Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Uhkaa aiheuttavien henkilöiden maahantulo estettävä

Jätin tänään (5.4.2013) eduskunnassa hallituksen vastattavaksi seuraavan kirjallisen kysymyksen koskien Suomen sisäiselle turvallisuudelle uhkaa aiheuttavien henkilöiden maahantulon estämistä ja islamistijärjestöjen kieltämistä:Suomen sisäiselle turvallisuudelle uhkaa aiheuttavien henkilöiden maahantulon estäminen ja islamistijärjestöjen kieltäminen

Suomi on viime vuosiin asti ollut sivussa kansainvälisen terrorismin ytimestä syrjäisen sijaintinsa ansiosta. Lähiaikoina Suomeen kohdistuvan terrorismin uhkakuva on kuitenkin muuttunut ääri-islamilaisen toiminnan rantautuessa muiden pohjoismaiden kautta myös maahamme. Vuonna 2011 Suomessa tehtiinkin ensimmäiset pidätykset liittyen terroristisen toiminnan harjoittamiseen. Terrorismista epäiltyjen rikosnimikkeinä olivat rahan välittämisen lisäksi värvääminen terrorismirikoksen tekijäksi. Kyseisillä henkilöillä epäiltiin olevan yhteyksiä Somaliassa operoivaan Al-Shabaab-nimiseen terroristijärjestöön. Samainen järjestö on toiminut Somalian lisäksi myös muualla maailmassa yrittäen radikalisoida erityisesti länsimaissa asuvia musliminuoria.

Viime päivinä on uutisoitu ahkerasti Britanniassa syntyneen radikaalimuslimi Anjem Choudaryn pitämästä puhetilaisuudesta salaiseksi luokitellussa paikassa Helsingissä. Hänen johtamansa Islam4UK-niminen järjestö on kielletty Britanniassa terrorismilain nojalla. Choudary on avoimesti esittänyt toiveen Britannian pääministeri David Cameronin ja Yhdysvaltojen presidentti Barack Obaman kuolemasta. Lisäksi Choudary on kehottanut Britanniassa asuvia muslimeja olemaan sopeutumatta yhteiskuntaan ja elämään veronmaksajien kustannuksella.

Suomessa käydessään Choudary edusti puhetilaisuudessa Sharia4Finland-järjestöä. Hän kannusti kuulijoitaan luopumaan demokratiasta ja vapaudesta, vaatimaan sharia-lain käyttöönottoa sekä olemaan ylpeitä terroristin leimasta. Hän myös ennusti islamin lipun liehuvan eduskuntatalon salossa vielä jonain päivänä. Kyseisen henkilön maahantulo ja hänen harjoittamansa islamistinen propaganda olivat omiaan radikalisoimaan Suomessa asuvia muslimeja ja sitä kautta aiheuttamaan uhkaa maamme sisäiselle turvallisuudelle.

Choudaryn vierailu oli tiedossa myös Suojelupoliisilla, mutta tarpeellisiin toimiin ei katsottu olevan syytä ryhtyä. Suojelupoliisin viestintäpäällikkö kertoi uutisissa, että vastaavia tilaisuuksia järjestetään Suomessa vuosittain ja että Suomessa on yhä enemmän ihmisiä, joilla on yhteyksiä radikaaleihin islamilaisiin piireihin. Aiemmin Suomessa on käynyt luennoimassa muun muassa radikaalimuslimi Khalid Yasin, jonka mukaan esimerkiksi muslimi ja ei-muslimi eivät voi olla ystäviä ja että homoseksuaalisuudesta tulee langettaa kuolemanrangaistus. Hän on myös kertonut naisten oikeuksien olevan järjetön ajatus.

