Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Maahanmuutto karkaamassa hallinnasta

Sanomalehti Kalevassa tänään 24.10.2012 julkaistu kansanedustajan kolumnini:

 

Maahanmuutto karkaamassa hallinnasta

Suomeen kohdistuvan maahanmuuton määrä saavutti vuonna 2011 uuden ennätyksensä 29 500 henkilön kokonaismäärällä. Tänä vuonna ennätys tulee todennäköisesti jälleen rikkoutumaan turvapaikanhakijoiden määrän lähdettyä loppukesästä selvään nousuun. Vuosittaisen maahanmuuton määrä on noussut 2000-luvulla jopa 10 000 henkilöllä 1990-lukuun verrattuna. Tutkijoiden mukaan vuoteen 2030 mennessä Suomeen pysyvästi asettuneiden ulkomaalaisten määrä kaksinkertaistuu nykyisestä. Esimerkiksi keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on vaatinut Suomeen 120 000 uutta maahanmuuttajaa.

Maahanmuutto ei ole ilmiönä hallitsematon luonnonvoima, vaan siihen on mahdollista puuttua poliittisin keinoin. Tulevaisuuden suurin haasteemme tulee olemaan sosiaaliperäisen maahanmuuton kontrolloinnin ohella myös jo täällä olevien toisen ja kolmannen polven maahanmuuttajien sekä heidän ulkomailta hakemiensa puolisoiden kotoutuminen.

Hallituksen keväällä julkaiseman turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisselvityksen sisältö oli puutteellinen. Siitä käy ilmi, ettei hallitus aio asettaa edes toimeentuloedellytystä täällä toissijaista tai humanitaarista suojelua saavien henkilöiden perheenyhdistämisille. Hallituksen ulkomaalaispolitiikalla sopeudutaan vain kasvaviin pakolaisvirtoihin, mutta ei mietitä seurauksia tulevien vuosikymmenien päähän.

Sisäministeri Päivi Räsäsen kotouttamispolitiikan kulmakivenä näyttää olevan yhä monikulttuurisuusideologia, minkä Saksan liittokansleri Angela Merkel sekä Britannian pääministeri David Cameron ovat todenneet idealistiseksi, kansalaisia jakavaksi sekä täysin epäonnistuneeksi integroitumisen pohjaksi. Tällä menolla Suomi seuraa Ruotsin tietä, jolloin maahanmuuttajaghetot sekä uskonnollinen radikalisoituminen muodostavat suuren ongelman.

Turvapaikanhakijoiden määrä on lähtenyt maassamme loppuvuodesta kasvuun. Erityisesti syyrialaisten hakijoiden määrä on lisääntynyt. Tilanne voi lähteä hallinnasta kuten Ruotsissa, jonne odotetaan tänä vuonna 40 000 turvapaikanhakijaa, pääosin Syyriasta. Myös irakilaisten määrä on säilynyt maassamme korkeana koko vuoden. Suomen harjoittama kansainvälisen suojelun myöntämiskäytäntö onkin liian lepsu muihin Länsi-Euroopan maihin verrattuna.

Hallituksen olisi ryhdyttävä toimenpiteisiin maatamme uhkaavan maahanmuuttokatastrofin estämiseksi. Nykyinen ulkomaalaislaki on vanhentunut, ja se kaipaa kokonaisuudistusta. Laissa tulisi painottaa, että laadultaan parempi ja määrältään pienempi maahanmuutto automaattisesti tukee integraatiota. Kaikkien maahanmuuttajataustaisten henkilöiden hakemien perheenyhdistämisten ehdoksi tulisi asettaa riittävä toimeentulo, ikäedellytys pakkoavioliittojen torjumiseksi sekä asuntovaatimus.

Vastuullisella maahanmuuttopolitiikalla takaamme kansallisen koheesion, sisäisen turvallisuuden sekä suomalaisen elämänmuodon säilymisen myös tulevaisuudessa.


Olli Immonen
kansanedustaja (ps.)
Oulu

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

www.olliimmonen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Mistähän se muuten johtuu, että juuri syyrialaiset ovat nyt keksineet tulla Suomeen?

