Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Kiintiöpakolaisten vastaanotto Ouluun lopetettava

Jätin eilen 17.9.2012 Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen koskien kiintiöpakolaisten vastaanoton lopettamista Ouluun:


Kiintiöpakolaisten vastaanoton lopettaminen Ouluun

Suomen valtio ja kunnat kamppailevat lisääntyvien taloudellisten ongelmien kanssa entisestään pahenevan globaalin talouskriisin puristuksissa. Suomen julkiseen talouteen joudutaan kohdistamaan laajojen rakenteellisten uudistusten lisäksi väistämättä myös erilaisia menoleikkauksia. Yksi kuntien taloutta rasittava, mutta vähemmälle huomiolle jäänyt menoerä, on kiintiöpakolaisten vastaanottaminen.

Vain muutamissa Euroopan maissa on käytössä pakolaiskiintiö. Suomen kiintiö on tällä hetkellä 750 pakolaista vuodessa, joka on Euroopan kolmanneksi korkein väkilukuun nähden. Perheenyhdistämismekanismin kautta Suomi ottaa vastaan kiintiöpakolaisia käytännössä paljon enemmän kuin sovitut 750 pakolaista.

Kiintiöpakolaisuuteen liittyy monia erilaisia ongelmia. Suomi on muun muassa joutunut niin sanotuissa jälkivalinnoissa ottamaan vastaan henkilöitä, joiden kotoutumisennusteen voidaan katsoa olevan heikko. Suomen on arvioitu aikanaan ottaneen vastaan jopa sellaisia kiintiöpakolaisia, jotka muut valtiot ovat hylänneet. Tämä humaani linja on kuitenkin kostautunut Suomelle, sillä tiettyjen kiintiöpakolaisryhmien kotoutuminen maahamme on epäonnistunut täydellisesti. Suomeen pitäisikin päästää vain sellaisten kansallisten ja uskonnollisten ryhmien jäseniä, joiden sopeutuminen on ollut kokemusperäisesti hyvä. Suomen ei tulisi myöskään vastaanottaa lisää pakolaisia ennen kuin aikaisemmat tulijat on saatu kotoutumaan, sillä kuntien sosiaali- ja terveyssektori on jo nykyisellään ylikuormittunut ulkomaalaisten vastaanottamisesta.

Valtio korvaa Oulun kaupungille ensimmäisten vuosien ajalta pakolaisten toimeentulotuen, tulkkauspalvelut sekä maksaa laskennalliset korvaukset henkilömäärän mukaisesti. Kaupunginhallituksen antaman selvityksen mukaan valtion maksamat korvaukset Oulun kaupungille eivät kuitenkaan riitä kattamaan kaikkia maahanmuuton aiheuttamia kustannuksia. Esimerkiksi vuonna 2009 valtion maksamien korvausten jälkeen oululaisille jäi maksettavaksi maahanmuuton kuluja noin 1,5 miljoonaa euroa.

Kiintiöjärjestelmää parempi vaihtoehto olisi auttaa pakolaisia lähtömaissa yhteistyössä EU:n ja YK:n kanssa. Arvioiden mukaan pakolaisten vastaanottoon käytetyllä rahasummalla saavutettaisiin kriisialueita suoraan tukemalla jopa monikymmenkertainen hyöty nykyiseen nähden. Myös ne, jotka eivät tule valituiksi kiintiöön, hyötyisivät enemmän pakolaisleirien olojen parantamisesta. Resurssit tähän voitaisiin ottaa esimerkiksi suoraan valtion kehitysapumäärärahoista, joihin pakolaisten vastaanottamisesta koituvat kulut pitäisi laskea täysimääräisesti mukaan. Lisäksi olisi perusteltua selvittää pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden mahdollista sijoittamista lähtömaiden rauhallisempiin lähimaihin. Siellä ihmisten väliset kulttuurierot ovat pienemmät, joka puolestaan edesauttaa uusien tulijoiden kotoutumista.

Oulun kaupunki voisi olla vastuullisen pakolaispolitiikan edelläkävijä kyseenalaistamalla nykyisen kiintiöpakolaisjärjestelmän toimivuuden lopettamalla pakolaisten vastaanottamisen Ouluun.