Suomen rikoslain (39/1889) 34 a-luvussa säädetään terrorismirikoksista. Kyseisen rikoslain luvun nojalla rangaistavaa ovat esimerkiksi terroristiryhmän johtaminen, terroristiryhmän toiminnan edistäminen ja koulutuksen antaminen terrorismirikosta varten. Laissa tulisi kuitenkin selkeämmin määritellä laittomiksi myös edellä mainittujen kaltaiset islamistijärjestöt, jolloin näillä ei olisi mahdollista järjestää islamistiseen kiihotukseen pyrkiviä tilaisuuksia. Tällöin voisi tulla harkittavaksi jopa erillisen pykälän säätäminen rikoslain 34 a-luvussa, jonka myötä länsimaisen demokratiajärjestelmän kaatamiseen ja esimerkiksi sharia-lain käyttöönottamiseen tähtäävät järjestöt olisivat Suomessa kiellettyjä. Ulkomaalaislain (301/2004) pykälissä 148–150 säädetyn käännyttämisen ja  maahantulokiellon perusteet olisi myös syytä määritellä tarkemmin, jolloin viranomaisilla olisi paremmat edellytykset estää maan sisäiselle turvallisuudelle uhkaa aiheuttavien henkilöiden maahantulo. Maahantulokielto olisi myös syytä ulottaa nykyistä pidemmälle ajalle.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Aikooko hallitus ryhtyä toimiin, jotta Suomen rikoslaki määrittelisi jatkossa islamistijärjestöt laittomiksi ja että ulkomaalaislain käännyttämisen ja maahantulokiellon perusteet uudistettaisiin, jolloin viranomaisilla olisi paremmat edellytykset estää maan sisäiselle turvallisuudelle uhkaa aiheuttavien henkilöiden maahantulo?

 

Helsingissä 5 päivänä huhtikuuta 2013
Olli Immonen /ps

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Olli. Nyt kyllä teit melko turhaan kysymyksen, sillä vastaushan on jo tiedossa. Haluatko kuulla sen? No ei se mitään, kerron sen silti:

Arvoisa puhemies. Suomessa kiddhfj jdsjc jjsfny paoaocj 0dfkiia. Ksoo tset kinhauskjdj ojdoappi jargon, jargon. Japuki japuki pirato...(4 minuuttia), ja näin ollen ei ole mitään tarvetta toistaiseksi.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Sanoisin että, HYVÄ! On hyvä varautua, ennenkuin mitään peruuttamatonta pääsee tapahtumaan.

Aimo Suomi

"Niitähän" voi tulla sieltä pari miljoonaa, mitä me sitten...,ins`allah?

Lauri Korhonen

Suomi. Tärkeä huomio. Tulevatko lentokoneilla laivoilla vai kävellen? Kenties uimalla?

Toivotaan että maa nimeltä Suomi varautuu hyvissä ajoin.

Kim Sjöström

Koskeeko tämä idea maahantulon estämiseksi myös sitä tilannetta, kun jonkin ongelmallisen puolueen kansanedustaja pyrkii palaamaan kotimaahan Suomeen joltakin ulkomaanmatkalta
:)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehdottomasti. Tätähän sovellettiin mm. Otto-Ville Kuusiseen jo v. 1939... :)
Lisäys klo 16.39:
O-V.K. näet halusi tuoda mukanaan kultuurivaihtona 100.000 hengen Puna-armeijan laulukuoron.

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

Pientähän tuo satatuhatta vielä on näiden nykyisten Kansojen Ystävien mittarilla.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Terve sööströmmi !
Ei niille mitään mahda.
Kun ovat vielä ministereitä niin sitä suuremmalla vallalla aina palaavat.

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

Ellen ole väärin lukenut Choudaryllä olisi maahanpääsykielto jo Ranskaan.

kati sinenmaa

Ilmankos Ranskassa maahanmuuttajien mellakointi on suurinta. En kannata toisinajattelijoiden maahanpääsykieltoa niin kauan, kun maahan päästetään vapaasti toisin arvostavia

Jari-Petri Heino

2008 voimaan tulleen terrorismilain mukaan Choudaryn on syyllistynyt Suomessa ainakin terrorismin epäsuoraan tukemiseen, sekä tulkinnanvaraiseen julkiseen yllytykseen.