Mielestäni Suomen pitää kantaa oma osuutensa maailman hädänalaisten auttamisesta. Vaikeaa keksiä kovin montaa maata, joissa asiat olisivat huonommin kuin Syyriassa tällä hetkellä kun esivalta on kääntänyt aseensa kansaa vastaan.

Harri Rautiainen

Nuorukaisena Eurooppaa kiertäessäni tapasin bierstubessa pari herrasmiestä, jotka vakuuttivat: Suomi gut, Manneraim gut.

Ehkä tämä viesti on jo tavoittanut Syyrian?

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

Suomen kokoisen maan apu maailman hädänalaisuuteen auttaa yhtä paljon, kuin paloa yrittäisi sammutta bensalla. Edes Amerikan kokoinen valta ei humanitäärisellä maahanmuuttopolitiikallaan saa merkittävää muutosta aikaan koko maailman mittapuulla.

Eikö pitäisi auttaa paikan päällä mieluummin, kuin roudata ihmiset sieltä tänne?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Olen samaa mieltä, että pitää auttaa ensisijaisesti kriisialueilla ja tukea niitä maita, joihin tulee suurimmat pakolaisvirrat. Se on moninkertaisesti tehokkaampaa kuin pakolaisten vastaanotto Suomeen. Tällaiseen toimintaan kannattaisikin käyttää huomattavasti nykyistä enemmän varoja.

En usko, että Suomi saa muutosta aikaan ottamalla vastaan pakolaisia. Suomi ei voi kuitenkaan käännyttää turvapaikanhakijoita pois sillä perusteella, että turvapaikanhakijoiden maahantulo ei ratkaise kaikkia maailman ongelmia.

Seppo Hildén

Pieni Suomi ei voi toimia muunmaalaisten kelana, kun ei se pysty kunnolla hoitamaan omienkaan kansalaisten hätää.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Arvoisan kansanedustajan tekstissä on eräs aika iso ongelma, nimittän normaalin maahanmuuton ja humanitäärisen maahanmuuton kietoiminen toisiinsa yhdeksi paketiksi. Itse pitäisin parempana erottaa nämä kaksi ilmiötä toisistaan.

On nimittäin niin, ettei humanitääristä maahanmuuttoa voi oikein mielekkäästi käsitellä lauseilla: "Nykyinen ulkomaalaislaki on vanhentunut, ja se kaipaa kokonaisuudistusta. Laissa tulisi painottaa, että laadultaan parempi ja määrältään pienempi maahanmuutto automaattisesti tukee integraatiota." Humanitäärisessä maahanmuutossa nimittäin ei maahanpääsyn kriteerejä voida rakentaa kielitaidon, koulutuksen tai muiden vastaavien vaatimusten varaan vaan humanitäärisessä maahanmuutossa määräävä tekijä on suojelun tarve.

Toki on niin, että sekä ulkomaalaislakia että pakolaisten vastaanottokriteerejä voidaan tarkistaa ja tarvittaessa tiukentaa, mutta nämä kaksi ovat lopultakin aika lailla toisistaan riippumattomia asioita.

Toisin sanoen, ulkomaalaislain muuttaminen vedoten syyrian pakolaisiin tarkoittaisi sitä, että asioita tehdään asiohin kuulumattomin perustein.

Marko Kervinen

Ei ole ongelmaa. Asiat voidaan yhdistää siitä syystä että pakoainen muuttuu jommaksi kummaksi varmistaakseen pääsyn Suomeen.

Eli huijaavat.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Vainoharhaisuus on hiipinyt päättäjäelimiimme. Ja me maksamme viulut. Jee.

Harri Rautiainen

me maksamme viulut?
Petra, tarkoittanet hallitsematonta maahanmuuttoa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jos viulisti Immosen ainoa sävel isossa orkesterissa on lurittaa naurettavan piskuinen maahanmuuttotilanteemme maailmanlopun näkymiksi, kyseessä on mielestäni huono investointi. Tässä maassa on huomattavasti tärkeämpiä keskittymisen aiheita. Ei minulla muuta.

