Olli Immonen Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta

Islamisaation uhka otetaan Suomessa vakavasti

Kotimaa Suola -lehdessä (2/2012) julkaistiin taannoin artikkeli otsikolla ”Euroopan usko muuttuu”. Artikkelissa tuodaan esille jo tutuksi käynyt kehityssuunta, jonka mukaan tapauskovaisuus Euroopassa vähenee, uskonnottomuus lisääntyy sekä islamin vaikutusvalta kasvaa muslimien määrän kasvaessa.

Artikkelissa todetaan, että vaikka islaminuskoisten lukumäärä on Suomessa vielä suhteellisen pieni muihin Länsi-Euroopan maihin verrattuna, asenteet islamia kohtaan ovat kuitenkin Euroopan kielteisimpiä. Suomalaisten terveen varaukselliset asenteet islamia kohtaan ovat positiivinen uutinen, sillä islamisoitumisen uhka olisi vihdoin syytä ottaa Suomessa vakavasti.

Suomalaisten islam-asenteisiin vaikuttanee vahvasti se, että suomalaiset valistuneina ja sivistyneinä seuraavat maailman tapahtumia ja siten ymmärtävät islamin leviämisen aiheuttavan väistämättä lukuisia kauaskantoisia yhteiskunnallisia ongelmia. Muun muassa miehen ja naisen välinen tasa-arvo-käsitys on juurtunut syvästi suomalaiseen arvomaailmaan, jolloin naisvihamieliset uskonnot ja ideologiat nähdään yksiselitteisesti kielteisinä ilmiöinä maassamme.

Uskontotieteen tutkija Kimmo Ketola toteaa samassa artikkelissa, että monikulttuurisuutta ja muslimien yhteiskunnallista asemaa koetteleva kiista on Suomessa vasta aluillaan. Maassamme ei ole vielä toistaiseksi saatu aikaan avointa yhteiskunnallista keskustelua esimerkiksi musliminaisten alistamisen symboleista, burkista ja niqabeista, sekä islamin vallan leviämisen symboleina näyttäytyvistä suurmoskeijoista ja minareeteista. Monet perussuomalaiset toimijat ovat kuitenkin yrittäneet kannanotoillaan ja teoillaan luoda pohjaa keskustelulle. Hyvä esimerkki tästä on perussuomalaisten eduskuntaryhmästä tullut lakialoite, jossa vaaditaan poikalasten rituaalisten ympärileikkausten kriminalisoimista.

Vaikka keskustelu islamista on Suomessa vielä lapsen kengissä, toivon hartaasti, etteivät suomalaiset sortuisi tulevaisuudessa muiden länsimaalaisten kanssaihmistensä tavoin tekosuvaitsevaiseen hymistelyyn aiheen tiimoilta. Suomessa on perinteisesti uskallettu seistä omien mielipiteiden ja arvojen takana, vaikka eliitti yrittäisi tarkoituksella ohjailla kansalaisten ajattelua ”oikeaan” suuntaan. Useiden poliitikkojen ja kansalaisaktivistien kannanottojen lisäksi huolestuttavia ovat olleet muun muassa eräiden evankelis-luterilaisen kirkon piispojen ja ex-piispojen lausunnot Suomen islamisoitumiskehityksestä. Nämä vaikuttajat ovat eräissä puheenvuoroissaan pyrkineet täysin häivyttämään erot islamilaisen ja kristillisen etiikan välillä, minkä pitäisi saada varsinkin jokaisen kirkollisverovelvollisen hälytyskellot soimaan. Samat korkeassa asemassa olevat kirkon edustajat ovat esittäneet hämmästyttävää sinisilmäisyyttä islamin perusluonnetta kohtaan useissa julkilausumissaan, mitä tulee muun muassa naisten asemaan sekä islamin ja demokratian väliseen suhteeseen. Kyseiset henkilöt ovat pyrkineet kulttuurirelativistisilla lausunnoillaan niin sanotusti lieventämään suomalaisten islamia kohtaan kokemia ”ennakkoluuloja”, mutta heidän toimintansa muistuttaa pitkälti vain päänsä hiekkaan työntäviä strutseja.

Tulevaisuus näyttää, mihin suuntaan keskustelu ja asenteet islamia kohtaan tulevat Suomessa kehittymään. On kuitenkin selvää, että nykyinen kehitys johtaa Suomessa ja muualla Euroopassa tilanteeseen, jossa länsimainen elämänmuoto on uhattuna. Islamilaisen ja länsimaisen kulttuurin välinen vastakkainasettelu tulee olemaan väistämättä yksi tätä vuosisataa määrittelevistä megatrendeistä.