Käyttäjän JormaOjala kuva
Jorma Ojala

Missä ovat mukasuvaitsevaiset kommentoijat? Hakkaraisen blogissa heitä riitti Hakkaraista mollaamassa, mutta itse "rauhan uskon" vierailuun eivät ottaneet kantaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei kai sitä nyt kukaan jaksa joka hourupäätä kommentoida erikseen. Kun se menee vielä kaiken lisäksi hukkaan. Jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Olen ilman muuta sitä mieltä, ettei tätä Choudarya olisi kannattanut päästää maahan. Nykyisen lainsäädännön kannalta se vaan olisi ollut hankalaa.

Eräs kirjoittaja kirjoitti joskus seuraavaa: "Länsimaisen sivilisaation osaksi ei ole tullut tehdä valintaa sodan ja rauhan välillä. Sen on valittava sodan ja tuhoutumisensa välillä. Jumalaa monikultturisteilla ei ole, mutta mitä Rosa Meriläinen, Heidi Hautala ja Mikko Puumalainen sanovat lapsilleen sitten, kun pimeys on laskeutunut? Ainakaan minä en vuodattanut verta? Ainakin minä olin eettinen?"

Koskisiko Immosen mielestä tämä maahantulokielto myös tämän kaltaisia kirjoittajia? Sama henkilö toivoi että vihreät kansanedustajanaiset joutuisivat raiskaajien kohteiksi. Koskisiko maahantulokielto myös esim. DL-liikkeessä vaikuttavia henkilöitä?

Jari-Petri Heino

Nykyinen lainsäädännön kannalta se ei olisi ollut hankalaa jos tahtoa olisi riittänyt.

Pekka Liimatainen

Pauli näyttää olevan suvaitsevainen. Mutta jos islam, jota niin ihannoit, tulisi valtaan? Vaimosi, jos sinulla sellainen sattuu olemaan pitäisi myös burghaa päällänsä, se olisi se suvaitsevaisuuden mittari?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Jossain määrin suvaitsevainen kyllä. Vaimo minulla on ollut jo yli 20 vuotta, pari nyt jo aikuista lastakin. Missä sanoin että ihannoin islamia, tarkoittaako se että suhtauduin kielteisesti tämän saarnaajan tänne päästämiseen on merkki siitä?

Kun kerran päätit ruveta laukomaan typeryyksiä, niin ilmeisesti kaipaat yhteiskuntaa jossa ihmisiä arvioidaan heidän etnisen taustansa ja uskontonsa mukaan? Tästähän on Euroopan historiassa kokemusta.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kaikkilla muilla valtioilla on oikeus valita vieraansa, ja valitsevatkin, mutta emme me, suomalaiset. Olemmehan me niin kansainvälisiä, että. Pidämme ovemme lukitsemattomina kuten maaseudulla vanhaan hyvään aikaan. Niin kansainvälisiä me olemme.
Voi että tuntuu hyvältä, kun kuka tahansa vieras sanoo huva soomi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Minne Supon olisi pitänyt matkustaa tarkkailemaan tätä saarnaajaa ja hänen adjutanttejaan, jos häntä ei olisi edes kerran päästetty maahan?

Käyttäjän JormaOjala kuva
Jorma Ojala

Halosen sanoin "Suomi kuuluu kaikille".

Käyttäjän airanpoika kuva
Pekka Aho

Kaikki muslimit ovat vaarallisia meille kristityille. Miksi ei esimerkiksi Suomalainen nainen voi kävellä vapaasti Saudiarabiassa ilman huivia?? Ei meidän kulttuuriin kuulu huivit eikä liinat. Meidän on täällä suvaittava heidän kultturiiaan. Maassa maan tavalla tai maasta pois.

Aimo Suomi

"Ei meidän kulttuuriin kuulu huivit eikä liinat"...