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #13

Ennen viulistin pestiä blogisti perheineen itsekin sinnitteli kuntoutustuen, asumistuen, lapsilisän ja opintotuen varassa. Jos kustannuksista on huolissaan, pitäisi edes itse elää kuten saarnaa.

http://www.hs.fi/juttusarja/viikonjuttu/artikkeli/...

Käyttäjän amgs kuva

Eduskuntavaalikampanja ja nuiva manifesti ovat jääneet pyörimään.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Petra Nyqvist: - "Vainoharhaisuus on hiipinyt päättäjäelimiimme. Ja me maksamme viulut. Jee."

Mitä tarkoitat "viulujen maksamisella"? Jos edustaja Immonen saisi tahtonsa läpi, ja maahanmuuttoa rajoitettaisiin hänen esittämillään tavoilla, niin kuinka suuri kustannus tästä meille (veronmaksajille?) mielestäsi koituu?

Kai Haavisto

Olli Immoselta erittäin hyvä ja totuudenmukainen kirjoitus. Tässä ei ole mitään vainoharhaisuutta, vaan täyttä faktaa ja asiaa! Kannatan ehdottomasti Ollin ajatuksia. Hyvä Olli jatka samaan tahtiin. Perässä tullaan

Janne Suominen

Kansanedustaja Immosen "hallinnasta karkaamiselle" hieman lisää syvyyttä:
- Suomesta ulkomaille muutto kasvoi 2011 ollen 12 650 henkeä.
- EU-maista Suomeen muutti 2011 14 900 henkeä, tämä on 2 750 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin.
- nettomaahanmuutto vuoden 2011 aikana yhteensä 16 800 henkeä, tämä on 3 100 enemmän kuin 2010.

Ja vertailun ja myös perspektiivin vuoksi:
- kuntien välisiä muuttoja vuonna 2011 oli 281 550, 10 850 enemmän kuin vuonna 2010.
- maakuntien välisiä muuttoja oli 126 550 ja se lisääntyi 4 600 muutolla.

Vaikka kansanedustajalla onkin oma agendansa, pelkkien yksittäisten isojen lukujen esittelyn sijaan suosittelen tutustumista kokonaisuuteen, semminkin kun Tilastokeskus on julkaissut ko. tiedot jo puoli vuotta sitten.

Jukka Korhonen

Juuri näin.

Tänne ei tarvita suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumattomia, ainoastaan omaa eksoottista kieltä puhuvia, ammattitaidottomia, erityisehtoja ja -toimenpiteitä vaativia, kunniamurhia ja moniavioisuutta kannattavia, pohjattomia rahanieluja sossun elätettäväksi.

Tämän "rikastuttavan" maahanmuuton seurauksena suomalainen mies (joka maksaa koko lystin) on leimattu rasistiseksi impivaaralaiseksi juntiksi, joka käpertyy menneeseen ja pelkää erilaisuutta.

Suuri osa näistä sosiaalishoppailijoista sijoittuu vieläpä pääkaupunkiseudulle, jossa on huutava pula asunnoista ja varsinkin edullisista asunnoista.

Kiitos ei!

Edes työperäinen maahanmuutto ei ole järkevää kuin hyvin rajoitetussa laajuudessa.

Ainoa järkevä toimintamalli on, että kolmannen maiden köyhät pysyvät kotonaan ja suomalaiset työttömät työllistetään.

Harri Rautiainen

"Suuri osa näistä sosiaalishoppailijoista sijoittuu vieläpä pääkaupunkiseudulle, jossa on huutava pula asunnoista ja varsinkin edullisista asunnoista."

Kemijärvellä on asuntoja tyhjillään.

Siellä on myös tyhjyyttään huutava ent. StoraEnson tehdaskompleksi, josta saisi tilavan vastaanottokeskuksen. Sisustustekstiilien valintaan pitää kyllä kiinnittää huomiota. Vihernaiset ovat valittaneet vastaanottokeskuksien "apeanvärisistä" verhoista. Maahanmuuton tarkoitus on tuoda väriä ja värinää katukuvaan. Sitä kaipaavat Kemijärven molemmat kadut.