 

Olli Immonen
kansanedustaja (ps.)
Oulu
www.olliimmonen.net

 

Kirjoitus on julkaistu tänään 20.6.2012 Oulu-lehden nettisivuilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Veikko Penttinen

Kuuskytlukulaisena olen aina ollut tasa-arvon kannattaja ja suvaitsevaisuudessa olin varmasti aivan kärkisijoilla. Kun ensimmäiset mamut alkoivat tulla 90-luvulla, olin todella iloinen, että saatiin väriä meidän haaleiden olmien joukkoon.

Nyt on kaikki toisin ja syytän siitä näitä tekosuvaitsevaisia ja kukkahattutätejä. Mitä enempi ne jauhaa kuinka jokaisen on hyväksyttävä jokainen mamu ja jotka eivät niin tee ovat niitä, joita saakin syrjiä, niin sitä enemmän minulla nousee karvat pystyyn tuollaista pakkosuvaitsevaisuutta kohtaan.

Sitä paitsi vastikkeeton elättäminen täysin vieraassa kulttuurissa on täysin moraalitonta. Se on fakta, jota kukaan alkeispsykologiaa ja sosiologisaa lukenut ei voi kiistää.

Ps. en ole ennen aikojaan kalkkeutnunut vanhempi juntti, vaan kultturelli ikinuori golfari, joka Espanjan auringon ala ei projisoi omaa ahdistustaan muihin.

Pikkuisen ärtynyt olen vain tuosta pakkopullasuvaitsevaisuudesta. Minä tykkään ja inhoan just niitä joita haluan, enkä tarvitse siihen Hesarin toimittajan, enkä Tuomiojan ohjeistusta.

Simo Narkala

Oletko eläkeläinen epsanjassa?
Sanovat ruotsin budjetista menvän 20 -25% "kotouttamiseen".
Tällä menolla myös suomessa voi vain todeta, että käki muni lintukotoon.

Meinaan - älä nyt ylläty, jos maksamaksesi luullutaa eläkkettä leikataan.
Itse ennakoin tulevaa kääntymällä oikeaan uskoon. Sitten katottan muija, kuka määrää, kun kulttuurirelativistinen lain tulkinta laajenee.

Sakari Lehtonen

Nyt ei kaivata keskusteluja vaan toimintaa. Sillä aikaa kun maahanmuutosta jaaritellaan vuosikausia vääjäämättä islamisoituminen syvenee ja eurooppalainen sivistys ja kultttuuri katoaa kuten olemme havainneet tapahtuneen. Mitään hyvää ei ole seurannut Suomen afrikkalaistamisesta ja islamin sallimisesta vaikuttaa suomalaisten elämään kielteisesti.

Milloin Perussuomalaiset ottavat asian esille tosissaan, nyt ollaan oltu hiljaa kuin kusisukassa. Ennen vaaleja luvattiin tarttua aiheeseen lujasti.

Kuntavaalit häämöttävät ja nyt viimeistään olisi aika tarttua ongelmaa sarvista ja näyttää äänestäjille ettei ääni ole mennyt hukkaan eikä mene vastakaan.

Harri Lehtonen

Aivan. Perussuomalaisiin on valitettavasti tainnut tarttua tauti nimeltä POLIITTINEN KORREKTIUS (joka aiheuttaa jälkitautinaan mm. islamisaatiota)!

Harri Lehtonen

Uskonnoksi naamioitu islam on nerokkaan rakenteensa vuoksi tappavan tehokkaasti leviävä yhteiskunta-poliittinen, imperialistinen totalitaarijärjestelmä. Hitaasti, mutta järjestelmällisesti - lännen myöntyväisyyspolitiikkaa hyväksikäyttäen - Eurooppa ja Suomikin islamisoituu. Muutos tapahtuu kuitenkin niin hitaasti, etteivät poliittisesti korrektit päättäjämme edes huomaa mitä on tekeillä - ennen kuin on liian myöhäistä.

On käsittämätöntä kuinka sinisilmäisiä länsimaiden päättäjät ovat olleet ja ovat edelleen.

Uskonnon ja rasismin korteilla taitavasti pelaavat muslimit ovat pyörittäneet poliitikot sormiensa ympärille lähes kaikissa Länsi-Euroopan maissa. Poliitikot eivät näe, mitä tuon 'väärillä korteilla' pelaamisen takana todellisuudessa on.