Karjalaismummot, morsiamet?

kati sinenmaa

Mummujen huivit eivät ole pakollisia. Ne ovat aidosti kulttuurisia käytäntöjä, kun taasen nigabit sun muut säkit ovat pakollisia, eivätkä siksi ole kulttuuria, vaan orjuutta.

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

Kyse ei ole pelkästään terrorismirikoksista vaan rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä ja selvittämisestä annetun lain soveltamisesta. Pitkässä saarnassaa Choudary kehoitti kuulijoitaan lahjoituksiin terrorismista vangittujen tovereidensa tukemiseksi. Oikeusministeriössäkin on havaittu maamme laeissa puutteita, jotka halutaan korjata: http://www.om.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet...

Aimo Suomi

Noh, poijaat, otetaas nyt vaan ihan rauhallisesti. Omia ovat!

Mikäs näiss muslimeiss nyt niin säikyttää.
Kyllä ne bibliaa tottelee siinä ko muutkii.

Meinaan kun olen ennen ollut.
Tähtäätte vaan siihen burghan puolivälliin, siitä se lähtee, mennee parhaassa tapauksessa kaks ja vielä yks kynegologi.

Eihä siell Ihantalass issäis ois pärjänt, jos työe nyt jo noin säikkynä oootte.
Silloin sielt kuule oli tulossa 100 000 ukkoo panssareittesa kanssa, nyt vaa pari turbaanipäätä.

Mikäs täsä ny on niin kamalaa.

Karjalainen kulttuur vaarassa?
Elähän sie haasta veikkonen.

Myöhän pelattiin potkupalloi niitten kirgiisie kanss kun ei ehitty aina röttelöimää. Opittiiki jottai, kuten noi aakkoset ja aritmetiikka. Melkein piästiin EU-kisoihinkii, mut älä sie huoli.

Mut nyt työ potkitte niit somaleit nilkoil, mitä se semmone on.
Menisitte Vuosaaren Viikinkeihi potkimaan sammaa maalii.

Älkäät työ uso sitä Halla-ahhoo, usotkaa jot hää hävviit koko islamisaatio. Mut älä sie välitä.

Niil on kuule Tunisia tyttölöil sirkeät silmät, ei niit piä pelätä, kyl ne pussata antaa kuha sie vaan pääset nigabi alle.

(editoimaton teksti. julkaistaan paikallilehden viikonloppunumerossa)

Samuli Mikkola

Tuli vain mieleeni, että paljonkohan se Choudary saa SUNilta ja muilta tabloidelta rahaa lööpeistä, joissa uhoaa uskonsotaansa? Mieshän ei ole töissä missään, mutta tuntuu omaavan varoja vaikka mihin. Tulee mieleeni vähän sellainen jihad-mattinykänen...

Käyttäjän JormaOjala kuva
Jorma Ojala

Harvassa ovat Suomessakin työssäkäyvät muslimit. Ainakin yli sadalla oli aikaa mennä "rauhanuskon" saarnaajaa kuulemaan.

Papa Grande

Hyvä kun islamisaation ääri-ilmiöihin puututaan, vaikkakin sisäministeri Räsäsen vastaus tulee olemaan naamanvääntelyä, kuumaa ilmaa ja poliittista jargonia.
Kansanedustajan tekemästä kirjallisesta kysymyksestä hallitukselle jää kuitenkin aina naarmu kilpeen, eikä yksittäinen edustaja muuta voi tehdäkään ilman oman eduskuntaryhmänsä tukea.
Kaikenlaisten myönnytysten, 'ilmatilan' ja löysän siiman antaminen islamisteille on nyt vaan kertakaikkiaan lopetettava, sillä tuskin me suomalaiset haluamme omassa kotimaassamme alkaa kyyristelemään ja kulkemaan seinänvieriä pitkin kuten naiset ja tytöt jo joutuvat Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Hollannissa jne...tekemään.
Surullista seurattavaa tuo naapurimaissa tapahtuva kantaväestön nöyryyttäminen.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedd...

http://www.youtube.com/watch?v=Dwz9Wl3Bsu0

Toimituksen poiminnat