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

Eivät maahanmuuttajat sinne halua, kun on liian ankea paikka. Pitää olla kivaa ja palveluita lähellä. Ei se riitä, että on katto pään päällä ja maha täynnä. Kannatan kyllä ehdottomasti Keminjärven asuttamista, jos kerran asunnot huutavat tyhjyyttään.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

Kirjoittajan tiedot ovat harhaanjohtavia.

Mainitusta 29 500 maahanmuuttajasta yli 10 000 on suomalaisia, paluumuuttajia. Suomesta lähtee vuosittain 12-13 000 ihmistä töihin ja opiskelemaan ulkomaille ja kun nämä henkilöt palaavat takaisin Suomeen lasketaan heidät mukaan maahanmuuttaneiden kokonaismäärään.

Todellinen ulkomaalaisten maahanmuutto on viime vuosina kieppunut 15 000 molemmin puolin. Kun tänne muuttaneitakin palaa kotimaihinsa tai muuttaa eteenpäin kolmansiin maihin, on nettolisäys Suomen ulkomaalaisperäiseen väestöön vuosittain rapiat 10 000. Tämä on alle 0,2 % Suomen väestöstä.

Minäkin vastustan hallitsematonta ja massiivista maahanmuuttoa. Nykyinen maahanmuutto vaan ei ole lähellä kumpaakaan. Sen sijaan se on erittäin hallittua ja varsin pienimuotoista.

Pekka Järvinen

Oletetaanpa Kölhi, että nuo sinun lukusi ja oletuksesi ovat oikeita. Vertaat kuitenkin maahanmuuton kautta tapahtuvaa väestönkasvua väestön kokonaismäärään. Se on täysin virheellinen oletus. Sinun pitäisi verrata sitä syntyvyyden kautta tapahtuvaan väestönlisäykseen. Kun syntyvyys on noin 60 tuhannen kieppeillä vuosittain, niin tuo pieni 10 000 määrä tarkoittaakin sitä, että väestön uudistumisesta vastaavista ihmisistä joka seitsemäs on ulkomaalainen. Toivottavasti osaat itse päätellä, mitä se tarkoittaa sadan vuoden aikajanalla.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

Osaan kyllä. Sadan vuoden aikajanalla se tarkoittaisi, sinun matematiikallasi, että joka seitsemäs asukas on maahanmuuttaja. Koska nuo 10 000 maahanmuuttajaa eivät kuitenkaan saavu tänne vastasyntyneinä, vaan hyvin eri-ikäisinä (vaikkakin Suomen kannalta edullisesti nuoremmat ikäluokat painottuvat), tämä logiikka ei pidä paikkaansa.

Silti pitkällä tähtäimellä ulkomailla syntyneen väestön osuus voi asettua 10 % tietämiin, millä Suomi on toki edelleen eurooppalaisen keskiarvon alapuolella. Kun maahanmuutto tapahtuu yhtä maltillisella tahdilla kuin nyt, mitään kriisiä ei synny.

Ilkka Huotari

Itse olen eri mieltä tuosta "hallittua ja pienimuotoista".

- Pienimuotoisuudelle pitäisi laskea kulut mutta sitä ei ole tehty. Maahanmuutto "työllistää" ilmeisesti jo ison osan julkista sektoria, jos viitteinä käyttää vaikka tällaisia listoja.
- Isot kaupungit (ja valtio) ovat velkaantuneet, mikä on maahanmuutosta syntyvä osuus?
- Pienimuotoisuuteen (sen kokemiseen) vaikuttaa myös muu kuin raha.

Se voi myös olla pienimuotoista niin kauan kunnes se ei enää ole. Tähän vaikka 2 graafia ruotsista, jotka hyvin näyttävät, miten tilanne voi muuttua vuodessa - eli ennusteet ja todellisuus.

Ennuste 2011:
http://www.scb.se/Statistik/BE/BE0401/2011I60/DI_0...

Ennuste 2012:
http://www.scb.se/Statistik/BE/BE0401/2012I60/DI_0...