Jos ensimmäisen maahanmuuttajapolven muslimit ovat ongelma, ovat toisen polven muslimi-maahanmuuttajat vanhempiaankin vaarallisempia. He eivät halua muuttaa muslimimaihin takaisin ja toisaalta he vihaavat länsimaita. Turhautuessaan he sitten joko radikalisoituvat ja kriminalisoituvat - mutta eivät pääsääntöisesti integroidu yhteiskuntaan.

Hämmästyttävää - tai sitten ei - mutta millään muulla ihmisryhmällä, rodulla tai uskonnolla ei Euroopassa ole vastaavia kotoutumisongelmia kuin muslimeilla. Rasismiin vetoaminen on siis täyttä bluffia.

Muslimit tuntuvat halveksivan kaikkea muuta länsimaista 'hapatusta', paitsi sosiaaliturvaa - jota käyttävät varsin sujuvasti.

Me ei-muslimit olemme ja tulemme aina olemaan vääräuskoisia, joita vastaan muslimien on taisteltava - keinoja kaihtamatta. Näin on koraanissa ilmoitettu ja koraani on muslimille jumalan sana, joka on ylitse kaikkien ihmisen säätämien lakien. Eikä sitä kirjaa tulla päivittämään IKINÄ!

Tuon, rauhan uskonnoksikin nimitetyn, julman järjestelmän opit voisi kiteyttää seuraavasti:

Älä valehtele (muslimille).
Älä varasta (muslimilta).
Älä tapa (muslimia).

Islamilta tulisi länsimaissa poistaa uskonnon status, koska se ei ole uskonto sanan länsimaisessa merkityksessä. Se on jotain ihan muuta...

Petri Haapa

Islam on uskonto siinä missä joku kristinuskokin ja hölynpölyä molemmat, mutta uskokoon molempiin ken tahtoo

Petri Haapa

Islam on uskonto ja kommunismi on aate. Asia on näin riippumatta siitä, mitä konnotaatioita itse kukin näihin termeihin liittää

Santeri Halmetoja

En usko, että Suomen islamisoitumisen uhka on ajankohtainen. Kuitenkin YK on jo "islamisoitunut" siten, että sen ihmisoikeusneuvosto julistaa joka vuosi julistuksen, jonka mukaan uskonnon kritisoimisen tulisi olla laitonta. Nimeltä on mainittu ainoastaan islam, ja sillä perustellaan kovia tuomioita islamin jättäville muslimimaissa.

Joka vuosi kaikki länsimaat äänestävät tuota vastaan, mutta islamilaisilla mailla on enemmistö neuvostossa. Eli tällainen kansainvälinen ihmisoikeuskäsityksien muuttuminen on kyllä mahdollista.

Suvaitsevaistollekin sen pitäisi olla aika ikävä asia, että islamilaiset maat käytännössä ovat torpanneet homoseksuaalien oikeuksien parantamisen YK:ssa.

Jouko Koskinen

12:28 Sakari Lehtonen
"Nyt ei kaivata keskusteluja vaan toimintaa"

Suomalaisen miehen tulee ottaa paikkansa perheessä, kodissa, koulussa, opiskelussa, työssä ja ajattelussa niin että suomalaisen naisen ei tarvitse alistua vieraan kulttuurin, värin ja kaluston alle tunteakseen täyden naiseutensa.

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1094...

Juha Petri Heinola

Shir viita: - " Suomessa syrjintää työnantajien taholta: ainakin PK-seudun ulkopuolella työnantajat ovat hyvin haluttomia palkkaamaan ulkomaalaisen näköisiä työntekijöitä paitsi ehkä itäeurooppalaisia ja itäaasialaisia."

Mikä on mielestäsi syy siihen, että suomalaiset työnantajat palkaavat mieluusti itäeurooppalaisia ja itäaasialaisia maahanmuutajia?

Olisiko syy aasialaisissa maahanmuutajissa itsessään?

Työnantajilla on hyvät kokemukset aasialaisista maahanmuuttajista kuten kaikilla suomalaisilla. Kotoutuvat omatoimisesti ilman kotouttajia ja elävät maassa maan tavalla ja ovat ahkeria. Siinä se hyvän kotoutumisen resepti pähkinänkuoressa. Ottakoot muslimit mallia, jos pystyvät. Ja sama koskee myös suomalaisia. Itäaasialaisten ahkeruuteen ja työmoraaliin ei hevillä ylletä.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Itä-aasialaiset ovat toki ahkeria siinä missä muutkin, mutta pakolaisina maahantulleet Vietnamilaiset työllistyivät työmoraalistaan huolimatta erittäin huonosti. Miten tämän selität, sillä he tuskin olivat muslimeja?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Odotan mielenkiinnolla linkkejä huolestuneiden evankelisluterilaisten piispojen lausuntoihin asiasta.