Esitän, että kaupunginhallitus ryhtyy toimenpiteisiin pakolaisten vastaanottamisesta tehdyn sopimuksen purkamiseksi Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksen kanssa ja lopettaa kiintiöpakolaisten vastaanottamisen Oulun kaupunkiin.


Olli Immonen
kaupunginvaltuutettu
Oulun kaupungin perussuomalaisten valtuustoryhmä

 

___________________

www.olliimmonen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Sakari Lehtonen

Vihdoinkin joku tekee jotain konkreettista maahanmuuttohulluuden lopettamiseksi.

Kiitos Olli Immoselle ja PerusSuomalaiselle puolueelle.

Mika Virtanen

Pahempi ongelma on tiedotusvälineiden harjoittama systemaattinen aivopesupropaganda. Ihmiset eivät saa puolueetonta tietoa maahanmuuton kurjemmasta puolesta ja heidät aivopestään kannattamaan tätä tuhoisaa politiikkaa.

Monikulttuurisuuspropaganda on kaikissa länsimaissa ja tämä on aika omituista käyttäytymistä "vapaalta ja riippumattomalta" medialta. Aivan kuin ne toimisivat yhdessä tämän tavoitteen eteen ja se ei ole vapaata tai riippumatonta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Kansallismielinen ja länsimaalainen"Onpa "hauskasti"sanottu,et näköjään kuitenkaan arvosta,saati hyväksy länsimaiden arvomaailmaa.Taas yksi "sammakko"persun suusta,et ole tainnut kuulla puhuttavan valkosen miehen taakasta.

Taha Islam

Ei uskoisi, että ihminen haluaa kieltää pakolaiselta maahanpääsyn. Tätäkö siellä rippikoulussa opetetetaan?

Käykö edustaja Immoselle, että ennen kuin ryhdyt muihin toimiin keidenkään ihmisten pelastamiseksi ja heidän ihmisarvoisen elämänsä turvaamiseksi tarkistat, paljonko se tulee sinulle maksamaan, onko pelastetusta sinulle rahallista hyötyä ja tuleeko hän kulttuurista, jolla on kielteisiä vaikutuksia omaasi?

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Tämä maksaa koko yhteiskunnalle kohtuuttomasti! Mikään humanitäärinen avustustoiminta ei ole tuottanut niin paljon tulosta kuin paikan päällä tehty konkreettinen työ! Millä rahalla sinä Taha olet valmis jatkamaan tätä älytöntä pakolaispolitiikkaa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Tämä maksaa koko yhteiskunnalle kohtuutomasti"Älä ole naurettava,ehkä n.0,2% sosialimenoista.Lisäksi mamuille maksettu korvaus palautuu takaisin suomalaiseen yhteikuntaan.Kyllä harmaatalous ja verokierto ovat aivan eri luokan ongelmia,jotain suhteellisuudentajua,kiitos.

Taha Islam

Minun mielestäni sinun nettikirjoittelusi maksaa yhteiskunnalle kohtuuttomasti, joten etköhän lopeta sen ja lähde tuottavaan työhön.

Mutta asiaan. Resursseja on erilaisia, mutta ihminen on ainoa resurssi, joka tuottaa lisäarvoa. Ihmisen kädet, silmät ja aivot ovat korvaamaton resurssi, joka on tuottanut valtavasti hyvinvointia. Jos minä saisin päättää, hankkisin tuota resurssia mahdollisimman paljon ja panostaisin kaiken tieteen ja tutkimuksen siihen, että nuo ihmiset ovat mahdollisimman terveitä, onnellisia ja luovia ja tuottaisivat mahdollisimman suuren lisäarvon niille muille resursseille, joita minulla on.

Matti Palviainen

"Tämä maksaa koko yhteiskunnalle kohtuutomasti"Älä ole naurettava,ehkä n.0,2% sosialimenoista." - Arto Granlund

Väitteesi mukaan maahanmuuttajat ovat suhteellisesti murto-osan maksava ryhmä suomalaisiin verrattuna.

