuhansien rivakoiden työn perässä maahan muuttaneiden työpanoksesta.

Pakolaiset ja kansainvälisen suojelun perusteella oleskeluluvan saaneet tietenkin työllistyvät myös, toki kantasuomalaisia heikommin.

Sote-ammateissa miesten osuus on matala yleensäkin, ei ainoastaan somalimiesten, mikä on moneen kertaan todettu ongelmalliseksi tilanteeksi.

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Toimituksen poiminnat