Vielä kiinnostuneempi olisin ortodoksipiispojen lausunnoista, puhumattakaan Konstantinopolin ekumeenisen patriarkan kannanotosta.

Eikä tuo haittaisi kuulla Rooman paavinkaan mielipide, tärkeä ja arvostettu kirkkoruhtinas kun on.

Keijo Räävi

Suomessa ei ole mitään merkkejä islamisaation uhasta. Ja sitä paitsi, arabimaista tulevat maahanmuuttajat ovat joko maltillisia muslimeja tai kristittyjä.

Todellinen yhteiskunnallinen uhka on perheväkivalta ja alkoholismi. Näihin ongelmiin pikemminkin pitäisi puuttua eikä levittää valheita.

Heikki Polojärvi

Suomessa ei ole _vielä_ merkkejä islamisaatiosta syystä että islamilaisia ei ole täällä _vielä_ riittävän paljon. Jos ottaisi päänsä pep.. pensaasta ja katsoisi mitä Euroopassa tapahtuu voisi huomata ettei se islam sittenkään ehkä ollut niin maltillista. Muslimi voi olla maltillinen, mutta islam ei.

Matti Hirvonen

Kansanedustajan liksoilla ei folio lopu kesken.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olen pahoillani, mutta eihän tähän voi todeta kuin että tällaiseen vainoharhaiseen mielikuvitusroskaanko meidän varat menee? Jytky tulee kyllä kalliiksi... Toivon tekoja esim. köyhien, vanhusten ja elämän syrjässä hapuilevien nuorten auttamiseksi, ei tällaista teenpuruista lukemista ja kristallien heiluttelua.

Heikki Polojärvi

Lisää mielikuvitusroskaa löytyy ympäri Eurooppaa:

Poliisi pamputtaa narkkaria joka kuolee. Raivostunut väkijoukko tuhoaa ympäristön kiinteistöjä ja ajoneuvoja. Pari pikkurikollista käristää itsensä muuntajassa. Raivostunut väkijoukko tuhoaa ympäristön kiinteistöjä ja ajoneuvoja. Karnevaalissa joku pukeutuu hunnutetuksi naiseksi. Raivostunut jne. En viitsi jatkaa pidemmälle, näitä löytyy pilvin pimein jos lukee tiedotusvälineitä joita ei sensuroida. Huolestuttavinta on, että tämä raivostunut väkijoukko on lähes järjestään hyvin voimakkaasti etnisesti profiloitunutta.

Piakkoin voi olla hyvin vaikeaa olla loukkaamatta islamia. Siihen kun riittää mikä tahansa vähäinenkin provokaatioksi tulkittavissa oleva. Paitsi jos on syntynyt juutalaiseksi. Silloin riittää pelkkä olemassaolo.

Santeri Halmetoja

Suomessa se on hölynpölyä, mutta mikähän on tilanne Britannian lähiöissä?

Youtubessa on BBC:kin tehnyt dokumentin Lutonin islamisoitumisesta: http://youtu.be/psZBaJU_Cvo

Vaikka onkin nuo nimetty aika islam-vastaisesti ja provokatiivisesti, kannattaa silti katsoa itse video joka on BBC:n journalismia. Monella on jonkinlainen defenssiivinen juttu, että suuttuu jos osoitetaan oikeita islamin huonoja puolia länsimaissa, niin sillä reaktiolla pyritään siihen että ei tarvitsisi edes miettiä että jokin juttu voi olla oman näkemyksen kanssa ristiriidassa.

(väärään kohtaan vastattu)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Voi sentään, uskallatteko lainkaan kävellä kylillä, jos näin vaarallista on.

Heikki Polojärvi

Petra: kyllä minä uskallan, mutta moni muu ei enää uskalla:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?ar...

Tämä siis pelkästään Oslossa. Ovat ne norjalaiset nyt vallan villiintyneet. mikähän heihin on mennyt?