Tuosta siis näkyy kuinka 2012:n käyrä pompsahtaa ylöspäin verrattuna 2011:n ennusteeseen.

Tilanne ei siis näyttäisi olevan hallinnassa.

Lisäksi Ruotsissa oman maan kansalaisia ulos/sisäänmuuttajia oli muistaakseni suhteessa 22000/15000. Nämä luvut löytyvät tarkemmin tuolta: http://www.scb.se/ ... Suomen tilanteesta en nyt tiedä.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

No Ruotsissa ei tilanne olekaan täysin hallinnassa. Maahanmuuton ja maastamuuton erotus on viime vuosina ollut 50 - 60 000 eli 5-6 kertaa suurempi kuin Suomessa.

Ruotsia rassaa vielä humanitaaristen maahanmuuttajien suurempi suhteellinen osuus.

Silti jotenkin vaan heillä menee taloudellisesti ja monella muullakin mittarilla paremmin kuin meillä. Se ei tietysti välttämättä liity maahanmuuttoon, mutta koko maan tilanne ei missään nimessä ole mitenkään katastrofaalinen.

Suomessa nämä omat sisään/ulosmuutot ovat pyörineet noin lukemissa 12000 / 9000. Muistaakseni ja keskimäärin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #91

Suomessakin suhteellisesti Euroopan suurinta, käsittääkseni (Wikipedian mukaan).

"Proportionally speaking, Finland has had one of the fastest increases in its foreign-born population between 2000 and 2010 in all of Europe."

Tämä ja tulevaisuus pitänee ottaa huomioon arvioidessa hallintaa/pienimuotoisuutta.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Se alkaa kohta työkinttaat tipahtelemaan yhdeltä jos toiselta. Kuka jaksaa pitkällä aikavälillä katsoa mihin verovarat silminnähden käytetään?

Harri Rautiainen

Tietyistä maista tulevat tuovat tänne oman kulttuurinsa. Alanpa tässä kohdakkoin notkumaan kahviloissa, kun naiset tekevät työt, anyways.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Minäkin voisin tuoda sitä oman sukuni kulttuuria tähän maahan..;) Se ei kylläkään ole mitään kahviloissa notkumista.

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #28

Sunna, missä sinun sukusi sitten notkuu? :-)

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala Vastaus kommenttiin #30

Kyllä se riittää, ku sanon ettei notkuta ei. Sen pitemmittä puheitta.

Kai Haavisto

Sunna olen ajatellut ihan samaa. Tässä kun tekee työtä aamusta iltaan ja illasta aamuun alkaa tuntua vähän turhauttavalta. Käteen jää pelkkä luu ja muut porskuttaa

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tasaisen oloista ja positiivista kehitystä. Mikään muu ei ole taunnut karata käsistä kuin PS kansanedustajan vainoharhat.

Kannattaa katsoa minkä verran niitä syyrialaisia on esimerkiksi Turkissa. Siellä mopon voisi pelätä karkaavan käsistä. Syyrian ongelman nopea ratkaisu on vain Venäjästä kiinni, mutta se onkin kokonaan toisen keskustelun aihe.

Kai Haavisto

Börjellä on talousasiat hukassa. Yhä pienempi määrä suomalaisia veronmaksajia maksaa ylirasittuneet kulumme. Maailma olisi kauhean kiva jos kaikilla olisi kivaa. tavallinen duunari kuten minä ei voi ymmärtää sitä, että käteen jää luu ja muut nauttii kissanpäiviä.

Pekka Heliste

PS on taas mopo keulimassa. Kolmasosa eli n 10000 noista maahanmuuttajista on suomalaisia paluumuuttajia.

Pitäisikö kieltää heidä paluunsa? Tosin kotouttamista hekin tarvitsevat 10-20 vuotta ulkomailla on vieraannuttanut heidät suomalaisuudesta.

Ja moni on lähtenyt puupuukolla kultaa vuolemaan ja kun ei ole onnistunut niin palaa Suomen sosiaaliturvan helmaan

Pakolaisia Suomi on ottanut n 1500 vuodessa,joten eivät he mikään suuri rasite ole

Loput tulevat tänne avioliiton tai työn perässä.Pitäisikö avioliitot ulkomaalaisten kanssakieltää ?