Kyllä tilanne on täysin päinvastainen. Ja erityisesti se on totta arabeita ja afrikkalaisista maahanmuuttajista, joiden osaamistaso ja kyky kouluttautua on todella heikko. (Arabien osalta jatkuvat serkusavioliitot ovat laskeneet väestön älykkyyttä lisänneet paljon sairastavuutta.)

http://kansankokonaisuus.blogspot.fi/2007/09/flynn...

Sen lisäksi ko mainitsemani ryhmät syyllistyvät rikoksiin moninkertaisesti ja raiskausrikoksiin monikymmenkertaisesti kantaväestöön verrattuna.

Mark Bayer

Lukisit Taha Immosen jutun kokonaan. Hän tarjoaa sitä vaihtoehtoa että autetaan ihmisiä lähtömaassa ja paikanpäällä. Samoilla resursseilla autetaan paljon suurempaa joukkoa.

Turhaa ja kallista tuoda tänne lukutaidottomia ja yhteiskuntaan vaikeasti sopeutuvia ihmisiä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tuntuu itse asiassa vähitellen siltä, että maahanmuutosta (korjaan: kolmannen maailman väestönsiirrosta) on tullut niin kova juttu, ettei parempia vaihtoehtoja (= kehitysavun tehostaminen) saa kannattaa joutumatta teilatuksi. Tässä kysymyksessä tuo Immosen(kin) antama vaihtoehto kaiken lisäksi ehkäisee pakolaisuutta.

Henkilökohtaisesti en olisi ollenkaan harmistunut siitä, jos monikulttuurisuuskoordinaattoreita ja simultaanitulkkeja alkaisi jonain päivänä jäädä sankoin joukoin vaille töitä, kun asiakkaita ei enää muualta päin maailmaa tulisikaan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kurdin ympärileikkaavat tyttölapsia. Pitäiskö meidän tukea itsenäistä Kurdistania ajavia kurdeja, vai sijoittaa kurdit pakolaisjonon häntäpäähän, koska eivät suostu luopumaan tällaisesta tyttöjen silpomisen perinteestä?

Matti Palviainen

Saudi-Arabiassa on tyttöjen ympärileikkaus vielä joltisenkin yleistä.

Mutta että Kurdistanissakin. Kertonet jonkon lähdeviitteen. Kiitos!

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Tämä voisi olla myös muille kunnille hyvä perussuomalainen aloite!

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä vaan, terve järki ideologisen puuhastelun tilalle pakolaispolitiikassa.
http://leskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/117365-te...

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Ja ainakin katsoa etteivät pakolaiset ole niitä islamisteja. Ei ole meidän tehtävä auttaa uskonnosta taistelevien ihmisten henkiä. Maat jotka taistelee ja tappelee allahin nimessä, pitäisi ehdottomasti laittaa johonkin saartoon, ettei mitään apuja tule ennenkuin yhteiskunta tekee omia parannuksia. Suo on loputonta..ei maailman ihmiset pelastu sillä, että muutamia roudataan tänne. Jostain syystä tänne tulee raavaita miehiä..naiset ja lapset jää sinne kärsimään. Huh huh, yhden pakolaisen avustaminen täällä auttaisi kymmeniä siellä jos kerran perustellaan humanitäärisellä tätä juttua. Mutta kun epäilen sitä syvästi ihan joksikin muuksi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ai niin kuin Bosniasta ei olisi tullut ottaa pakolaisia, vaan jättää heidät serbien raiskattaviksi ja etnisesti puhdistettaviksi, niin kuin Srebrenicassa?

Taha Islam

"Maat jotka taistelee ja tappelee allahin nimessä, pitäisi ehdottomasti laittaa johonkin saartoon..."

Saarto on sotatoimi.

Ihmettelen, että kukaan sivistynyt ihminen ehdottaa sotatoimien kohdistamista siviileihin poliittisena painostuskeinona. Sellaista voi kyllä odottaa joltain Bushilta, mutta että suomalaiselta. Häpeäisin puolestasi, ellen olisi ollut jo niin pitkään ja niin voimakkaasti eri mieltä.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Jaa jaa, ihan sama mutta minä olen enemmän huolissani nälkää näkevistä ja vedenpuutteeseen kuolevista ja katulapsista kuin joistain karvakäsistä.