Johan Von

Vainoharhojen maailmassa elävät ovat vakava uhka ihmiskunnalle. Näistä olisi pitänyt jo oppia. Paljon sotia ja verilöylyjä heidän tähtensä tehty. Entäs terrorismi aika usein sekin perustuu tähän. Samoin kuin rasismikin. Vainoharhaisuutta käytetään hyväksi jatkuvasti. Jopa joissain puolueissakin se on noussut päälimäiseksi aatteeksi. Koska vainoharhaisuus liittyy voimakkaasti tunteisiin. Niin siihen jopa muutamat älykkäätkin sortuvat. Nuorena kuvittelin, että oppiminen ja tiedon saaminen pelastaisi meidän, muuta olen siinä saanut pettyä. Kun usko ja luuleminen alkavat päässä jyllätä ei auta professorin arvokaan. Tunnen ihmisiä jotka ymmärtävät jonkin asia oikean olemukset, muutta silti esim. usko kääntää heidän päänsä. Silti on kyllä helposti nähtävissä että koulutus saa useimmat ihmiset ymmärtämään asioiden oikean laidan. Ja ainakin heitä on vaikeampi huijata kaikenlaisten haahuilijoiden kelkkaan.

Heikki Polojärvi

Tuon voi tiedätkö lukea kahdella tavalla, joten olen osaltani samaa mieltä ;)

Harri Lehtonen

Ja viimeisin vainoharhainen mielikuvitus-roska-uutinen tässä:

http://www.guardian.co.uk/world/2012/jun/20/toulou...

Mutta eihän meillä tuollaista tule koskaan tapahtumaan, eihän? Meillehän tulee ainoastaan ne kiltit ja maallistuneet muslimit?

Äärimuslimit ovat häviävän pieni osa islamia - se on totta.

Esim. jihadistisia salafisteja arvellaan olevan vain vajaa 1% kaikista muslimeista. Sehän tekee VAIN n.10 miljoonaa radikalisoitunutta "rauhan uskonnon kannattajaa"! Ei siis syytä huoleen.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

VMP

Te ootte krisut sekaisin fobioistanne...

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Immonen, aika lailla samoilla asioilla ja ajattelulla Breivik on juuri päättyneessä oikeudenkäynnissään puolustellut karmeita tekojaan. Kun sinä sanot suunnilleen samaa, sananvapauttasi käyttäen, ovatko nämä ajatuksesi jotenkin järkevämpiä tai tasokkaampia kuin Breivikin esittämät?

Epäilemättä tuomitset Breivikin teot, mutta tuomitsetko hänen perustelunsa teoilleen?

Entä jos antamillasi perusteluilla Suomessa joku lähtee toteuttamaan samaa kuin Breivik Norjassa?

Peter Hogqvist

Ja näitä puolivillaisia totuuksia teille tarjosi:

-26 vuotias Oululainen piirivartija.

"Hän haluaa kitkeä monikulttuurisuuden, luopua humanitaarisesta maahanmuutosta ja pitää Suomen Suomena.

Eipä hän ole paljon sen ulkopuolella käynytkään."

- Vakuuttavaa, eikö. varmasti on törmännyt erilaisiin ihmisiin paljon elämänsä aikana.

"Vuonna 2003 eduskuntaan nousseen nyrkkeilijän Tony Halmeen ajatukset vetosivat Immoseen. Hän liittyi perussuomalaisiin, maahanmuuttovastaiseen Suomen Sisuun ja pakkoruotsia karsastavaan Suomalaisuuden liittoon."

- Selittää ahtaan ihmiskatsomuksen.

"Suurin unelmani on vapaa ja itsenäinen Suomi ja Suomen kansa"

- Eikös se jo ole???

"Olen vähän miettinyt, että Itäkeskushan se tietysti on, missä on paljon sellaista maahanmuuttajaa, jotka elää eristäytyneessä tilassa, eikä ole mukana vallitsevassa yhteiskunnassa."

Selvä. Milloin olet käynyt siellä viimeksi?

"En koskaan."

- Ei kommentteja.

"Islam on suvaitsematon, hyvin alkeellinen, vapautta rajoittava ja ihmisoikeuksia loukkaava uskonto."

- Kuulostaa erehdyttävästi myös kristinuskolta.

Hän on ateisti, mutta ei näe kristinuskossa vastaavia uhkia. Immosen mukaan yksilön tulee saada tehdä elämänvalintansa vapaasti, mutta "islam ei ole vapautta".

- Mutta jos en hyväksi Jeesusta Kristusta vapahtajakseni, pajan Helvetin lieskoissa. Todella vapauttavaa.

Viittakuset otettu oheisesta artikkelista, joka kapesilmäisyydellöön tarjosi allekirjoittaneelle makeat naurut.
http://www.hs.fi/juttusarja/viikonjuttu/artikkeli/...

Peace.

Toimituksen poiminnat