Harri Rautiainen

"Pitäisikö avioliitot ulkomaalaisten kanssa kieltää?"

Pekka, ehdotustasi kannattanee pohtia hieman tarkemmin.

Samuli Mikkola

Pakolaisten asuttamiseen kuluvat varat ovat aivan pennosia verrattuna siihen, mitä meillä menee kepu-landian ylläpitoon ja keski-ikäisten työelämästä syrjäytyneiden miesten päihdehakuisen elämän mahdollistamiseen.

Harri Rautiainen

"kepu-landian ylläpito" tai alkoholismista johtuvat kulut eivät ole pätevä syy haaskata miljardeja lisää.

Samuli Mikkola

Miljardeja menee noihin mainittuihin, pakolaisiin ei. Mieluummin pakolaisia Helsinkiin kuin perussuomalaisia.

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #32

Ei kylläkään YK:n normit täyttäviin pakolaisiin. Heitä on alle tuhat vuodessa.
Mutta sosiaalishoppaajat, jotka maksavat jopa 10.000€ mafiosoille päästäkseen tänne, ovat jo toinen juttu.

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #36

Asioita voisi verrata siten, että jos laitan satasen setelin kirjekuoreen, mikä menee kepu-landian ja kaljapeikkojen tukemiseen, pakolaisten osuus olisi se mikä menee postimerkkiin, jotta saan kirjeen perille.

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #40

Miksi pitäisi maksaa postimerkistä, jos sitä ei tarvita.

Sitä paitsi tuo suuruusluokkavertailu ei pidä paikkaansa. Eduskunta pyysi valtiovaltaa selvittämään maahanmuuton kaikkinaiset kustannukset, mutta se kieltäytyi Astrid Thorsin suulla.

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #44

Maahanmuuton "kaikkinaiset kustannukset" on täysin mahdoton selvitettävä, vaikka on hyvin kyseenalaista puhutaanko silloin kustannuksista vai tuotoista. Luultavasti jälkimmäisistä. Pakolaisten kulut taas on eritelty budjetissa.

ps. Voin ilomielin maksaa sen postimerkin jos voin lähettää kuoren tyhjänä ;)

Jari Teräväinen Vastaus kommenttiin #32

Kannatetaan, Helsingin somalien määrä pitää seuraavien vuosien kuluessa 5-10 kertastaa !

Pekka Heliste

Juopista 82 % on töissä.Lopuista suurin osa on eläkeläisiä Työlämästä syrjäytyneistä harva on alkoholisti.

Alkoholismi kulkee näin: 25 ikävuoteen mennssä on selvinnyt tuleeko henkilöstä alkoholisti ja 40 ikävuoteen mennessä onko hän raitistunut vai kuollut.

Maksa ja muu elimistö ei kestä kuin 15 vuotta jatkuvaa juomista, näin menee 99 % tapauksista

Se mitä näet ,ovat joko harvinaisia poikkeusyksilöitä tai juovat kohtuullisesti ja/tai jaksottain.

Harri Rautiainen

Olen vissiin poikkeusyksilö tai tuurijuoppo?

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #33

Saatat olla,mutta kun vanhasta kouluaikaisista porukasta liki10 on kuollut viinaan n 40-vuotiaana niin eipä tuota Lapin Huoltolan kursilla aikoinaan opittua tietoa voi vääräksikään väittää

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Olen työssäni kuullut usein olevani rasisti, jos olen kertonut mikä on luvallista ja mikä ei. Osa poliisien kanssa tekemisiin joutuvista ulkomaalaisista, ei tunnu käsittävän, että Suomessa on lait ja säädökset myös heidän turvakseen. Mielestäni poliisin tehtävä ei ole opastaa ulkomaalaisia tapoihimme eikä opastuksen lasku kuulu vaasalaiselle veronmaksajalle.

