Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Eurokriisistä liittovaltioon

Sanomalehti Kalevassa eilen 20.6.2012 julkaistu kolumnini:

 

Eduskunnassa käsiteltiin 13.6. perussuomalaisten välikysymystä eurokriisistä. Mediaa asia ei liiemmin kiinnostanut, sillä tarjolla oli samaan aikaan paljon mediaseksikkäämpiä aiheita, kuten kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) savustaminen ulos hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta. Sensaatiohakuisen uutisoinnin sijaan median olisi keskityttävä tuomaan esille tietoa Euroopan heikkenevästä taloustilanteesta ja Suomen asemasta Etelä-Euroopan kriisimaiden suurrahoittajana.

Talouskriisin varjolla Suomea ollaan ajamassa osaksi Euroopan liittovaltiota. Merkittävä askel tähän suuntaan on Euroopan rahoitusvakausvälineen korvaava Euroopan vakausmekanismi, EVM. EU-eliitti on luonut EVM:n välineeksi, jolla pohjoisen vahvat kansantaloudet velvoitetaan elättämään kriisimaita hamaan tulevaisuuteen asti.

EVM:ssa on kyse Luxemburgissa sijaitsevasta osakeyhtiöstä, joka hallinnoi yli 700 miljardin euron pääomaa. Suomen osuus tämän maksuautomaatin sisällöstä on noin 12,6 miljardia euroa. EVM:lla on laajat erioikeudet toimia EU:n alueella. Se on kaikkien lakien ja valvonnan yläpuolella oleva instituutio, jonka omaisuus, rahoitus ja varat nauttivat oikeudellista koskemattomuutta. EVM on vapautettu kaikista välittömistä veroista, ja sen henkilöstöstä on tehty verovapaudesta nauttiva rälssiluokka. Henkilöstöön kuuluvat eivät saa kertoa salassapitovelvollisuuden piiriin kuuluvia tietoja, jolloin Suomen eduskunta ei voi saada edes oikeuden kautta EVM:n toimintaa koskevia tietoa, jota se ei itse halua eduskunnalle kertoa.

Jos joku EVM:n henkilöstöstä syyllistyy laittomiin tekoihin, häntä ei voida asettaa syytteeseen, sillä yhtiön henkilökunnalla on syytesuoja. EVM:n varat ja omaisuus on suojattu takavarikoilta ja pakkolunastuksilta sekä vapautettu kaikista oikeudenkäynneistä. Aivan kuin näillä erioikeuksilla jo suorastaan varauduttaisiin tuleviin laittomuuksiin.

Olemmeko Suomessa todella valmiita luovuttamaan yli kymmenen miljardin euron omaisuuden hallinnoinnin EVM:n kaltaiselle yhtiölle? Mielestäni Suomi ei ylipäätään saisi toimia koko Euroopan sosiaalitoimistona.

Hallituksen europolitiikalla Suomea ajetaan kohti kansantaloudellista konkurssia. Oliivimaiden elintason turvaaminen tuntuu olevan hallituksen ykkösprioriteetti Suomen kansalaisten hyvinvoinnin sijaan. Hallituksen olisi nyt syytä pysähtyä miettimään europolitiikkansa pitkän aikavälin seurauksia. Voiko Suomi todella rahoittaa mahdollisesti jopa kymmenillä lisämiljardeilla EVM:ia, jolloin hintalappu sysätään tuleville sukupolville. Kansalliset voimavaramme olisi suunnattava kotimaahan eikä utopistisen europrojektin tekohengittämiseen.

Väitän, että Euroopan unioni ja euro tulevat hyvin todennäköisesti romahtamaan, kuten Neuvostoliitto ja Keskinäisen taloudellisen avun neuvosto SEV aikoinaan. Tätä EU-eliitti ei tietenkään halua allekirjoittaa, vaan se tuudittautuu edelleen uskomaan eurofantasioihinsa.

 

Olli Immonen
kansanedustaja (ps.)
Oulu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Sweep kuva
Kai Samanen

Kataisen eilisestä kannanotosta (YLE /tv-uutiset 20.30) on syytä tehdä välikysymys. Siis pääministerin kannasta, että Suomelle riittää itsenäisyydeksi vain veronkanto-oikeus.

Rauni Viren

Sellainen veronkantoitsenäisyys lähtee kuin Nummi-Pusula kuntaliitosta.

Rauni Viren

"Jos joku EVM:n henkilöstöstä syyllistyy laittomiin tekoihin, häntä ei voida asettaa syytteeseen, sillä yhtiön henkilökunnalla on syytesuoja. EVM:n varat ja omaisuus on suojattu takavarikoilta ja pakkolunastuksilta sekä vapautettu kaikista oikeudenkäynneistä. Aivan kuin näillä erioikeuksilla jo suorastaan varauduttaisiin tuleviin laittomuuksiin."

No shit, totta kai kysymys on tästä. Joku on pedannut itselleen unelmaduunin. Korruptio.

Odotan Silvio "Kinkkutäyte" Berlusconin ilmoitusta uudesta työpaikasta.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Eli saako EVM:n henkilöstö diblomaatti statuksen?

Käyttäjän pirkkomattila kuva
Pirkko Mattila

Näinhän se on. Meillä muuten vain mukavilla pohjoismaalaisilla maksatetaan Espanjan vaateita. Eiköhän maailmassa ole rahaa, mutta kun korko onkin jo toista luokkaa, niin haetaan EU:n kautta halvempaa rahaa. Espanjassa on sijoitettu tuottamattomiin seiniin; keskeneräisten rakennusten verokannan ollessa matalampi, rakennuksia ei tehdäkään valmiiksi ja valtiolta jää verotuotto saamatta. Vastustan tapahtumaveroa (Financial Transaction Tax) liittovaltiokehityksenä. Veroa kantaisi EU, meiltä loppuisi mitä todennäköisimmin varainsiirtovero, siis oma veronkanto-oikeutemme loppuisi ja finanssilaitoksen kotimaan ollessa veron saaja, jäävät reuna-alueet kuten Suomi syrjään näistä veroista.

Toimituksen poiminnat