Taha Islam

Ai no sittenhän siviileihin kohdistuvat sotatoimet ovat ihan oikein. Kai ymmärrät, että rikot lakia ja että kyseessä on terrorismi? YK:n peruskirja kieltää väkivallan käytön ja väkivallalla uhkaaamisen.

Itse pidän sinua lähinnä syyntakeettomana ja aika yksinkertaisena vouhottajana.

Jari Teräväinen

Ps. Taha islamin kanssa ei kannata ruveta väitteleen, sama kuin puhuvan papukaijan kanssa rupeis väittelee :P

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

"Ai no sittenhän siviileihin kohdistuvat sotatoimet ovat ihan oikein. Kai ymmärrät, että rikot lakia ja että kyseessä on terrorismi? YK:n peruskirja kieltää väkivallan käytön ja väkivallalla uhkaaamisen."

Miten perustelet Salman Rushdielle langetetut tappouhkaukset, joku ajatolla rikkoo YK:n peruskirjaa, eikö totta.?. http://fi.wikipedia.org/wiki/Salman_Rushdie

Luulempa ettei kansainvälinen 'oikeuskäytäntö' ole sopusoinnussa islam-käytännön kanssa...

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Ei sinun tarvitse hävetä puolestain. Minähän auttaisin kaikkia maailman ihmisiä. En vain muutamia.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Mikä kumma juttu kun ei nämä somalinaisetkaan ole aikanaan kulkeneet huntu päässään ja kun tänne sitten tullaan turvaan on kaikki uskontoasiat sun muut niin niin tärkeitä. Kiitollisuutta ei näe eikä kuule koskaan, ainoastaan täällä leimataan ihmisiä rasisteiksi sitä myöten mitä enemmän tänne rantautuu islamistisista maista "sodan" uhreja. Lopettakaa ne sodat sinne. Saarto on ihan oikein ettei tuoda niitä sotia maihin missä on rauhaa säilytetty.

Taha Islam

"Kiitollisuutta ei näe eikä kuule koskaan..."

Ehkä he eivät pyöri Hommafoorumilla tai täällä kuuntelemassa sitä, kuinka islamisteja ovat.

"Saarto on ihan oikein ettei tuoda niitä sotia maihin missä on rauhaa säilytetty."

Olet kuvottava.

Sakari Lehtonen

Pysy asiassa Taha, ja lopeta jankuttaminen sekä siivoa kielenkäyttöäsi.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Olen mielestäsi kuvottava ja syyntakeeton? Aika ronskia on ..Minun mielipide on minun enkä sillä loukkaa tahallani ketään. Varmasti ihmiset tajuaa mitä oikeasti tarkoitan. Minä en tahdo tällaista maapalloa edes elää jossa ihmiset rupeaa toisia solvaamaan ajattelematta syvällisemmin. Uskonto nimeltä islam on aiheuttanut sotia ja tulee aiheuttamaan hirvittävää epäjärjestystä. Ne ihmiset jotka oikeasti tarvitsee apua, ei sitä saa. Nälkä ja jano kun ei ole mikään syy ottaa pakolaisia. Tämän pakolaisten ottaminen tänne vie todella monen lapsen mahdollisuudet selvitä sillä apu paikanpäälle on parempaa ja enemmän määrältään ihmisiä auttamaan. Minunkin mielestä on kuvottavaa ruveta täällä ihmisiä pakottamaan ihannoimaan kaikkea uskontojuttuja ..

Taha Islam

"Olen mielestäsi kuvottava ja syyntakeeton? Aika ronskia on ..Minun mielipide on minun enkä sillä loukkaa tahallani ketään."

Onko sinun kutsuminen kuvottavaksi ja syyntakeettomaksi ronskimpaa, kuin rikkoa YK:n peruskirjaa kohdistamalla sotatoimet siviileihin, eli käyttää sotilaallista voimaa poliittiseen painostukseen? Sitä kutsutaan terrorismiksi.