Huolestuttavana pidän sitä, että päiväkodeissa ja kouluissa pitäisi luopua meille kuuluvista perinteistä siksi, ettei maahan muuttanut loukkaantuisi. Meidän ei pidä heittää omia arvojamme romukoppaan vieraiden vuoksi. On hyvä olla kohtelias, mutta on muistettava, että me suomalaiset emme ole velkaa kenellekään.

Anne Rintamäki (kesk.)

Kuntavaaliehdokas Vaasa

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%...

On se nuivuus levinnyt keskustalaisiinkin :)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Humanitäärinen tai työperäinen maahanmuutto eivät ole laajuudeltaan kovin suuri ongelma, mutta näihin lukuihin rekisteröimätön, maiden välillä jatkuvassa liikkeessä oleva työvoima aiheuttaa suuria ongelmia.

Esimerkkinä elävästä elämästä suomalaisilla työntekijöillä "varustautunut" siivousfirma on pärjännyt aika hyvin alueellisesti tarjoamalla kaluston ja tarvikkeet sisältävää palvelua hintaan 27 euroa/tunti + alv.

Nyt alueelle on saapunut kansainvälisempi yritys, jolla vastaava taksa on vähän yli 16 euroa/tunti. Henkilöstö kuulemma osaa jonkin verran suomea. Tuntipalkaksi tekijälle muodostuu enintään 6 euroa/tunti.

Seuraa kysymyksiä:
Kuka jää tässä työttömäksi ja kuka ne kustannukset maksaa?
Missä uusilla työntekijöillä on varaa asua? Vai onko?
Miten tämä järjestely vaikuttaa verokertymään?
Mitä muita seurauksia tällä voi olla?

Jukka Mäkinen

Menee se joskus toisinpäinkin. Alueella oli kotimainen (kunnallinen) terveydenhoitoyksikkö jossa asiakkaan hoito maksoi 200 Euroa. Sitten alueelle saapui ulkomainen terveydenhoitoyksikkö jossa sisäänvetoalennuksen jälkeen asiakkaan hoito maksaakin 1000 euroa.
Työntekijät kyllä ovat molemmissa kotimaisia. Ja sen ulkomaisen firman todelliset, piilossa pysyvät omistajatkin itse asiassa.

No, tällä ei kyllä ollut blogin aiheen kanssa mitään tekemistä.

Jukka Korhonen

Artikkeli kertoo Moderaternas (sikäläinen Kokoomus) vuoden 2014 vaalien teemoista. Puolueen mukaan yksi suuri vaaliteema tulee olemaan ulkomaalaisten integroiminen ruotsalaiseen yhteiskuntaan ja heidän työllistyminen.

Lyhyessä lausunnossaan kokoomuslaiset suomivat ruotsalaista yhteiskuntaa (kuinkas muutenkaan!) siitä, että se on liian huonosti hoitanut integraation tähän mennessä.

Ruotsalainen yhteiskunta on jo ajat sitten ohittanut sen pisteen missä yksikään perinteinen puolue voisi millään tavalla vastustaa maahanmuuttoa. Jäljellä on vain kaksi argumenttia ja silmien sulkeminen:
- maahanmuutto jatkukoon ja se on kaikkien maailman ihmisten oikeus
- ruotsalaiset tulkoon paremmiksi ottamaan vastaan maahanmuuttajia
- muita ongelmia maahanmuutossa ei ole

Keijo Räävi

Perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaina on mamuja jotka ovat tulleet Suomeen sossun luukun kautta.

Hassu juttu, vai mitä?

Samuli Mikkola

Mitähän siitä seuraa jos puikoissa on sellaisia, joiden mukaan maahanmuuttajat ovat pimeyden barbaarilaumoja, joita vastaan on valittava sodan tai tuhoutumisen välillä ja ne jotka eivät vuodata verta joutuvat selittämään valintojaan pimeyden laskeuduttua?

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Kannattaa nyt kuitenkin ensin miettiä mitä seuraa kun antaa puikoissa heilua sellaisten päättäjien jotka päästävät tänne surutta pimeyden barbaarilaumoja. Mihinkäs muuten sitten karkaavat pakoon kun euroopan maat ovat islamoituneet? Minusta itse muslimit ovat niitä pahimpia islamofobisia kun väen vängällä karkailevat kristittyihin länsimaihin.