Ja kai minullakin saa olla mielipide ja kai minäkin saan sanoa sen? Enhän tahallani loukkaa ketään.

"Uskonto nimeltä islam on aiheuttanut sotia ja tulee aiheuttamaan hirvittävää epäjärjestystä."

Kyllä, kristittyjen on ihan pakko pommittaa muslimimaita, koska islam.

Samuli Mikkola

"Kiitollisuutta ei näe eikä kuule koskaan"

Kenelle mielestäsi tätä kiitollisuutta tulisi osoittaa?

Harri Rautiainen

Hyväntekijöitä eli niitä kohtaan, jotka maksavat koko lystin.

Samuli Mikkola

Mistäs nyt tuulee? Tähän mennessähän Perussuomalaiset ovat hyväksyneet "oikeat pakolaiset", joilla he ovat nimenomaan tarkoittaneet YK:n pakolaisia. Tietysti on ollut jo aiemminkin selvää, että jokainen pakolainen on heistä liikaa, ja jokainen pakolaisen "näköinen".

j.olavi heikkinen

kiintiöpakolaisten määrää ei ole mitään - siis EI MITÄÄN - syytä vähentää. kiintiöpakolaisten vastaanotto merkitsee ensinnäkin toiveikkuuden lisääntymistä pakolaisleireille jääville (diaspora), auttaa pakolaisstatuksen saaneiden nopeaa omavaraistumista ja siten mahdollistaa heidän erikoistietämyksensä hyödyntämisen pakolaisuuteen liittyvien ongelmien ratkaisuissa sekä auttaa jäsentämään kriisialueiden rauhaanpalaamisprosesseja.

pakolaisleireiltä valituilla maahanmuuttajilla on tutkitusti korkea integroitumismotivaatio sekä halu omaehtoisuuteen, pakolaisstatus on tosiaan lähtökohtaisesti väliaikainen ratkaisu ja siten korkeatasoisen koulutuksen suomessa saaneet pakolaiset ovat etuasemassa uudelleen rakentamassa lähtömaataan.

Marko Kervinen

Hyvä kirjoitus. Sama ongelma on Iisalmella ja lapinlahdella. Savon sanomissa kerrottiin että 21 afgaania tulee ilostuttamaan. Rahaa palaa noin 180 tuhatta heti alkuun ja sitten alkaa se 100 tuhatta per afgaani/vuosi. Iisalmessa ei juhlita ja otetaan "velkaa" josta ei pääse pois. Juice sanottaidi jotain jos eläisi. Kertoi "maksamme velkaa" olleen virhe. Suomi ei ole velkaa eikä tarvitse pakolaisia.

Markku Toivonen

Varmaankin tehokas kunnallisvaalimainos.

Jos kiintiöpakolaisten ottaminen loppuu niin Oulussa kuin muualla, vaihtoehdoksi siis tarjotaan ihmisten auttamista lähtömaissa yhteistyössä YK:n ja EU:n kanssa. Hyvä, että edes siihen ollaan valmiita, mutta kysymys kuuluu: kuinka kauan? Milloin Suomessa asiat ovat niin hyvin työllisyyden, huoltosuhteen, vanhustenhoidon, syrjäytymisen, sosiaalisen ja taloudellisen eriarvoisuuden suhteen, että perussuomalaiset voisivat sanoa, että meillä on varaa auttaa muita? Valistunut arvaus: ei milloinkaan.

Tero Terävä

Monasti eri asiayhteyksissä on mainittu, että lahjoittamalla afrikkalaiselle euron, saa afrikkalainen sitä sun tätä. Yleensä aineellinen hyöty on vähintäänkin kymmenkertainen suomalaiseen hintatasoon verrattuna. Näin ollen oululaisten veronmaksajien maksama 1,5 miljoonaa muuttuisi ostoarvoltaan 15 miljoonaksi, kun se käytettäisiin pakolaisten lähtömaissa. Toisaalta voidaan arvioida niitä rahamääriä, joita on jo pumpattu Afrikkaan ja mitä niillä on saatu aikaiseksi. Alati kasvavia pakolaismääriä. Joko rahat on heitetty kankkulan kaivoon tai sitten niitä ei ole toimitettu perille lainkaan.

Oma käsitykseni asiassa on se, että kehitysapumiljooonista leijonanosa menee suoraan Sveitsiläispankkien tileille tahi asehankintoihin. Jos miljardi euroa muuttuu Afrikassa kymmeneksi, niin luulisi sillä jo jotain saavan aikaan. Hyväntekeväisyysjärjestötkään eivät ole asiassa puhtaita pulmusia. Ne käyttävät lahjoituksista leijonanosan oman toimintansa pyörittämiseen. Paljonko apua afrikkalaisille on 10 000 euroa kuussa tienaavasta jeesustelevasta avustustyöntekijästä? Ongelma ratkaistaisiin sillä, että pistettäisiin afrikkalaiset itse vastaamaan oman elämänsä pyörittämisestä. Ei aina ole kyseessä laiskuus.

Dokumenttien perusteella monet afrikkalaiset tienaavat niukan elantonsa työmäärällä, johon kukaan eurooppalainen ei suostuisi. Mutta juuri näihin polttopisteisiin pitäisi kehitysapu suunnata, eikä mihinkään jonninjoutavaan. Jos jossain tarvitaan lapioita, niin sinne tulee toimittaa lapioita, eikä tukkua kahisevaa, jolla ostetaan mielummin jotain muuta kuin niitä lapioita. Perusongelma ei siis poistu, vaikka kuinka syydetään rahaa. Niin köyhää kolkkaa ei afrikasta löydykään, ettei ihmisillä olisi varaa ostaa kalashnikovia. Niitä keikkuu jopa lasten olkapäillä. Sen sijaan, että afrikkalainen ostaisi auran, jolla viljellä peltojaan, hän ostaa kiväärin, jotta voi ryöstää naapurin peltojen tuoton.

Länsimaat tukevat tälläistä politiikkaa työntämällä kehitysapua paikkoihin, joihin se kohdennetaan täysin väärin. Rahat eivät päädy nälkäisille, vaan pitkälti sotalordien housuntaskuihin. Afrikaan tulisi toimittaa vain tavaroita, joita tulee itse jatkojalostaa saadakseen valmista pöytään. Aktivoida ihmisiä ottamaan itsekin hieman vastuuta itsestään ja naapureistaan.

Afrikassa on mittaamattomat vesivarat pohjavesien muodossa. Afrikasta voitaisiin muodostaa vilja-aitta rikkaiden maiden tuella, jos tahtoa riittäisi. Mutta kaikki tietävät afrikkalaisen mentaliteetin. Jokuhan kävisi paskomassa veteen, etteivät muutkaan voisi siitä nauttia. Näin ollen investointihalukkuutta ei ainakaan vielä taida löytyä.

Markku Toivonen

Kuten arvelin, ei kestänyt kauaa ennen kuin joku toteaa näin: kiintiöpakolaisten ottaminen ja auttaminen Suomessa on aivan liian kallista, mutta rahoja ei myöskään pidä syytää vaikkapa Afrikkaan, koska niitä käytetään siellä väärin. Saartoon vaan, kuten yksi perussuomalainen jo yllä ehdotti?

Millä "Afrikkaa" autetaan? Vaihtamalla asukkaat ei-afrikkalaisiin? Viemällä heille Presidentti Niinistön käytöksen kultainen kirja, joka estää syrjäytymistä ja aktivoi ihmisiä ottamaan vastuuta itsestään ja naapureistaan?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Toi oli hyvä. Niinistön seuraava kirjanen: "Afrikkalainen, toimi näin, niin maasi ei syrjäydy ja jää köyhäksi".

Asta Tuominen

Loistava aloite, Olli, ja toivottavasti toteutuu!

ELY-keskukset ovat panostaneet viime aikoina raskaasti maahanmuuton myymiseen kunnille palkkaamalla liudan maahanmuuttokoordinaattoreita, joiden ainoa tehtävä on myydä maahanmuuton etuja kuntien päättäjille - uskon, että tiedetyistä "haitoista" ei mainita halaistua sanaa. Tuohan on suoraa seurausta hallituksen päätöksestä noudattaa EU:n määrittämää pakolaispolitiikkaa, joka ei kuitenkaan ole kunnissa mennyt läpi. Sen takia ELY on aloittanut oman kampanjointinsa veronmaksajien rahoilla tilanteen muuttamiseksi.