Jukka Mäkinen

Somalit ja muut kurjat raukat on päästetty Suomeen vain siksi että heistä saatiin kohde kansalaisten pahanolon purkautumiselle, ettei se kohdistu todellisiin syypäihin. Samalla saatiin taas yksi hieno keinoo lypsää verovaroista tuhansia turhia työpaikkoja, puhumattakaan yksityisestä kotouttamisbisneksestä.

Markku Nieminen

Missähän rinnakkaistodellisuudessa täytyy elää että puhuu näistä suomeen houkutelluista sosiaalituristeista "kurjina raukkoina". Keskiverto vasemmistoliiton tai virheiden äänestelijä ei edes saisi kokoon rahasummaa minkä ammattirikollisten myymät matkapaketit tänne maksavat.

Ja isoja ammattirikollisia on vastassa täälläkin mm. kokoomus suomen kovin liivijejngi vääntää isoa tiliä näillä turisteilla: keskiverto turistin kulu 60 000 josta itse säkille ja isännälle molemmille ehkä 20 000, lopun vääntää paikallinen kokkeli omaan taskuunsa majoituspsneksillä, piikapalveluilla ja ennen kaikkea näillä kaikenlaisilla höpökursseilla.

Ilkka Huotari

Katsokaa Cameronin puhe monikulttuurista (05Feb11 Munich Security Conference): http://www.youtube.com/watch?v=ClZYy9LVTmo

Tässä puhe tekstinä: http://www.number10.gov.uk/news/pms-speech-at-muni...

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Tämä lienee se pätkä Cameronin puheesta, jonka islamofoobikot kovin mielellään unohtavat mainita:

"On the one hand, those on the hard right ignore this distinction between Islam and Islamist extremism, and just say that Islam and the West are irreconcilable – that there is a clash of civilizations. So, it follows: we should cut ourselves off from this religion, whether that is through forced repatriation, favoured by some fascists, or the banning of new mosques, as is suggested in some parts of Europe . These people fuel Islamophobia, and I completely reject their argument."

Ilkka Huotari

Tuo on Cameronin mielipide. En ollut ihan kaikesta Cameronin kanssa samaa mieltä: Cameron teki ison eron islamin ja islamistien välille. Islamisteja ei kuitenkaan olisi ilman islamin ja lännen yhtentörmäämistä. Ei suurta eroa voi mielestäni tehdä koska syyt ovat kuitenkin perimmäisesti tuossa yhteentörmäämisessä ja näissä kulttuureissa.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Paluumuuttajan status ei ole ihan noin yksioikoinen. Itseasiassa Inkerin suomalaiset saivat tämmöisen mahdollisuuden Presidentti Mauno Koiviston sen antaessa vuonna 1990.

Ei minua ole laskettu paluumuuttajaksi jos olen muuttanut välillä EU sisäpuolisen alueen sisällä. Muuttoliike ei edes kirjaudu jos ei tee Kelan toimistossa selvitystä maasta muutosta ja kuka tahansa voi mennä mihin tahansa euroopan maahan asumaan ja pitää kirjansa suomessa.

Paluumuuttajien oleskeluluvan status

Oleskeluluvista ja niiden edellytyksistä säädetään ulkomaalaislaissa 378/1991 (myöhemmin UL). UL:n mukaan edellytykset oleskeluluvan myöntämiselle paluumuuttajalle ovat erilaiset riippuen siitä, onko kysymys entisen Neuvostoliiton alueelta peräisin olevasta paluumuuttajasta vai muusta paluumuuttajasta. Oleskelulupia ovat määräaikainen ja pysyvä oleskelulupa. Määräaikainen oleskelulupa myönnetään yleensä vähintään yhdeksi vuodeksi. Pysyvä oleskelulupa myönnetään ulkomaalaiselle, joka on oleskellut luvallisesti maassa yhtäjaksoisesti kahden vuoden ajan, ellei oleskelun tarkoituksesta muuta johdu tai jollei luvan myöntämistä vastaan ole erityisiä syitä.

Toimituksen poiminnat