Tässä eilinen kirjoitukseni aiheesta:
http://astatuominen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11735...

Toivottavasti äänestäjät havahtuvat tilanteeseen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ilmoitin linkistäsi ylläpidolle, koska siinä puhuttiin Uuden Suomen yhteistyökummppanista negatiivisesti.

Harri Rautiainen

Mikko, saas nähdä miten H&H tulee poistamaan Sveriges Television AB:n asiasta kertovan sivun :-)

pekka numminen

Salafistitimme Taha Islam, "Se, että orjatyö teetetään jonkun muun hallituksen alaisuudessa ei vapauta työn tilaajaa ja tuotteen ostajaa vastuusta."

- islamilaisilla mailla oli enemmän orjia kuin kristityillä mailla
- islamilaisten maiden orjakauppa päättyi kauan sen jälkeen kun se kristityissä maissa kiellettiin
- islamin uskossa on sisäänrakennettu rotuerottelu: dhimmit, pakanat, ...
- islamin usko hyväksyy orjuuden
- Mohammedilla itsellään oli seksiorjia

Muslimien "valkoisen miehen taakka" on paljon suurempi ja heidän velvollisuutensa ottaa vastaan "uskonveljiään" on suurempi.

Muslimimaat eivät ota vastaan ei-muslimi pakolaisia, miksi Suomi joutuu ottamaan vastaan muslimeja?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Valkoiset, eli eurooppalaisperäiset ihmiset ovat parhaimmillaan hallinneet 90 % kaikista maailman ihmisistä. Hyvin pitkään eurooppalaisilla ja amerikkalaisilla oli hallussaan kansainvälisen kaupan kulkureitit ja niiden sotilaallinen hallinta. Pääosin tämä pitää vieläkin paikkansa.

Se, kennellä on valta, on myös vastuu. Tässä mielessä meillä on tietty velvollisuus pitää huolta maailman myllerryksissä huonoon asemaan joutuneista veljistämme.

j.olavi heikkinen

tarkoitat "veljillä" tietenkin kaikkia huono-osaisia sukupuoliin katsomatta, ilmaisu on silti sukupuolten tasa-arvoa ylenkatsova.

http://www.muuttoliikkeessa.fi/index_html?cid=199&...

"Suomen ulkoministeriössä on erityinen tasa-arvosuurlähettilään tehtävä. Miksi tasa-arvo on niin tärkeä asia kehityksen kannalta? – Naisten aseman parantaminen on arvo itsessään. Lisäksi sen tuomat edut ovat kiistattomia: tasa-arvotyö on johtanut merkittäviin taloudellisiin tuloksiin, kun naiset ovat saaneet osallistua palkkatyöhön. Näin hyvinvointi on levinnyt laajemmalle yhteiskuntaan"

Taha Islam

"- islamilaisilla mailla oli enemmän orjia kuin kristityillä mailla"

Islam rajoitti orjuutta ja orjien asema on hyvin erilainen kuin länsimaissa.

"- islamilaisten maiden orjakauppa päättyi kauan sen jälkeen kun se kristityissä maissa kiellettiin"

Sitä ei kielletty, se vain muutti muotoaan. Nyt länsimaiset ihmiset ovat pankkien orjia joutuessaan käyttämään liikepankkien painamaa rahaa verojen maksamiseen.

"- islamin uskossa on sisäänrakennettu rotuerottelu: dhimmit, pakanat, ..."

Joo ja Suomessa on rotuerottelu: luterilaiset, demarit, komukat...

"- islamin usko hyväksyy orjuuden"

Niin. Onko se väärin?

"- Mohammedilla itsellään oli seksiorjia"

"Jpeg or it did not happen".

"Muslimimaat eivät ota vastaan ei-muslimi pakolaisia, miksi Suomi joutuu ottamaan vastaan muslimeja?"

Muslimimaissa ei kysytä, miksi lähti omasta maastaan, vaan annetaan työlupa. Siksi muslimimaissa asuu miljoonia pakolaisia.

Markku Toivonen

Ennen kuin Oulu lopettaa kiintiöpakolaisten vastaanoton ja valtio vastaavasti sulkee toimintaa tukevat rahahanat Oululta, olisi varmaan hyvä tietää oliko vuosi 2009 kuntalaisille erityisen kallis? Mikä mahtoi olla tilanne esim. 2010 ja 2011?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei kuulosta kovinkaan modernilta kehityslinjalta, lähinnä nurkkakuntaisuudelta.

Heikki Ojala

jassoo niin joo taas, vain suomenkielinen voi olla epämoterni nurkkakuntalainen jep. Muut ne vaan pitää etuoikeuksistaan kiinni / ovat kansainvälisiä yms. näin aina mutta poikkeuksetta suomalaisen tappioksi

Jukka Mäkinen

Tietysti on hieno ja kaunis ajatus että pakolaisia autettaisiin siellä lähtömaissa, mutta kuka näistä auttajista sinne viitsii lähteä. Ihan oikeesti nyt. Likaista, tauteja, puutetta, väkivaltaa. Ei ole mitään kulttuurikahviloita ja taidetapauksia joissa viettää aikaa kun on sen 8 tuntia siirrellyt papereita ja juonut toimiston kahvia. Saati sitten että olisi jotain säädyllistä ruokaa ja juomaa. Paljon mukavampaa että pakolaiset tuodaan tuohon viereen, että niitä on helppo paijata muiden rientojen ohessa.

Tero Terävä

Ottamatta kantaa yksilötasolla henkilöihin, rotuun tai uskontoon, olisi mukava tehdä mittava koe ja vaihtaa valtioita keskenään vaikkapa Suomen ja Kongon välillä. Ihmiset lähtisivät ja infstrastruktuurit jäisivät. Mukaan otettaisiin se mitä järkevästi mukaansa saisi.

Kuinka nopeasti suomalaiset rakentaisivat vauraan ja hyvinvoivan yhteiskunnan keskelle pimeintä Afrikkaa eläen rauhanomaista rinnakkaiseloa naapurimaiden kanssa ja kuinka nopeasti entinen Suomi muuttuisi haisevaksi kaatopaikaksi, jossa heimot sotisivat keskenään. Kaikki ennen hyvin toiminut hajoaisi, koska kukaan ei enää korjaisi mitään ja ihmiset alkaisivat palata vanhaan Kongoon hakien sieltä turvapaikkaa tai oleskelulupaa, koska hallitus on mätä eikä maassa ole töitä.

Tämä siis teoriassa. Mutta ihmiset ne valtion tekevät.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Onpas metka kommentti. Syy- ja seuraussuhteet, historiallinen perspektiivi ja taustatekijät puuttuvat kokonaan. Mutta kaikin mokomin.

Matti Palviainen

Tärkein syy- ja seuraustekijä on väestön älykkyys. Jos meillä on kolme luokallista suomalaisia oppilaita, niin tyhmin heistä edustaa älykkyyden tasoa 70 äo.

Tämä on afrikkalaisten keskitaso, mikä merkitsee käytännössä sitä, että puolet afrikkalaisista luokitellaan vähämielisiksi.

Tyhjäöstä on paha nyhjästä.

http://kansankokonaisuus.blogspot.fi/2007/09/flynn...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Palviainen

Ihan uskomatonta soopaa. Enpä ole ääliömäisempää ja rasistisempaa saanut vähään aikaan lukea. Siinä sitten pokkana ilmoitat, että toiset rodut ovat niin vähä-älyisiä, etteivät pysty mihinkään. Hävettää oikein että tuollaisillekin kommentoijille on koulutusta annettu kultatarjottimella. Hukkaan mennyt.

Sakari Lehtonen

Kahdenkymmenen vuoden kokemuksella monikulttuurisessa maassa asuneena yhdyn Teron näkemykseen. Juuri näin kävisi.

Toimituksen poiminnat